حمایت از صنعت قطعهسازی از اهم برنامههای دولت آینده باشد
بهزاد رحیمی ضمن تاکید بر لزوم حمایت دولت از صنعت قطعهسازی گفت: انتظار ما از خودروسازان، در اولویت قرار دادن پرداخت مطالبات قطعهسازان است تا پیشتازی در برنامههای تحقیق و توسعه در تولید قطعات میسر شود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ بهزاد رحیمی عضو هیات رئیسه کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار کردتودی، ضمن تاکید بر لزوم حمایت دولت از صنعت قطعهسازی اظهار کرد: انتظار ما از خودروسازان، در اولویت قرار دادن پرداخت مطالبات قطعهسازان است تا پیشتازی در برنامههای تحقیق و توسعه در تولید قطعات میسر شود.
وی افزود: متاسفانه پرداخت بدهی به قطعهسازان در اولویت برنامههای خودروسازان نیست و این مسئله به کمبود نقدینگی قطعهسازان منجر شده که کیفیت و دسترسی به منابع مادی و مواد اولیه را برای صنعت قطعهسازی دشوار نموده است. رحیمی عنوان داشت: انتظار ما از خودروسازان، در اولویت قرار دادن پرداخت مطالبات قطعهسازان است تا پیشتازی در برنامههای تحقیق و توسعه برای تولیدکنندگان قطعات میسر شود و بروز گلایههایی مبنی بر نارضایتی از کیفیت، ناشی از سرمایهگذاری قطعهسازان با هدف عدم وابستگی صنعت خودرو است. وی ادامه داد: تاکنون، حمایت کافی از صنعت قطعهسازی به عمل نیامده و سیستم بانکی و دولت بیشتر توجه خود را معطوف به خودروسازان نموده، در حالی که بنیان اصلی صنعت خودرو را قطعهسازی تشکیل میدهد. رحیمی تاکید کرد: قطعهسازان سهم عمدهای در افزایش اشتغالزایی و قطع وابستگی صنعت خودرو عهدهدار هستند، لذا انتظار داریم، دولت آینده به منظور حمایت از تولید داخلی، نسبت به صنعت قطعهسازی مساعدتهای لازم را مبذول دارد. وی در خصوص خرید مواد اولیه از سوی خودروسازان و قطعهسازان به صورت مجزا که موجب افزایش قیمت خودرو میشود، گفت: میبایست در این باره به شکل تخصصی عمل کرد، زیرا زمانی که خودروساز به بخش تامین مواد اولیه ورود میکند، موجب ایجاد یک نوع رقابت ناخواسته میشود که میبایست نسبت به حذف آن اقدام کرد، به طوری که مسئولیت تامین مواد اولیه در اختیار قطعهسازی باشد که وظیفه تامین را به درستی نیز انجام خواهد داد و علاوه بر آن، کاهش هزینهها و افزایش کیفیت نیز اتفاق میافتد. رحیمی بیان کرد: وجود یک منبع یا شرکت یا به عنوان مثال یک کارخانه فولاد، منفک از خودروسازان و قطعهسازان برای تامین مواد اولیه این دو صنعت نیز، راهکار دیگری است که با طرفیت یک شرکت در افزایش حجم خرید و کاهش هزینهها اثرگذار است. وی تأکید کرد: در خصوص تامین مواد اولیه و سایر مراحل تولید خودرو، میبایست به شکل تخصصی وارد عمل شد. بر همین اساس، خودروسازان میبایست بیشتر بر روی طراحی و محصول نهایی تمرکز کنند تا اینکه در جستجوی تامین مواد اولیه باشند. رحیمی در خصوص راهکارهای قطع یا کاهش وابستگی خودروسازان به نرخ دلار برای تامین قطعات خاطرنشان کرد: راهکار اساسی داخلیسازی است، بدین معنا که هر چقدر توان و سهم افزایش تولید داخل افزایش یابد، ارزبری کاهش مییابد. انتهای پیام /