چهارشنبه 16 آبان 1403

حضور 11 کشور در جشنواره همام، برای نخستین بار

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
حضور 11 کشور در جشنواره همام، برای نخستین بار

نشست خبری سومین جشنواره بین المللی همام ویژه معلولین و جانبازان در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد.

محمد رضا مشهدی دبیر سومین دوره جشنواره همام گفت: با توجه به انتشار فراخوان در خرداد ماه واستقبال کشورها، وزارت امور خارجی هم فراخوان ما را اعلام کرد، فلسطین هم یکی از کشور‌هایی بود که به این جشنواره آثار فرستاد، اما با توجه به اتفاقات اخیر ارتباطات قطع شد، از خداوند متعال پیروزی فلسطین را خواستارهستم.

وی افزود: جشنواره بین المللی همام در دوره‌ای که برگزار شد بر این باور بود که می‌تواند کاری انجام دهد؛ ما مدد جویانی داشتیم که جز خیرین بودند، افرادی که مرتبط بودند در حوزه هنر توانستند ارتباط بگیرند واتفاقات خوبی افتاد، جشنواره همام بستری برای ارتقای این عزیزان است.

دبیر سومین دوره جشنواره همام عنوان کرد: امسال جشنواره در کنار هنر‌های تجسمی وموسیقی به لطف وزارتخانه صنایع دستی وهنر‌های سنتی هم به رشته‌های جشنواره اضافه شد، رشد قابل توجهی هم داشته است این اتفاق نادر است، 800 اثر به نمایشگاه راه یافت که در بخش رقابتی وغیر رقابتی ایفای نقش کرد، خوشحالم این اتفاق باعث روحیه هنرمندان ما شد، چون مشاهده کردند که می‌توانند در کنار هنرمندان خارجی رقابت کنند.

مریم جلالی عضو شورای سیاستگذاری این جشنواره گفت: در بخش صنایع دستی استان‌ها مشارکت خوبی داشتند، جشنواره یک کار بنیادی است و فرصتی است که مشخص کند صنایع دستی ما می‌تواند ارغوان آور باشد. با تدبیر دست اندرکاران جشنواره هم کلاس‌هایی خواهیم داشت، از کشور‌های مختلف مثل قزاقستان هم شرکت کننده داریم.

وی افزود: جشنواره غیر از آنکه یک عمل است، هدف آن برای من مهم‌تر بوده، چون حوزه کارشناسی را با حوزه عمل پیوند زده است برخی اوقات مرزبندی می‌کنیم وچارچوب‌هایی را رعایت می‌کنیم که باید از چارچوب‌ها رها شویم هنرمرز نمی‌شناسد اتفاقاتی که الان می‌افتد نشان ضدیت هنر است اگر هنرمند فلسطینی نمی‌تواند در جشنواره شرکت کند نشان بی هنری ما است این می‌تواند یک حرکت باشد.

عضو شورای سیاستگذاری عنوان کرد: امیدوارم بین المللی شدن این جشنواره نشان گامی باشد که همه انسان‌ها در هر سطحی بتوانند نقش آفرینی کنند دعوت می‌کنم از همه رسانه‌ها که نمایشگاه ما را ببینند. هشتمین دوره جشنواره فجر صنایع دستی هم فراخوان داده، امیدوارم همام در کنار این جشنواره باشد ومعلولان بتوانند هنرنمایی کنند.

سید مجتبی موسوی رئیس هیات داوران جشنواره گفت: برنامه ریزی شده در بخش تجسمی، هنر‌های تجسمی وموسیقی دو سالانه باشد، اعضای شورای سیاست گذاری پیشنهاداتی کردند که رشته‌های دیگری هم به جشنواره اضافه کنند. در آغاز این رخداد همکاری‌هایی صورت گرفت که از این بابت خوشحال هستم وصمیمانه قدردانی می‌کنم که با همه گرفتاری‌ها برای جشنواره چقدر وقت گذاشتند سرکار خانم جلالی وهمکارانشان جدیت داشتند که با افتخار می‌گویم دوره سوم یکی از پر قدرت‌ترین دوره‌ها است.

رئیس هیات داوران در پایان گفت: برای اولین بار 11 کشور در این جشنواره حضور دارند که رقابت تنگاتنگی بین هنرمندان داخلی و خارجی است. در بخش نمایشگاه دو بخش خواهیم داشت؛ یک بخش رقابتی و دیگر غیر رقابتی است. تلاش داوران این بوده که آثار تکفیک شود که در بسیاری از رشته‌های هنر‌های تجسمی این اتفاق می‌افتد؛ بنابراین مفهوم از رقابتی این است که آثار از خلاقیت هنرمند نشات می‌گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سایر حوزه ها