حلول روح احمدی نژاد در دوزیست های سیاسی / عکس یادگاری و دیگر هیچ!
احمدی نژاد گرچه با توقیف پاسپورتش در مسیر سفر به گواتمالا دوباره خود را مطرح کرد، اما زیر پوسته این خبرها برخی از تحرکاتش برای انتخابات 1402 و 1404 را روایت می کنند.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، انتشار خبر سفر احمدی نژاد به گواتمالا، کشوری با شعار «سرزمین همیشه بهار»، همانقدر عجیب و شاید جذاب بود که ممانعت از خروج او در فرودگاه و اصرار چندین ساعته اش برای گرفتن پاسپورت.
احمدی نژاد بعد از مدت ها سکوت، خاصه در جریان اعتراضات سال گذشته، به یکباره راهی فرودگاه شده بود تا به کشوری سفر کند که اولین دور انتخابات دموکراتیک در آن، بعد از سال ها جنگ در 4 تیر 1402 برگزار شده بود و این روزها این کشور درگیر منازعه ای است که رهبران سیاسی بر سر تقلب در انتخابات، از انتقال قدرت به فرد پیروز ممانعت می کنند. و شاید همین فضای بلبشوی سیاسی اولین سیگنال به نهادهای امنیتی بود که رئیس جمهور پیشین نباید راهی این سفر شود و پاسپورتش را توقیف کردند.
عکس یادگاری و دیگر هیچ!
احمدی نژاد در فرودگاه ابتدا با توقیف پاسپورت مواجه شد اما بعد از 10 ساعت تحصن و انتشار اخبار بست نشینی او در فرودگاه، مجوز خروج از کشور را با دادن تعهد به نهادهای امنیتی که پاسپورت او را توقیف کرده بودند، دریافت کرد، شاید بنا بر همان شناخت از روحیه جنجالی احمدی نژاد و یارانش بود که علت توقیف پاسپورت او نیز به سرعت از سوی رسانه های اصولگرا اعلام و تاکید شد که «توقیف پاسپورت او به دلیل مسائل امنیتی از جمله تحریم شدنش از سوی آمریکا، نداشتن سفارتخانه در این کشور، منازعات داخل و تحرکات سیاسی اسرائیل در این کشور بوده که پیش بینی می شده در گواتمالا برای او حاشیه ساز شود.»
دیدارهای مخفیانه احمدی نژاد با بقایی و مشایی به روایت امیری فر / احمدی نژاد مُرده سیاسی است / او میخواهد دل بایدن را بدست آورد
احمدینژاد اما فرصت توقیف پاسپورتش را از دست نداد و بعد از مدت ها سکوت خبری، توانست در این ماجرا بازهم خود را در افکار عمومی مطرح کند و در همین راستا در فرودگاه ایران، استانبول و مکزیکوسیتی عکس یادگاری انداخت.
برخی تحلیلگران حتی بر این اعتقادند که رفتن به این سفر هم در راستای مطرح کردن خود بعد از مدت ها بود؛ آنچنان که امیری فر که زمانی عضو دولت احمدی نژاد نیز بوده و بعدها به لیست مخالفانش وارد شد به خبرآنلاین می گوید: «اقدامات احمدی نژاد در راستای مطرح کردن خود است در واقع روحیه او این گونه است به عبارتی وقتی اگر ببیند نمی تواند نقشی ایفا کند دست به یک سری رفتارها می زند»
از سوی دیگر اصل ماجرای حضور او در یک کنفرانس مرتبط با منابع آبی هم محل بحث بود؛ در نامه رسمی مقامات گواتمالایی نسبت به تامین تشریفات و امکانات سفر به او اطمینان داده بودند تا با حضور در این کشور که ایران نیز در آن سفارت ندارد، در یک سمپوزیوم با موضوع مدیریت آب در جهان سخنرانی کند. اما برخی فعالان شبکه اجتماعی تاکید داشتند «در تارنمای جهانی https://www.worldconferencealerts.com هیچ اطلاعاتی درباره کنفرانس مدیریت منابع آبی در گواتمالا در ماه اکتبر وجود ندارد.»
از سوی دیگر برخی عملکرد دولت های احمدی نژاد در حوزه آب را آنقدر چالش برانگیز و مورد انتقاد ارزیابی می کنند که سخنرانی او در چنین کنفرانسی را توجیه پذیر نمی دانند، آنچنان که سایت تابناک نزدیک به محسن رضایی نیز در اینباره نوشت: «برخی افراد با اشاره به سابقه مدیریتی احمدی نژاد در حوزه آب این پرسش را مطرح میکنند که دقیقاً رئیس جمهور اسبق کشورمان در این همایش از کدام سبک و سیاق مدیریتی منابع آب صحبت و دفاع خواهد کرد؟ این پرسش و نکته مهم از آنجایی مطرح میشود که بدانیم در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد در کشور کلکسیونی از اقدامات اشتباه در حوزه مدیریت منابع آب در کشور رقم خورد که برخی از اقدامات به صورت مستقیم با دستور او اجرایی شدند و به نظر بسیاری از متخصصان منابع آب تاثیر غیرقابل جبرانی بر سفرههای آب زیر زمینی و منابع آب کشور داشت.» چه آنکه هم برخی طرفداران احمدی نژاد احتمال ربودن او از سوی اسرائیل که روابط خوبی با گواتمالا دارد را مطرح کردند.
تصاویری از حضور احمدی نژاد در فرودگاهاستمرار حیات سیاسی با حضور در مجمع؟
برخی تحلیلگران خاصه حامیان دولت های نهم و دهم بر این اعتقادند که احمدی نژاد هنوز برای بخشی از سازمان رای اصولگراها، بر سعید جلیلی و ابراهیم رئیسی ارجحیت دارد و اگر از احمدی نژاد حاشیههای بعد از خانه نشینی را روتوش کنند، ظرفیت ایجاد کردن شور انتخاباتی را خواهد داشت. در مقابل اما هستند برخی تحلیلگران که معتقدند سبد رأی احمدی نژاد طی سال های اخیر ریزش زیادی کرده و بخشی از بدنه رأی او نیز به طیف های تندرو با تفکرات شبه احمدی نژادی شیفت کرده است، از سوی دیگر در او و یارانش میلی به روتوش کردن نقاط عملکردی و رفتاری پرحاشیه دیده نمی شود و بعید است نظام شیفتی دوباره به سمت او داشته باشد.
احمدی نژاد حتی بعد از ردصلاحیت در انتخابات ریاست جمهوری 1396، به تدریج از شعارهای عدالتخواهان اولیهاش فاصله گرفت و تا جایی پیش رفت که خود را «لیبرال دموکرات» نامید. این تحولات حتی به بست نشینی و حمایت از مردان بهاریاش که زندان بودند منجر شد و با مصاحبهها و سخنرانیهای جنجالی درباره شیوه حکمرانی جمهوری اسلامی ادامه یافت. موضوعی که نشان می داد او می خواهد به زیست سیاسی خود ادامه دهد اما نه با روتوش کردن گذشته بلکه با تند کردن مواضعش علیه حاکمیت.
از نگاه این تحلیلگران، احمدی نژاد به سبب حضورش در مجمع تشخیص مصلحت نظام برای خود مشروعیت سیاسی قائل است و همچنان در این اندیشه است که مسیر و روزنه ای برای بازگشت به سیاست عملیاتی و اجرایی پیدا کند، با این وجود از نگاه برخی بزرگان و چهره های موجه سیاسی، حضور احمدی نژاد در مجمع تنها فرصت دهی نظام به او و در راستای نگاه رهبری برای جذب حداکثری است.
دوزیست های سیاسی؛ شورای نگهبان، هیات اجرایی
اما احمدی نژاد با چه هدفی به دنبال مطرح کردن خود است؟ انتخابات مجلس، ریاست جمهوری یا....
زمزمه های خبری حکایت از آن دارد که احمدی نژاد ورود مستقیم به انتخابات مجلس نخواهد داشت اما تلاش خواهد کرد که چهره های سفید و ناشناس را از حوزه های انتخابیه کوچک راهی پارلمان کند.
کارشناسان سیاسی می گویند وضعیت احمدی نژاد در مواجهه با شورای نگهبان بهتر از اصلاح طلبان نیست و حضور منسجم طرفدارانش هنوز برای اصولگرایانی که می خواهند اکثریت مجلس را در اختیار داشته باشند، خط قرمزی است که منجر به حضور چراغ خاموش او در انتخابات خواهد شد.
از سوی دیگر با آغاز فرآیند اجرایی انتخابات مجلس خبرها نشان داد که مدیران سابق احمدی نژاد به عنوان مدیران اجرایی انتخابات، تعیین شدند. اعضای هیأت اجرایی مرکزی انتخابات مجلس شورای اسلامی که در میان آنها برخی چهره های احمدی نژادی چون کامران دانشجو، مرضیه وحید دستجردی، سیدمرتضی بختیاری و محمدحسین صفار هرندی به چشم می خورند، حضوری که از نگاه برخی تحلیلگران به احمدی نژاد این فرصت را خواهد داد تا حالا که مدیرانش در دولت سیزدهم به مشاغل حساس بازگشتند، فرصت تشکیل اقلیتی قدرتمند در مجلس را نیز داشته باشد.
ناظران سیاسی معتقدند احمدی نژاد از افراد ناشناس و بدون تابلو برای رقابت های انتخاباتی استفاده خواهد کرد. افرادی که در شهرهای کوچک جزو مدیران دولت او بودند و حالا با کم رنگ شدن حساسیت ها بر جریان انحرافی، به عنوان دوزیست سیاسی در دولت های رئیسی و احمدی نژاد از فرصت مناسب برای حضور در رقابت انتخابات اسفند امسال برخوردارند. افرادی که شاید پذیرش آنها در لیست های انتخاباتی اصولگراها هم با مانع رو به رو نخواهد شد.
شریان و پایداری؛ پوششی برای یاران احمدی نژاد؟
برخی دیگر نیز معتقدند که احمدی نژاد یارانش را در پوشش کاندیداهای جبهه پایداری و شریان وارد پارلمان آینده خواهد کرد. هرچند عِده و عُده او نیز محل بحث است و بعید است که تعداد قابل توجهی نماینده با گرایش فکری نزدیک به او وارد پارلمان شوند.
خیز به سوی پاستور 1404
برخی نیز معتقدند تحرکات احمدی نژاد معطوف به انتخابات ریاست جمهوری و باز هم به دنبال بازگشت به پاستور است. آنچنان که عباس امیری فر، از مدیران سابق دولت دهم و منتقد فعلی رئیس دولت بهار معتقد است «احمدی نژاد برای انتخابات ریاست جمهوری خواهد آمد. او مانند دورههای قبل برای انتخابات ریاست جمهوری برنامه دارد و در واقع به دنبال این مسئله است که به نوعی حضور پیدا کند که البته این بار هم مثل گذشته ردصلاحیت خواهد شد و نظام، ایشان را تایید نمیکند.»
در این میان برخی نیز با نگاه خوش بینانه بر این اعتقادند احمدی نژاد در آب نمک خوابانده شده و حاکمیت آنقدر به شور انتخاباتی نیاز خواهد داشت ////// و از طرفی عملکرد دولت رئیسی قابل قبول نباشد، بعید نیست او را از گیت های بررسی صلاحیت ها در انتخابات 1404 عبور دهد و او را سیاستمداری برای روز مبادا می دانند. نگاهی که در نقطه مقابل کسانی است که احمدی نژاد را اپوزیسیون داخلی نظامی می دانند.
احمدی نژاد در هواپیما به مقصد ترکیه27213
برای دسترسی سریع به تازهترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1822609