حمایت 311 میلیارد ریالی دولت از طرحهای میراث فرهنگی گنبدکاووس
گنبدکاووس - ایرنا - رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گنبدکاووس گفت: درهفت سال گذشته مبلغ 311 میلیارد و 190 میلیون ریال تسهیلات حمایتی برای طرحهای صنایع دستی، گردشگری و میراث تاریخی این شهرستان مرزی پرداخت شده است.
مریم آق آتابای روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از مجموع تسهیلات پرداختی دولت در مدت یاد شده، 34 میلیارد و 190 میلیون ریال آن در قالب تسهیلات مشاغل خانگی و از محل منابع اعتباری صندوق کارآفرینی امید و اشتغال روستایی و عشایری بوده که برای اجرای 261 طرح صنایع دستی پرداخت شد که در مقایسه با سالهای قبل آن نزدیک به سه برابر بیشتر بوده است.
وی افزود: همچنین دراین مدت 212 میلیارد ریال تسهیلات برای تکمیل و بهرهبرداری از 6 طرح گردشگری با سرمایهگذاری 600 میلیارد ریال در گنبدکاووس پرداخت شد که با افتتاح این طرحها و برخی طرحهای کوچکتر حوزه گردشگری در مجموع برای 800 نفر فرصت اشتغال ایجاد گردید.
به گفته آتابای، از سال 92 تا الان برای احداث یک هتل، یک مهمانپذیر و 2 واحد بومگردی در گنبدکاووس نیز درمجموع 65 میلیارد ریال تسهیلات پرداخت شد.
گنبدکاووس به عنوان شهر ملی فرش ترکمن، افزون بر هشت هزار و 730 هنرمند در رشتههای مختلف صنایع دستی دارد که پنج هزار نفر از آنان در حوزه تولید فرش ترکمن مشغول فعالیت هستند که بیش از 50 درصد این هنرمندان در دولت تدبیر و امید شناسایی و وارد بازار کار شدند.
رییس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گنبدکاووس، حمایت و معرفی هنرمندان متقاضی برای اخذ تسهیلات مشاغل خانگی، ایجاد بازارچه دائمی صنایعدستی و ایجاد مراکز خلاق، فراهم آوردن زمینه حضور هنرمندان در نمایشگاههای استانی و کشوری را از دیگر اقدامات حمایتی دولت تدبیر و امید به منظور رونق تولید هنرمندان و صنعتگران برشمرد و اضافه کرد: 21 اثر از هنرمندان حوزه صنایع دستی این شهرستان در چند سال اخیر موفق به کسب نشان ملی مرغوبیت کالا شد و پنج اثر هم مهر اصالت سازمان یونسکو را دریافت کرد.
آتابای افزود: تجهیز 45 کارگاه صنایع دستی، برگزاری 129 نمایشگاه داخلی و مشارکت در برگزاری 113 نمایشگاه داخلی مرتبط با میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و پنج نمایشگاه خارجی، ایجاد یک بازارچه دائمی و 40 بازارچه موقت و راهاندازی 13 فروشگاه صنایع دستی از دیگر اقدامات شاخص حوزه میراث فرهنگی گنبدکاووس در هفت سال گذشته بوده است.
وی افزود: علاوه بر تسهیلات حمایتی، از سال 92 تاکنون برای بازسازی و ساماندهی محوطه برج قابوس، کمپینگ باغ ملی، ساخت موزه مردم شناسی، ساخت سرویس بهداشتی اینچه برون، زیرساختهای گردشگری گنبدکاووس، ساماندهی تالاب آلماگل و بازسازی و ساماندهی بقعه دانشمند حدود 72 میلیارد و 200 میلیون ریال اعتبارات عمرانی تخصیص پیدا کرد.
شهرستان تاریخی گنبدکاووس با 350 هزار نفر جمعیت و تنوع اقوام و فرهنگ ها درشرق استان گلستان واقع است و جاذبههای گردشگری طبیعی، تاریخی و مذهبی قابل توجه از جمله گنبد قابوس بن وشمگیر با بیش از هزار سال قدمت و به عنوان بلندترین برج آجری جهان، آستان امامزاده یحیی بن زید (ع)، سه تالاب بین المللی در بخش مرزی داشلی برون، بازارچه و گمرک مرزی، مجموعه سوارکاری، دریاچه مصنوعی و مراتع و دشت های سرسبز دارد.
*س_برچسبها_س*