حمایت جهاد دانشگاهی تهران از کسب و کارهای نوپای دانشجویی
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از سازمان جهاد دانشگاهی تهران، مسعود کمبرانی در برنامه روی خط خبر شبکه خبر با عنوان حمایت جهاد دانشگاهی از کسب و کارهای نوپای دانشجویی با بیان اینکه این روزها صحبتهای بسیاری درباره شتابدهندهها و شرکتهای نوپا میشود، اظهار کرد: جوانان خوشفکر و خوش ایدهی بیننده این برنامه بدانند به پشتوانه مرکز شتابدهنده، ما میتوانیم از ایده آنها...
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، به نقل از سازمان جهاد دانشگاهی تهران، مسعود کمبرانی در برنامه روی خط خبر شبکه خبر با عنوان حمایت جهاد دانشگاهی از کسب و کارهای نوپای دانشجویی با بیان اینکه این روزها صحبتهای بسیاری درباره شتابدهندهها و شرکتهای نوپا میشود، اظهار کرد: جوانان خوشفکر و خوش ایدهی بیننده این برنامه بدانند به پشتوانه مرکز شتابدهنده، ما میتوانیم از ایده آنها ثروت ایجاد کنیم.
وی در ادامه توضیح داد: یک شرکت نوپا و استارتآپ شرکتی است که حول یک ایده اولیه (ایده خام) شکل میگیرد که هنوز محصول آن مشخص نیست و این ایده، بازار و تجارت را نمیشناسد و لازم است از آن حمایتهایی انجام گیرد. رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران در ادامه افزود: یک شرکت منسجم، متبحر و با تجربه شتابدهندهای را ایجاد میکند و استارتآپهای مختلفی را با ایدههای مختلف در اطراف خود جمع میکند. در مراحل مختلف زمانی 2 تا 3 ماهه آنها را ارزیابی، گزینش و حمایت میکند. استارت آپها بایستی در دوره کوتاه مدت 6 تا 9 ماهه به رشد مناسبی رسیده و به بازار و سرمایهگذار معرفی شوند.
کمبرانی با اشاره به سابقه 40 ساله سازمان جهاد دانشگاهی تهران در زمینه تحقیقات فنی و مهندسی بالاخص در حوزه شیمی، مهندسی شیمی، مهندسی متالورژی و آلیاژهای فلزی گفت: از این رو مرکز شتابدهنده این سازمان مجهز به آزمایشگاههای خوبی است و چنانچه صاحبان ایده در این مرکز حضور یابند علاوه بر اینکه از فضای مناسب و اشتراکی، بهرهمند میشوند، میتوانند از مشاورههای علمی منتورها و مشاوران در امر گسترش ایدهها استفاده کرده و ایدههای خود را در آزمایشگاهها عملیاتی نمایند.
وی با بیان اینکه این شرکتها از حمایتهای مالی، تجاری و اقتصادی بهره خواهند برد، افزود: در نهایت چنانچه ایدهای پرورش یابد و قابلیت تجاریسازی را داشته باشد آنها را به سرمایهدار، سرمایهگذار و یا به شرکتهای بزرگ تجاری معرفی میکنیم.
رئیس سازمان جهاد دانشگاهی تهران با بیان اینکه در حمایت از ایده اولیه دانشجویان محدودیتی قایل نیستیم و از ایده همه دانشجویان فارغالتحصیل از هر دانشگاهی در حوزه شیمی، مهندسی شیمی، مهندسی متالورژی و آلیاژهای فلزی استقبال و حمایت میکنیم، خاطرنشان کرد: دانشجویان علاقهمند در این حوزه میتوانند با مراجعه به سایت جهاد دانشگاهی تهران فرم پذیرش را تکمیل کنند و وارد مرکز شتابدهی سازمان جهاد دانشگاهی تهران شوند تا روال پذیرش و استقرار طی شود.
کمبرانی اظهار امیدواری کرد فرایند رشد استارت آپها در مراکز شتابدهی و نفوذ ایدههای جدید به شرکتهای تجاری، کمکی موثری به اقتصاد دانش بنیان کشور بنماید.
کمبرانی با این توضیح که برای ایجاد کسب و کار 3 ضلع نیاز است، یادآور شد: ضلع اول شرکت تجاری یا سرمایهگذاراست، ایده که هنوز ایده خام و اولیه است و در قالب استارت آپ ظهور میکند ضلع دوم است و مرکز شتابدهی که از ایده حمایت میکند و آنرا پرورش میدهد به عنوان ضلع سوم، باید در کنار هم قرار گیرند تا سریعترین و مطمئنترین مسیر برای ایجاد اقتصاد دانش بنیان فراهم شود.
وی با بیان اینکه در فرآیند شتابدهی، در مراحل مختلف ارزش ایده افزایش میابد، افزود: ممکن است ایده اولیه و خام این شرکتها در مراحل اولیه جذابیت زیادی برای سرمایهگذاری نداشته باشد، اما بهتدریج و بر اثر کار بر روی آن، ایده مراحل رشد خود را طی میکند و به دانشی ارزشمند تبدیل شده و میتواند نظر سرمایه گذاران را جلب نماید.