شنبه 3 آذر 1403

حل مسائل کشور با میدان داری گفتمان ایثارگری

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
حل مسائل کشور با میدان داری گفتمان ایثارگری

به گزارش خبرنگار شهری خبرگزاری فارس، مجتبی شاکری در مراسم معارفه غلام عباس کیانی به عنوان سرپرست اداره کل امور ایثارگران شهرداری تهران در ساختار جدید، با اشاره به انرژی متراکم، منطق، فرهنگ و گفتمانی که ایثارگران از آن برخوردار هستند، گفت: باید نسبت به کارکرد این ذخیره در مجموعه نظام، مدیریت شهری و شهروندان باور داشته باشیم. کمااینکه اگر گفتمان ایثارگری در لایه لایه نظام جاری و میدان دار شود، نه تنها بسیاری از مسائلی که امروز با آن مواجهیم حل خواهد شد، بلکه پدیده‌هایی مثل کارآمدی، خدمت به محرومان و مدیریت جهادی و انقلابی نیز به سامان خواهد رسید.

وی افزود: بنابراین باید قدردان حضور در مجموعه ایثارگری شهرداری تهران باشیم. پدیده فرهنگ ایثار و شهادت به عنوان دال مرکزی حفظ سرمایه اجتماعی، باید در دستور کار مدیران قرار بگیرد.

وی با اشاره به حضور خود در جایگاه مشاور امور ایثارگران شهردار تهران گفت: در گام نخست تلاش شد دغدغه‌های ایثارگران خانواده مدیریت شهری از نزدیک شنیده شود و ساختاری جدید متکی بر آسیب شناسی کارشناسانه دوره های قبل و بهره گیری حداکثری از جایگاه معنوی و توانمندی های مدیریتی ایثارگران طراحی شود. ضمن مرور نظام مسائل ایثارگران، تشکیلات و ساختارهای مربوطه نیز آسیب‌شناسی شد. در گامی دیگر مدیران امور ایثارگران مناطق دعوت شدند تا مسائل از منظر آنها نیز ارزیابی شود. به گفته مشاور شهردار تهران، حاصل و جمع‌بندی این اقدامات به شکل مکتوب شامل بازنگری ساختار، نیازهای مناطق و مطالبات جامعه ایثارگری گردآوری و مبنای تصمیمات شد؛ ضمن اینکه به ارائه چندین طرح فرهنگی انجامید که یکی از آنها شخصیت پژوهی و ثبت خاطرات ایثارگران است و شهردارِ جانباز تهران با تاکید، دستور عملیاتی شدن آن را صادر کرده است.

به گفته وی، از دوره های قبل تاکنون هیچ کتابی در تراز شخصیت شهیدان، جانبازان، آزادگان، فرزندان شهدا و به طور کلی خانواده ایثارگران مدیریت شهری منتشر نشده و این در حالی است که در شهرداری تهران از گذشته ظرفیت‌های عظیمی مثل سازمان فرهنگی هنری و معاونت اجتماعی و فرهنگی برای دنبال کردن چنین ماموریت‌هایی بوده اند.

شاکری با بیان اینکه امکانات زیادی وجود دارد اما نرم‌افزار بکارگیری این امکانات در دوره جدید مدیریت شهری و تحول آفرینی بسیار مهم است، گفت: مقام معظم رهبری چنین بحثی را در منشور گام دوم انقلاب مطرح و با ابراز یک گلایه لطیف یادآوری کردند که ایران رتبه اول بهره‌برداری نکردن از ظرفیت معادن در دنیا را کسب کرده است؛ وضعیتی که نشان می‌دهد باید در فکر نرم‌افزار لازم برای بهره‌برداری از ظرفیت‌های عظیم موجود در کشور باشیم. دغدغه اداره کل امور ایثارگران شهرداری با تمرکز بر تحولی این چنین طراحی شده است.

مشاور شهردار تهران با اشاره به نامهربانی‌هایی که در دوره گذشته مدیریت شهری نسبت به مجموعه اداره کل امور ایثارگران شهرداری صورت گرفت و ساختار تخصصی را از استقلال خارج و با ساختار دیگری تلفیق کرده بود گفت: این وضعیت سبب شده بود بودجه و امکانات بدون برنامه‌ریزی و تدارک نرم‌افزاری هدر برود. اما اکنون مصوبه شورای ششم بازگشت استقلال به ساختار اداره کل امور ایثارگران شهرداری را فراهم کرد و حتی شهردار تهران این مجموعه را ذیل حوزه خود قرار داده که منجر به تسریع در عملیاتی شدن تصمیمات می‌شود.

شاکری در ادامه به وجهه مقبول و شناسه کاری جانباز کیانی نزد ایثارگران اشاره و خاطرنشان کرد: فردی که مسوولیت اداره کل امور ایثارگران شهرداری تهران را می‌پذیرد باید به فنون مدیریت بخشی و فرابخشی و نیز ارتباط با بدنه آگاه باشد. با توجه به ارتباط نزدیکی که در سه دهه گذشته با آقای کیانی داشتم، می‌توانم ادعا کنم که ایشان در بسیاری از حوزه‌ها نیازی به مساله‌یابی، ظرفیت‌شناسی و اطلاع از مطالبات ندارد چراکه درجریان امور ایثارگری قرار دارد. بنابراین امیدواریم بتواند حداکثر استفاده را از فرصت پیش رو داشته و عقب‌ماندگی‌ها را جبران کند.

وی با تاکید بر اینکه هر جا فرهنگ ایثار و شهادت را استشمام نکنیم، آنجا فساد لانه می‌کند افزود: کسانی که مقابل فرهنگ ایثار و شهادت می‌ایستند، دچار دنیاگرایی هستند. وی بر ضرورت تمرکز اداره کل امور ایثارگران بر اموری مثل آموزش نیروی انسانی و به صحنه کشیدن ایثارگران چه از کارمندان شهرداری و چه شهروندان تاکید و خاطرنشان کرد: تاکنون خدمت به ایثارگران دغدغه بوده، نه خدمت گرفتن از آنها؛ در حالی که ایثارگران می‌توانند خدمات بزرگ و بی‌بدیلی به شهر و شهروندان ارائه کنند. این نگاه که صرفا باید به ایثارگران خدمت دهیم، یک نگاه حداقلی است؛ بلکه باید ظرفیت های معنوی و تحقق بخش ایثارگران را بکاویم تا دریابیم حضور آنها در محافل گوناگون مدیریتی به‌ویژه مدیریت‌های فرهنگی در کشور تا چه اندازه می‌تواند تاثیرگذار باشد.

مشاور شهردار تهران تاکید کرد: خاطرات و تلنگرهای معنوی در زندگی ایثارگران وجود دارد که گاه ظرف چند دقیقه بیان می‌شود و حال مخاطبین را دگرگون می‌کند. پیشنهاد من این است که در جلسات رسمی نظیر هیات دولت، شورای معاونان شهردار و... دقایقی چند در اختیار فرهیختگان این جامعه قرارگیرد تا آن ها نکات تحول آفرین خد را روایت کنند. اگر چنین سنتی را در لایه های مدیریتی تسری دهیم آثار تحولی آن در عملکرد مدیران ارشد مشهود خواهد شد.

وی به ذکر مثالی در این رابطه پرداخت و گفت: از یک کیلوگرم اورانیوم غنی شده معادل 10 میلیون بشکه نفت انرژی تولید می شود. فراتر از این پدیده طبیعی، گنج بزرگ فرهنگ و ارزش های ایثارگران است که با غنی سازی آن در قالب های روایی و هنری، شگفتی فراتر از غنی سازی اورانیوم را رقم می زند و همه شاهد رآکتور انرژی زای معنوی مستحکمی خواهند بود که هیچ دشمنی نمی‌تواند آن را نشانه‌گیری کند.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

شهرداری تهران

مجتبی شاکری میدان داری گفتمان این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
حل مسائل کشور با میدان داری گفتمان ایثارگری 2