حمایت های آمریکا فقط در صورت تامین منافع است / توان نظامی و موشکی ایران عامل بازدارنده در مقابل سیاستهای خصمآلود
ذاکریان گفت: اکنون که اوکراین در مقابل تهاجم روسیه قرار گرفته و در عمل نیازمند کمک و حمایت است، غرب و ناتو پشتش را خالی کرده اند و نه تنها هیچ گونه حمایتی و اقدام نظامی نکرده اند، بلکه غرب خیلی مرموذانه و سیاستمدارانه اعلام می کند که برای پیشگیری از تنش های بیشتر، ورود نظامی نخواهد کرد.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ محمدعلی ذاکریان کارشناس مسائل سیاسی در خصوص بحران اوکراین؛ در گفتگو با خاورستان، اظهارکرد: در سال 1388 و در قالب انتخابات هایی که در ایران، اوکراین، لبنان، قرقیزستان و برخی از کشورهای دیگر برگزار شد، آمریکا این انتخابات ها را دنبال و طرح انقلاب مخملی یا کودتای مخملی را برای این کشورها پیش بینی کرده بود.
وی افزود: در انتخابات اوکراین هم مردم با حضور در پای صندوق های رأی به یک نامزدی رأی دادند، اما چون این نامزد مورد نظر آمریکا و غرب نبود، به بهانه تقلب و اشکال در انتخابات، این انتخابات را باطل کردند و دوباره مردم را پای صندوق ها آورده و کاری کردند که فرد مدنظر آمریکا که همین رئیس جمهور فعلی است، انتخاب شود.
کارشناس مسائل سیاسی یادآور شد: آمریکا در ایران هم همین کار را انجام داد و با ایجاد فتنه 88 و کلیدواژه های تقلب و ابطال انتخابات، شرایط کشور را به هم ریختند که با هوشیاری رهبر انقلاب، اجرای قانون و توجه مردم، الحمدالله به نتیجه ای نرسید؛ اما آسیب هایی را به دنبال داشت.
ذاکریان با بیان اینکه از آن زمان تاکنون یک جنگ سرد بین روسیه و ناتو بر سر اوکراین ایجاد شده است، گفت: نگاه روسیه این بود که حضور ناتو در اوکراین می تواند از نظر نظامی، جغرافیایی، امنیتی و سیاسی؛ خطراتی را هم برای روسیه به دنبال داشته باشد و به همین دلیل همیشه جریانات اوکراین را رصد می کرد.
وی اظهارکرد: تا اینجا؛ روسیه حق داشت چون ناتو باید برای حفظ منافع خودش، رقابت، جنگ سرد و یا جنگ امنیتی، اطلاعاتی و نظامی با روسیه از غرب دنیا؛ نگاهش را به شرق دنیا می انداخت. در این فضا؛ روسیه به این جمع بندی رسیده بود که با توجه به مستندات موجود، ممکن است با توجه به تنش های بین روسیه و آمریکا و ناتو، آمریکا یک کودتای نظامی را در اوکراین رقم بزند و خطراتی متوجه روسیه شود.
او ادامه داد: آقای پوتین بر این اساس و همچنین با نگاه به گذشته کشور خودش که اتحاد جماهیر شوروی سابق بود و غرب توانست این اتحاد را بهم زده و تفکیک و تجزیه کند و آن را به نفع خود رقم بزند، اقدام نظامی کرد.
ذاکریان اظهارکرد: در واقع این دیدگاه مطرح است که غرب و ناتو و مخصوصا آمریکا، با حضور در اوکراین و تجهیز این کشور به سلاح هسته ای و امکانات نظامی در بناگوش روسیه، ممکن است خطر بعدی را برای روسیه به دنبال داشته باشد، به همین دلیل آقای پوتین پیش دستی کرد و قبل از اینکه چنین اتفاقی توسط ناتو و آمریکا بیفتد، بتواند موقعیت و منافع خودش و همچنین مردم اوکراین را که قبلا جمعی از روسیه بودند را حفظ کند.
وی بیان کرد: از طرف دیگر هم غرب و آمریکا به دنبال جوسازی و تحریک و تشویق بودند که روسیه می خواهد حمله کند، ولی روسیه در این تنش ها، عقب نشینی ها، درگیری ها، اظهارنظرهایی داشت و موضعش این بود که ما نمی خواهیم حمله کنیم. اما در نهایت این تنش های رسانه ای و مواضع سیاسی و دیپلماسی؛ در شرایطی که غرب می خواست که به خواسته خودش برسد و پوتین هم می خواست که موقعیت خودش را حفظ کند، منجر به اقدام نظامی روسیه برای جلوگیری از کودتای غرب در اوکراین شد.
آمریکا و ناتو پشت اوکراین را خالی کردند
کارشناس مسائل سیاسی گفت: در حالی که تصممیات غرب می تواند روشن کننده برخی از مسائل باشد رئیس جمهور اوکراین که در این فضاهای تبلیغاتی که غرب از زمان اوج گیری تنش ها بین ناتو و روسیه و مسائل اوکراین، اکثر مسئولین غربی و مخصوصا آمریکا اعلام می کردند که با دادن سلاح و تجهیزات و بودجه، کاملا از اوکراین حمایت و روسیه را تحریم خواهند کرد که این مواضع باعث شد تا خیال رئیس جمهور اوکراین از ناتو راحت باشد. بر همین اساس او با اتکای به این وعده ها و موضع گیری های ناتو و آمریکا، مواضعی را در مقابل روسیه اتخاذ و اعلام می کرد.
وی گفت: اما اکنون که اوکراین در مقابل تهاجم روسیه قرار گرفته و در عمل نیازمند کمک و حمایت است، غرب و ناتو پشتش را خالی کرده اند و نه تنها هیچ گونه حمایتی و اقدام نظامی نکرده اند، بلکه غرب خیلی مرموذانه و سیاستمدارانه اعلام می کند که برای پیشگیری از تنش های بیشتر، ورود نظامی نخواهد کرد، البته قطعا غرب نمی تواند ورود نظامی داشته باشد، چرا که با لشکرکشی نیروهایش را فدای اوکراین نخواهد کرد.
ذاکریان تصریح کرد: در واقع غرب تا زمانی اوکراین را حمایت می کند و مورد توجه قرار می دهد که اوکراین بتواند منافع آنها را تامین کند، همان تعبیر معروف گاو شیردهی که ترامپ در مورد عربستان بکار برد. تنها اقدام غرب در این خصوص اعمال تحریم ها و فشارهای اقتصادی علیه روسیه است که البته برخی از تحریم ها موضوعیت ندارد و برخی هم اثر آنچنانی ندارد.
وی یادآور شد: زمانی که در ایران انقلاب شد، شاهی که دست نشانده خود آمریکا و غرب بود، وقتی با موج اعتراضات مردمی در بهمن 1357 مواجه شد و از ایران به آمریکا رفت تا تجدید روحیه کند و شدیدا به حمایت آمریکا نیاز داشت، اما آمریکا او را تنها گذاشت و حتی اجازه ورود به کشور خودش را هم نمی داد. حتی در زمان بیماری شاه هم اجازه بستری شدن او در بیمارستان های آمریکا را هم نداد.
ذاکریان گفت: اکنون هم باید جهان و کشورهایی که هنوز نگاه واعتقادشان به غرب و آمریکا است، این مسائل را مورد توجه قرار دهند و بدانند که آمریکا به هیچ عنوان مورد اعتماد نیست و تا زمانی حضورشان موثر است که بتوانند منافع خود را از کشورها تامین کنند و به عنوان یک ابزار و وسیله از قدرت آنها استفاده کنند.
او با اشاره به اینکه اکنون آمریکا در حکم یک توپ توخالی است و بی اعتمادی به این کشور محرز و مشخص است که این موضوع بارها در بیانات رهبر انقلاب گفته شده و اکنون نه در ایران بلکه در خیلی از کشورهای دیگر هم به اثبات رسیده است.
وی ادامه داد: امیدواریم روز به روز بر افول آمریکا افزوده شود، البته خود آمریکا هم باید از این چنگ اندازی به دنیا و نظم جهانی که شکست خورده عبرت بگیرد و دست از نسل کشی، هرج و مرج، غارت و چپاول و جنایت بردارد.
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به خلع سلاح اوکراین و درماندگی فعلی او، گفت: موضوع "دیگر دوران موشک تمام شده است" که در دولت قبل و در قالب برجام دو دنبال می شد، اگر محقق می شد و جلوی ساخت موشک و تجهیزات نظامی گرفته می شد، خدا می داند که چه فاجعه ای برای ایران به بار می آورد. اینجاست که باید تدابیر، رهنمودها، موضع گیری ها و آینده نگری رهبر انقلاب را ارج و قدر بدانیم، چرا که این هوشیاری نگذاشت که آمریکا به اهداف خودش برسد و الا غرب به دنبال این بود که ایران را هم تجزیه کند و بتواند ایرانی بسازد که کاملا در اختیارش باشد و مثل دوران قبل از انقلاب، بتواند از آن به عنوان یک پایگاه امنیتی استفاده کند.
ذاکریان بیان کرد: در حالی که بسیاری از رسانه های غربگرا، در دیدگاه ها و مواضعشان ساختن موشک را زیر سوال می بردند و تاکید می کردند که باید برجام دو اجرا شود، اما هوشیاری ولایت، بصیرت مردم و تبعیت از ولایت این اجازه را نداد و دیدیم که ضمن توسعه علم و فناوری و افزایش توان نظامی کشور، آمریکا هیچ غلطی نتوانست بکند که البته عامل آن هم؛ قدرت بازدارندگی ولایت، مردم، انقلاب، تجهیزات نظامی و موشکی بود.
انتهای پیام /