یک‌شنبه 4 آذر 1403

حمایت از 830 خانواده زندانی و آزادی 207 زندانی جرایم غیر عمد / پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به 50 زندانی آزاد شده

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
حمایت از 830 خانواده زندانی و آزادی 207 زندانی جرایم غیر عمد / پرداخت تسهیلات اشتغالزایی به 50 زندانی آزاد شده

محمد اسماعیل حاتمی گفت: حمایت های مرکز امور خدمات اجتماعی و مراقبت های بعد از خروج از زندان استان خراسان شمالی در زمینه های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی از جمله تحت پوشش قرار دادن خانواده های زندانیان نیازمند و کمک به آزادی زندانیان است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمد اسماعیل حاتمی، رییس مرکز امور خدمات اجتماعی و مراقبت های بعد از خروج زندان های خراسان شمالی در گفت و گو با عصراترکاظهار کرد: در خراسان شمالی سه زندان واقع در شهرهای بجنورد، شیروان و اسفراین مستقر هستند که در حال حاضر یک هزار و 800 نفر زندانی در این سه زندان دوره محکومیت خود را سپری می کنند.

حاتمی گفت: 50 نفر از این زندانیان (معادل سه درصد) زن و مابقی مرد هستند.

وی با بیان اینکه سطح تحصیلات بیشتر این زندانیان کم سواد و کمتر از دیپلم است، عنوان کرد: جرایم آنان در زمینه های مواد مخدر، سرقت، ضرب و جرح، کلاه برداری و دیگر جرایم عمومی هستند.

رییس مرکز امور خدمات اجتماعی و مراقبت های بعد از خروج زندان های خراسان شمالی افزود: بیشتر زندانیان استان به علل خرید و فروش مواد مخدر و سرقت زندانی شده اند.

وی در ادامه با تصریح بر این مطلب که بیشتر زندانیان استان، سرپرست خانواده هستند، گفت: بیشتر این زندانیان جزو دهک های ضعیف جامعه، حاشیه نشین و مستاجر هستند.

حاتمی با تاکید بر این نکته که با زندانی شدن سرپرست خانواده، اعضای خانواده آنان نیز در زمینه های مختلف معیشتی، فرهنگی، اجتماعی و تحصیلی تحت تاثیر قرار می گیرند، عنوان کرد: در زندان، مددکاران با ورود زندانی، اطلاعات لازم را از وضعیت خود زندانی و خانواده آنان دریافت و ثبت می کنند.

وی گفت: هر خانواده زندانی که در شرایط مناسبی قرار نداشته باشند، اداره کل امور زندان های استان، این خانواده ها را به انجمن حمایت از خانواده زندانیان شهرستان های بجنورد، شیروان و اسفراین همچنین به اداره کل کمیته امداد استان معرفی می کنند تا تحت پوشش حمایت های آنان قرار بگیرند.

حمایت از 830 خانواده زندانی استان

رییس مرکز امور خدمات اجتماعی و مراقبت های بعد از خروج زندان های خراسان شمالی گفت: در حال حاضر در شهرستان بجنورد 380 خانواده زندانی، در شهرستان شیروان 250 خانواده زندانی و در شهرستان اسفراین نیز 200 خانواده زندانی تحت پوشش انجمن حمایت از زندانیان سه شهرستان و کمیته امداد استان قرار دارند که البته هر ساله تعداد این خانواده ها تغییر می کند.

وی خاطرنشان کرد: خانواده های تحت پوشش کمیته امداد ماهیانه حقوق دریافت می کنند.

حاتمی گفت: انجمن های حمایت از خانواده زندانیان استان نیز به صورت هیات مدیره ای در شهرستان ها اداره می شوند که با انجام فعالیت های اقتصادی و جذب کمک های مردمی به خانواده زندانیان استان کمک می کنند.

در عین حال، وی به همکاری ستاد اجرایی فرمان امام، گروه های جهادی سپاه پاسداران استان، موسسات خیریه و نیکوکاران برای حمایت از خانواده زندانیان استان نیز اشاره و اظهار کرد: در سال 1400 ستاد اجرایی فرمان امام 800 فقره سبد کالا، نهاد سپاه پاسداران نیز یک هزار و 200 فقره سبد کالا به خانواده زندانیان تقدیم کردند.

رییس مرکز امور خدمات اجتماعی و مراقبت های بعد از خروج زندان های خراسان شمالی یادآور شد: انجمن حمایت از زندانیان استان با مشارکت خیران هر ساله در مناسبت های مختلف غذای گرم میان خانواده زندانیان استان توزیع می کند.

وی افزود: موسسات خیریه و نیکوکاران در زمینه تامین برخی از لوازم خانگی برای این خانواده ها همچنین خرید چرخ خیاطی برای اشتغال همسران زندانی مشارکت کرده اند.

حاتمی یادآور شد: این اقدامات نیکوکارانه و حمایتی از سوی نهادها و خیران هر ساله انجام می شود که هر مقدار این حمایت ها جذب شوند، بخشی از بار مشکلات این خانواده ها نیز کاسته می شود.

وی در بخش دیگری از سخن خود، درباره اشتغال زایی برای خانواده زندانیان نیز اظهار کرد: کمیته امداد استان که دارای واحد اشتغال است در زمینه تولید و فروش محصولات اعضای خانواده زندانیان که توانمند در انجام فعالیت های اقتصادی هستند، پشتیبانی می کند.

در عین حال، رییس مرکز امور خدمات اجتماعی و مراقبت های بعد از خروج زندان های خراسان شمالی بیان کرد: تا حدودی بنیاد تعاون زندانیان استان نیز در زمینه حمایت از فروش تولیدات خانواده های زندانی اقدامات حمایتی را انجام می دهد.

افزون بر این، وی با اشاره به اینکه 80 درصد از جمعیت زندانی استان در داخل و خارج از محیط زندان اشتغال دارند، گفت: آنان با توجه به ساعات کاری و حجم کاری که انجام می دهند، دستمزد دریافت می کنند که این دستمزد برای خانواده زندانیان نیز صرف می شود. حمایت های اجتماعی از خانواده زندانیان

وی در ادامه درباره حمایت های اجتماعی و فرهنگی از این خانواده ها نیز بیان کرد: اداره کل امور زندان های استان به همراه اعضای انجمن حمایت از خانواده زندانیان، مدیر کل کمیته امداد و دیگر مسئولان اجرایی و قضایی استان هر هفته از خانواده زندانیان دیدار می کنند.

در عین حال، رییس مرکز امور خدمات اجتماعی و مراقبت های بعد از خروج زندان های خراسان شمالی افزود: مددکاران اداره کل امور زندان های استان به طور مستمر با خانواده زندانیان در ارتباط هستند و مشکلات آنها را در زمینه های تحصیل فرزندانشان، ارائه خدمات روانشناسی و مشاوره ای را پیگیری می کنند.

وی افزود: چهارشنبه هر هفته نیز در داخل زندان های استان به خانواده های زندانیان خدمات روانشناسی و مهارت های سبک زندگی ارائه می شوند.

علاوه بر این، حاتمی یادآور شد: انجمن حمایت از زندانیان سه شهرستان نیز خدمات لازم را برای ادامه تحصیل فرزندان موفق این خانواده ها ارائه می دهند.

وی در ادامه درباره زندانیان و اقداماتی که بابت توانمندسازی آنان انجام شده است نیز اظهار کرد: در سه زندان استان سه هزار متر سوله اشتغال آماده سازی شده است که در این فضاها مهارت های حرفه آموزی از جمله خیاطی، معرق کاری، تراشکاری، منبت کاری، چرم دوزی به زندانیان ارائه می شوند.

رییس مرکز امور خدمات اجتماعی و مراقبت های بعد از خروج زندان های خراسان شمالی گفت: تولیدات آنان توسط بنیاد تعاون زندان و یا کارآفرینان طرف قرارداد به فروش می رسند که بابت این تولیدات به فروش رسیده به زندانیان دستمزد داده می شود.

افزون بر این، وی خاطرنشان کرد: شماری از زندانیان بند باز نیز در سه کشتارگاه واقع در شهرهای بجنورد و شیروان اشتغال دارند و دستمزد دریافت می کنند.

حاتمی همچنین بیان کرد: برای اصلاح و تربیت زندانیان، برنامه های فرهنگی، مذهبی و خدمات روانشناسی نیز برگزار و ارائه می شوند.

وی افزود: کلاس های تحصیلی در مدرسه نهضت سوادآموزی همچنین آموزش از راه دور (پس از نهضت تا دیپلم) نیز در درون زندان های استان برای زندانیان برگزار می شوند.

رییس مرکز امور خدمات اجتماعی و مراقبت های بعد از خروج زندان های خراسان شمالی خاطرنشان کرد: سازمان زندان ها با مرکز دانشگاه پیام نور کشور قرارداد همکاری منعقد کرده است تا زندانیان متقاضی در این دانشگاه تحصیل کنند.

وی به برگزاری گلریزان برای آزادسازی زندانیان نیز اشاره و عنوان کرد: در سال 1400 با برگزاری گلریزان ها 207 نفر از زندانیان جرایم غیر عمد استان آزاد شدند.

رییس مرکز امور خدمات اجتماعی و مراقبت های بعد از خروج زندان های خراسان شمالی افزود: 73 میلیارد تومان از بدهی این زندانیان از سوی شکات بخشیده شد و 12 میلیارد تومان دیگر از بدهی آنان با جمع آوری کمک های نقدی نیکوکاران و دریافت تسهیلات تسویه شدند.

حاتمی یادآور شد: در سال 1400 برای 50 زندانی آزاد شده تسهیلات قرض الحسنه از بانک ها اخذ شد تا برای اشتغالزایی آنان صرف شوند.

انتهای پیام /