حضور قدرتمند در فضا؛ ورود قدرتمند به اقتصاد و امنیت
خبرگزاری فارس؛ یادداشت میهمان محمد رستگارفر، کارشناس سنجش از دور: بعد از خبر جانگداز ترور حاج قاسم به دستور رئیس جمهور تروریست آمریکا که مدت هاست قلب های ملت ایران را آزرده، خبر مسرت بخش پرتاب ماهواره ایرانی نور با ماهواره بر ایرانی قاصد به همت متخصصین و پژوهشگران نیروی هوافضای سپاه، آن درد را تا حدودی التیام بخشید و امیدی است بر فتوحات آینده.
حضور قدرتمند در فضا، یک ضرورت اجتناب ناپذیر بود و هست. عرصه فضا از جهات بسیار زیادی یک عرصه بسیار مهم است که جهانی شدن یک کشور به آن وابسته است.
مسئله جهانی شدن بیشتر از آن که اقتصاد را تحت تاثیر قرار دهد، بر زندگی عامه مردم تاثیر می گذارد. بدیهی است که یکی از راه های دسترسی به توسعه پایدار و حضور قدرتمند در میدان پر اهمیت اقتصاد جهانی ایجاد شرایط مطلوب و بهینه برای افزایش بهره وری اقتصادی است.
همینطور برای افزایش سطح بهره وری، نیاز به اطلاعاتی به روز و دقیق می باشد تا بتوان بر آن اساس، در سطوح مدیریتی تصمیمات دقیق تر و کاربردی تری را اتخاذ نمود.
از آنجاییکه بسیاری از اطلاعات مورد نیاز به منظور تحلیل و تصمیم گیری در حوزه های مختلفی همچون محیط زیست، کشاورزی، پایش بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل، فرونشست زمین، آلودگی آب ها و دریا ها و همینطور ارتقای سطح امنیت کشور، توسعه دقیق شهرسازی، حمل و نقل، رصد و ارزیابی مناطق آلوده به بیماری های واگیردار و اندازه گیری میزان شیوع بیماری در سطح کشور و جهان و بسیاری از کاربردهای کشف شده و کشف نشده منوط به دسترسی به داده های مرتبط مانند تصاویر ماهواره ای مرئی (Optical)، حرارتی (Termal) و راداری (Radar Images) می باشد، ورود به عرصه فضا امری لازم و غیر قابل اجتناب است.
فناوری سنجش از دور و سیستم های ناوبری و مخابراتی در دنیا در رده بندی فناوری های دارای تکنولوژی بالا (High Tech) دسته بندی می شوند که نشان از قدرت فضایی کشور صاحب آن فناوری می باشد. بسیاری از اطلاعات لازم به متغیرهای همچون زمان و مکان وابسته اند و بایستی به طور همزمان مورد ارزیابی و تحلیل قرار گیرند که با فناوری سنجش از دور (Remote Sensing) به منصه ظهور می رسد.
امروزه با پیشرفت سریع فناوری ارتباطات و علوم فضایی گستره فن آوری سنجش از دور از تصویربرداری محض از زمین فراتر رفته و سنجنده ها و سکوهای فضایی گوناگونی برای بررسی و تحلیل پدیده ها و حوادث طبیعی و مطالعات پیچیده تر مورد استفاده قرار می گیرند.
دهه اخیر، با توجه به رشد بسیار بالای اطلاعات بویژه داده های ماهواره ای به عصر اطلاعات موسوم شده است.
ارزش تصاویر ماهواره ای برای متخصصان امر کاملا روشن است و اساتید دانشگاه ها و پژوهشگران مراکز علمی و پژوهشی (بویژه کاربران تصاویر ماهواره ای) اهمیت این موضوع را به خوبی درک می کنند.
در این راستا، بنا بر گزارشی درآمد سالانه کتابخانه سلطنتی لندن در سال 1993 از فروش اطلاعات برابر با درآمد سالانه صادرات نفت جمهوری اسلامی ایران بود.
لذا تحلیلگران عرصه فضایی اهمیت روز افزون تکیه بر اطلاعات نوین و حیاتی و تولید آن را در شرایطی که تصمیم گیری مدیران سازمان های گوناگون ملی و جهانی بر در اختیار داشتن آن اطلاعات می باشد را با تمام وجود حس می کنند.
هر چند که امنیت در داخل خاک کشورمان در دنیا زبانزد است اما ان شاالله جمهوری اسلامی ایران، بر اساس تلاش پژوهشگران حوزه های دفاعی و راهبرد جهانی شدن، حضور قدرتمند در فضا و ورود قدرتمند به اقتصاد و تامین امنیت منطقه ای و جهانی را در آینده ای نزدیک به جهانیان بویژه ملت شجاع، قوی و قدرتمند ایران هدیه خواهد کرد.
انتهای پیام /
ماهواره نور محمد رستگارفر سپاه اقتصاد