حمله به اسحاق جهانگیری در روزنامه دولت
روزنامه ایران نوشت: به نظر میرسد دولتمردان سابق چه در بیرون از قدرت و چه در قدرت راهحل مشکلات را در پیمودن راههایی معرفی میکنند که یک بار طی شده است و مردم همچنان آسیبهای آن را در زندگی خود احساس میکنند.
ایران ارگان دولت در یادداشتی به اسحاق جهانگیری معاون اول حسن روحانی حمله کرد.
در این مطلب آمد است: گفتمان دولت سیزدهم از آنجایی مورد توجه مردم واقع شد که مردم شکست گفتمان برجامیزه کردن اقتصاد و معیشت کشور را بهچشم دیده بودند. دولت سیزدهم با دستور کار اولویت خنثیسازی تحریمها و عدم وابستگی معیشت مردم به تصمیمات بیگانگان مورد توجه مردم واقع شد. دولتمردان با خنثیسازی تحریمها و فعال کردن دیپلماسی اقتصادی و استفاده از ظرفیتهای مغفول واقع شده در یک دهه اخیر توانستند اتفاقات قابل توجهی را رقم بزنند.
باز شدن گرههای قدیمی و بهبودبخشی زخمهای کهنه و تلنبار شده همچون تکمیل پروژههای خاک خورده آبرسانی تا اصلاح رویهها در نهادهای اقتصادی را میتوان در همین چهارچوب تحلیل کرد. وزارت امور خارجه که تنها مسئول پیگیری وعدههای توخالی اینستکس و فشار ایمیلی به طرف غربی بود به شأن و جایگاه اصلی خود بازگشت تا توسعه روابط با کشورهای همسایه، بهبود روابط با کشورهای آسیایی و قدرتهای نوظهور را در چهارچوب دیپلماسی اقتصادی پیگیری کند. حاصل همین تغییر رویه بود که بهانههای عدم تصویب FATF و عدم احیای برجام را کنار گذاشت و خود را بسرعت در افزایش فروش نفت، ارزآوری بیشتر، عضویت در سازمان همکاری شانگهای، امضای سندهای همکاری بلندمدت و واردات انبوه واکسن کرونا مشاهده کرد.
هر چند در پارادایم گفتمان دولت سیزدهم نیز رفع مؤثر و جدی تحریمها فراموش نشده و در این مسیر سستی صورت نگرفته است. به طوریکه تنها خط قرمز تیم مذاکرهکننده دولت جدید منافع ملی بوده و به همین سبب رفع واقعی و نه صوری تحریمها و دریافت تضامین لازم را مورد توجه قرار داده و بر آن اصرار ورزیده است زیرا تیم مذاکرهکننده کنونی به ثمربخشی مذاکرات برای مردم اعتقاد داشته و به «توافقی که پس از آن دشمن به تحریم بیشتر و بدعهدی بدون هزینه اصرار ورزد» اعتقاد ندارد.
موفقیتهای گفتمان دولت سیزدهم باعث شده تا یک جریان خاص که حیات خود را در عدم موفقیت رقیب میدانند با ورود به عرصه رسانه به بنبست نمایی روی آورده و حل مشکلات کشور را در بازگشت به افراد و ایدههای تکراری سابق معرفی کنند. این جریان که در دوره قدرت نیز با بهانه کردن مسائل خارجی به نامهنگاری به مقامات عالی کشور برای بهانهتراشی در خصوص ناکارآمدی خود مبادرت میکرد همچنان نیز بر اجرای نسخههای آزمون داده تأکید دارد.در آخرین مورد اسحاق جهانگیری معاون اول دولتهای یازدهم و دوازدهم به انتقاد از وضعیت موجود در حوزه انرژی همچون نفت، گاز و برق پرداخته است. جهانگیری در حالی ژست منتقد وضعیت موجود در این حوزهها را گرفته که دولت سیزدهم با بهبود روابط تخریب شده ایران و ترکمنستان در دولت سابق، به امضای قرارداد سوآپ گازی مبادرت کرده است، در حوزه نفت با رکوردشکنی در فروش نفت منجر به عصبانیت امریکاییها شده و تنها در سال اول دولت سیزدهم با افزایش 6هزار مگاواتی ظرفیت نیروگاهی کشور با سرعت بالا در حال جبران جدی کمکاریهای گذشته است.
معاون اول دولتهای پیشین همچنین با اشاره به مسأله سرمایهگذاری در کشور گفته است: «سالهاست به دلیل تحریمها و برخی سیاستهای داخلی، ورود تکنولوژی جدید و سرمایه لازم در بخش نفت، گاز و برق متناسب با ظرفیت کشور و نیاز جامعه انجام نگرفته است.» این ادعا در حالی است که در سال اول دولت سیزدهم بیش از 3 برابر سال اول برجام سرمایه خارجی جذب شده است. در حالی عملکرد یک سال اول دولت سیزدهم در صدور مجوزهای سرمایهگذاری در حدود 5 میلیارد دلار بوده که این عدد در سال 95 در حدود 1,7 میلیارد دلار بوده است و نشان میدهد گفتمان سابق بهرغم ادعاهای رفع تحریم تا چه حد کشور را در عرصههای مختلف به عقب پرتاب کرده است. به نظر میرسد دولتمردان سابق چه در بیرون از قدرت و چه در قدرت راهحل مشکلات را در پیمودن راههایی معرفی میکنند که یک بار طی شده است و مردم همچنان آسیبهای آن را در زندگی خود احساس میکنند. --> اخبار مرتبط- توسعه معادن بدون توجه به موقعیت منطقه
- نهاد رگولاتوری؛ میانبر بهبود حکمرانی برق
- عصبانیت روزنامه دولت از رسانه های اصلاح طلب / علاقه دارید مشکلات و چالشها را برجسته کنید
- ادعای عجیب کیهان / در هلند خانهها با شمع روشن میشود، اگر ایران باشد میگویند دولت شام غریبان درست کرده!
- ترس به جان خبرنگاران اینترنشنال افتاد / برای همکاری با سیستم اطلاعاتی ایران اعلام همکاری کردهاند
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.