حقوق 11 هزار دلاری نازنین زاغری نشان دهنده اهمیت ویژه این فرد برای انگلیس است / دستگیری سرشبکه آموزش جاسوسی در کشور کار بزرگی بود
کمالی گفت: نازنین زاغری قریب به11 هزار دلار به عنوان حقوق ماهیانه دریافت می کرده که بیانگر آن بوده که وی برای انگلیسی ها، بسیار مهره حائز اهمیت بوده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حمید کمالی تحلیلگر مسائل سیاسی هرمزگان در گفتگو با خبرنگار هرمز در خصوص دستگیری و آزاد شدن نازنین زاغری، سر شبکه آموزشی جاسوسی اظهار کرد: این خانم جاسوس، نازنین زاغری همزمان ده ها موضوع و همچنین دهها پروژه را در ایران و سایر کشورهای در حال توسعه با هم دنبال میکرده است، منتهی یکی از این موارد؛ آموزش خبرنگاران بود، وی سر شبکه آموزشی بنیاد تامسون بوده است.
وی افزود: در فروردین سال 95 زمانی که خانم نازنین زاغری قصد خروج از ایران به مقصد انگلیسی داشت توسط سازمان اطلاعات سپاه به اتهام جاسوسی برای سرویسهای اطلاعاتی شناسایی و دستگیر میشود و بعد از 5 سال محکومیت و اتمام این دوره پنج ساله یک سال دیگر به محکومیتش اضافه میشود که بخشی از این محکومیت را سپری می کند و در نهایت در قالب یک کار انسان دوستانه و در قبال پرداخت تقریباً مبلغ 530 میلیون پوند از اموال بلوکه شده ایران و مبادله با یک نفر گروگان ایرانی آزاد میشود.
این تحلیلگر مسائل سیاسی هرمزگان ادامه داد: اما نکته اینجاست که از همان زمانی که نازنین زاغری به زندان افتاد رسانههای انگلیسی یک شهروند دو تابعیتی ایران و انگلیس معرفی کردند و برخی رسانههای انگلیسی اعلام کردند که وی در برخی نهادهای انگلیسی دست به کار خیر بوده و بیبیسی اعلام کرد که او در لندن پروژه ای را به نام «بی بی سی فارسی» انجام می داد و مشغول به کار خیر بود و بعد کارش را به عنوان مدیر پروژه خیریه ادامه داده و این چنین شخصی نباید دستگیر میشد.
وی ادامه داد: به اذعان رسانههای انگلیسی، کاری که زاغری انجام میداد با بخش آموزشی و خیریه رسانه رویترز همکاری میکرد، اما کدام کار خیر؟ طبق تحقیقی که خبرگزاری قوه قضاییه «میزان» انجام داده است بنیاد تامسون رویترز که زاغری در آن کار می کرد هر سال در لندن و مرکز کشورهای اروپایی، اقدام به آموزش خبرنگاران جوامع در حال توسعه اقدامی کرد و از سر شبکه آموزشی همین خانم نازنین زاغری بوده و تمام هزینههای سفر و اقامت خبرنگاران که از کشورهای در حال توسعه گرد هم می آورند توسط همین گردانندگان و سهامداران این بنیاد تابستان تامین می شد حالا شما فکرش را کنید که انگلیسیها چجور دست به کار خیر هستند که تمامی هزینه رایگان را میدهند و برای چه می خواهند.
کمالی همچنین گفت: جالب اینجاست که برای خبرنگارانی از جوامع در حال توسعه در این پروژهها تربیت میشدند در واقع جاسوسان بودند که اسرار و اخبار کشورهای خودشان را در قالب خبر به «بیبیسی» تحویل میدادند و فعالیت این موسسه به گونه ای بود که برای جهت گیری در خصوص تغییر نظام ها طراحی شده بود.
وی اضافه کرد: عنوان کارهایی که انجام میدادند جالب است، به خبرنگاران آموزش می دادند که شما خبرنگاری را با تغییر هویت انجام دهید، یکی دیگر از کارهایی که آموزش میدادند چگونگی مخفی کاری در پوشش خبرنگاری بود، مقابله با تبعات کیفری و بازجویی یکی دیگر از کارهایی بود که به خبرنگاران آموزش می دادند که اگر یک زمانی در کشور خودشان شناسایی و دستگیر شدند چگونه با تبعات کیفری و بازجویی ها مقابله و یا فرار کنند. و تمامی شیوه هایی که یک جاسوس برای کسب اخبار و اطلاعات باید در کشورش بشناسد به آنها آموزش می دادند این کار خیره نازنین زاغری بود که رسانههای انگلیسی میگفتند وی در بنیاد خیریه مشغول به کار بوده است.
این کارشناس مسائل سیاسی هرمزگان ادامه داد: نازنین زاغری تقریبا 11 هزار دلار بعنوان حقوق ماهیانه دریافت می کرده که بیانگر آن است که وی برای انگلیسی ها، بسیار مهره حائز اهمیت بوده است.
کمالی افزود: آقای جانسون در هنگام مصاحبه اش، ناخواسته این موضوع را افشا میکند که نازنین زاغری در هنگام دستگیری در ایران، مشغول آموزش خبرنگاران بوده و این قدر به آقای جانسون فشار وارد کردند که مجبور شد بابت این اعتراف، عذرخواهی کند و چندین بار تکرار کرد که خانم نازنین زاغری برای تفریح به ایران رفته بود.
وی تصریح کرد: اقدامی که کشور جمهوری اسلامی ایران انجام داد کار بسیار بزرگی بود، نازنین زاغری سر شبکه آموزش جاسوسی بوده لذا دستگیری وی ضربه سنگین به این شبکه آموزشی جاسوسی زده شد و اسناد مهمی از دخالت انگلیس در جاسوسی از دیگر کشورها در اختیار کشور ایران قرار گرفت و ضربه مهلکی به این ها زده شد و این اقدام بسیار بزرگی بود. این تنها گوشه ای از یکی از دهها پروژه ای بود که خانم نازنین زاغری به عنوان جاسوس در کشور ایران انجام میداد.
انتهای پیام /