حمله تند لاوروف به انتخابات زودهنگام در فرانسه / شباهتی به دموکراسی ندارد
اقتصادنیوز: وزیر امور خارجه روسیه از روند برگزاری انتخابات پارلمانی در فرانسه انتقاد کرد.
به گزارش اقتصادنیوز به نقل ایسنا، «سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه، امروز (یکشنبه) گفت که انتخابات زودهنگام در فرانسه «شباهتی به دموکراسی ندارد.»
خبر مرتبط جزئیات رایزنی مهم علی باقری و لاوروف درباره روابط دو جانبهاقتصادنیوز: دیپلماتهای ارشد ایران و روسیه درباره مسائل دوجانبه و منطقه رایزنی کردند.
خبرگزاری اسپوتنیک گزارش داد که لاوروف در این باره گفت: اولین دور از انتخابات پارلمانی (در فرانسه) برگزار شده است. این انتخابات دو دورهای است و دومی، احتمالا، برای تحریک خواستههای رایدهندگان دور اول طراحی شده است. وقتی برخی کاندیداها پس از مجاب شدن توسط کسی که به دنبال پیروزی بر میانهروها و پوپولیستها است از انتخابات کنارهگیری میکنند، این کار شباهت چندانی به دموکراسی ندارد.
پس از آنکه راست افراطی فرانسه با رهبری «مارین لوپن» در انتخابات پارلمان اروپا حزب حاکم این کشور را شکست داد، ماکرون تصمیم به یک قمار پرخطر گرفت و پارلمان را منحل کرد، با این امید که در انتخابات دوباره اکثریت را به دست آورده و اعتبار حزب خود را احیا کند.
خبر مرتبط آخرین وضعیت توافقنامه جدید بین ایران و روسیه به روایت لاوروفاقتصادنیوز: وزیر خارجه روسیه اعلام کرد که متن توافقنامه جدید همکاری جامع با ایران به طور کامل مورد توافق قرار گرفته، اما هنوز امضا نشده است.
پس از شمارش آرا مشخص شد که حزب راست افراطی فرانسه با فاصله قابلتوجه برنده دور نخست انتخابات پارلمانی شده و یک گام به تسلط بر فضای سیاسی این کشور نزدیکتر شده است.
فرانسه ممکن است بهزودی شاهد روی کار آمدن یک دولت راست افراطی باشد. در دور دوم انتخابات، 2 نامزدی که در دور نخست بیشترین رای را به دست آوردهاند، از هر حوزه انتخابیه به دور دوم میروند، اما از آنجا که در این دور از انتخابات فرانسه نگرانی از رشد راست افراطی موجب افزایش مشارکت شده، در بسیاری از حوزهها نامزد سومی هم به دور بعدی راه یافته است.
در نظام حاکمیت فرانسه که یک نظام «نیمهریاستی» است، رئیسجمهور باید فردی را بهعنوان نخستوزیر کشور منصوب کند و این شخص مأمور تشکیل دولت خواهد بود. گرچه بر اساس قانون اساسی فرانسه رئیسجمهور میتواند هر چهرهای که میخواهد را بهعنوان نخستوزیر انتخاب کند، اما ازآنجاکه پارلمان میتواند به نخستوزیر رأی عدم اعتماد داده و دولت را منحل کند، رئیسجمهور باید چهرهای را مأمور تشکیل دولت کند که مورد تایید پارلمان باشد.
همچنین بخوانید ما را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید