دوشنبه 5 آذر 1403

حضور ایران در نمایشگاه مجازی کتاب فرانکفورت

خبرگزاری ایسنا مشاهده در مرجع
حضور ایران در نمایشگاه مجازی کتاب فرانکفورت

هفتاد و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت که قرار بود 23 تا 27 مهرماه به‌صورت فیزیکی برگزار شود با توجه به شرایط حاکم بر جامعه جهانی متأثر از شیوع ویروس کرونا، صرفا به شکل مجازی آغاز به‌کار کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از روابط عمومی موسسه خانه و کتاب ایران، در هفتاد و دومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت شرکت‌کنندگان با استفاده از پلتفرم طراحی‌شده در سایت نمایشگاه اقدام به معرفی و نمایش کتاب و کاتالوگ‌های خود می‌کنند.

شرکت در برنامه‌های جانبی از قبیل کنفرانس و سخنرانی‌های آنلاین و بارگذاری ویدیوکلیپ از دیگر پلتفرم‌های دیجیتال این نمایشگاه است. همچنین ابزاری در سایت نمایشگاه برای آشنایی افراد با یکدیگر در حوزه‌های کاری مورد علاقه قرار داده شده است. علاوه بر این در روز 26 مهر برنامه بوک‌فست دیجیتال برگزار خواهد شد و طرفداران فرهنگ و ادبیات در سرتاسر جهان در خانه‌های‌شان به تماشای گفت‌وگوی هنرمندان و نویسندگان بزرگ خواهند نشست.

از اولین دقایق بامداد برنامه بوک‌فست با شرکت‌کنندگانی از آسیا آغاز می‌شود، سپس شرکت‌کنندگانی از اروپا و در نهایت شرکت‌کنندگان آمریکایی در آن حضور خواهند داشت. این برنامه‌ها از طریق یوتیوب، فیس‌بوک و یا وب‌سایت نمایشگاه کتاب فرانکفورت پخش خواهد شد.

مهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کشور کانادا است که با بیش از 20 برنامه دیجیتال و شرکت در برنامه‌های حرفه‌ای آنلاین حضور خواهد داشت. این کشور در سال آینده نیز در نمایشگاه فیزیکی مهمان ویژه خواهد بود. سال گذشته نروژ مهمان ویژه بود و در سال 2022 اسپانیا مهمان ویژه خواهد بود.

در این نمایشگاه که قدمت آن به 500 سال می‌رسد، بیش از 4200 شرکت‌کننده ثبت‌نام کرده و به معرفی آثار خود می‌پردازند، همچنین بیش از 388 هزار عنوان کتاب در سایت نمایشگاه بارگذاری شده و برگزاری بیش از 3300 رویداد و نشست آنلاین و آفلاین پیش‌بینی شده است.

موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران، انتشارات بین‌المللی الهدی، انتشارات جامعه المصطفی، آگرین، آمو، خانه هنرمندان، به‌نگار، آموزشی و پژوهشی بوعلی، فرین، ایرانشناسی، کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، کتاب آبان، چشمه، نیماژ، افق، امیدسخن، سمت، انتشارات شباویز، سوره مهر، طوطی، ویژه نشر و آژانس‌های ادبی دایره مینا، کیا و پل از جمهوری اسلامی ایران در بخش مجازی این نمایشگاه ثبت‌نام کرده و حضور دارند.

از جمله اقدامات صورت‌گرفته توسط موسسه خانه کتاب و ادبیات ایران در سایت نمایشگاه کتاب فرانکفورت، معرفی صنعت نشر ایران، معرفی نویسندگان برتر حوزه کودک و نوجوان به زبان انگلیسی، معرفی آثار حوزه کودک و نوجوان به زبان انگلیسی، معرفی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و معرفی سایت Books from Iran شامل 1900 عنوان کتاب به همراه چکیده انگلیسی است. همچنین در بخش رویدادهای مجازی این موسسه ویدیوکلیپ‌هایی در خصوص معرفی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و طرح حمایتی گرنت بارگذاری شده است.

نمایشگاه بین‌المللی کتاب فرانکفورت بزرگترین عرصه کتاب در دنیا است که هرساله بیش از 7500 شرکت‌کننده از بیش از 100 کشور در آن شرکت می‌کنند. یکی از ویژگی‌های این نمایشگاه اعطای جوایز متعدد در حوزه نشر و کتاب است؛ از جمله جایزه کتاب آلمان و جایزه ادبیات جوانان آلمان که شاخص‌ترین این جوایز، جایزه صلح ناشران آلمان است که در سال 2020 آمارتیاسن، فیلسوف و اقتصاددان هندی این جایزه را به خود اختصاص داد.

انتهای پیام