حمله سازمان یافته رسانههای اصلاحطلب و معاند به طرح جدید برخورد با بیحجابی / آذر منصوری: بیحجابی حق من است!
در اقدامی قابل توجه رسانههای اصلاحطلب مو به مو خط رسانههای معاند را درباره گشت ارشاد تکرار کردند!
سرویس سیاست مشرق -در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل بانام «ویژههای مشرق» شمارا در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید
************
روزنامه های امروز دوشنبه 26 تیرماه در حالی چاپ و منتشر شد که فراز و فرود تورم و اثرگذاری آن به دهکهای مختلف، شمارش معکوس برای بازگشت وزارتخانه جدید و مأموریت ویژه رئیسجمهور به معاون اول و وزرای اقتصاد و صمت در صفحات نخست روزنامه های امروز برجسته شده است.
گشتهای خودرویی و پیاده پلیس چند روزی است که در سراسر کشور مستقر شده و علاوه بر انجام ماموریتهای متعدد پلیسی، برخورد با زنان و دختران بی حجاب را هم برعهده گرفتهاند. استقرار این گشتها را دیروز سردار سعید منتظرالمهدی، سخنگوی فراجا تایید کرد و از ارجاع پرونده به قوه قضاییه درباره افرادی که نسبت به تذکرات ماموران پلیس در مسئله پوشش خارج از عرف مقاومت میکنند خبر داد.4چهارروزنامه شرق، اعتماد، هممیهن و سازندگی تمام قد به طرح جدید پلیس برای مقابله با هنجارشکنان تاختند و به نقد تصمیم پلیس در عمل به وظیفه قانونیاش پرداختند.
رسانههای اصلاحطلب مو به مو خط رسانههای معاند را تکرار کردند!
اجرای طرح امنیت اجتماعی مورد هجوم رسانههای اصلاحطلب قرار گرفته است، روزنامه شزق در گزارشی با عنوان بازگشت ارشاد نوشته است:
درست زمانی که به سالگرد ناآرامیها نزدیک میشویم، سخنگوی نیروی انتظامی بهطور رسمی از بازگشت گشت ارشاد به خیابانها خبر میدهد. منتظرالمهدی، سخنگوی فرماندهی انتظامی، یکشنبه 25 تیر از استقرار گشتهای خودرویی و پیاده برای برخورد با کسانی که «بدون توجه به تبعات و عواقب پوشش خارج از عرف همچنان بر هنجارشکنی خود اصرار دارند» خبر داد. او دلیل استقرار این گشتها را «مطالبات مردمی و خواست گروهها و نهادهای مختلف اجتماعی» و «تأکید رئیسجمهوری و قوه قضائیه» با هدف «بسط و گسترش امنیت عمومی و تحکیم بنیان خانواده» اعلام کرد. یک روز قبل از آن ویدئویی در شبکههای اجتماعی مبنی بر تنش بر سر رعایتنکردن حجاب بین یک زن و فردی که به نظر میرسد مأمور پلیس است، در یکی از محلات تهران منتشر شده بود.
شرق در ادامه نوشته است:
نکته درخورتوجه اینجاست که نمایندگان مجلس در گفتوگو با «شرق» از بازگشت گشت ارشاد به خیابان اظهار بیاطلاعی و تعجب میکردند؛ چراکه به اعتقاد آنها لایحه عفاف و حجاب که در کمیسیون حقوقی و قضائی در دست بررسی است، هنوز آماده نشده که صحن نسبت به آن اعلام موضع کند. در نتیجه ابراز تعجب کردند که بازگشت فعالیت نیروی انتظامی در قالب گشت ارشاد یا هر چیزی شبیه به آن، براساس کدام مصوبه و مستندات قانونی و به دستور چه مرجعی انجام شده است؟
روزنامه آرمان ملی نیز در یاداشتی به نقل از آذر منصوری دبیر کل غیرقانونی حزب اتحاد نوشته است:
پوشش من انتخاب من است و اگر باوری به ارزش بودن آن نداشتم، بالطبع پوشش دیگری را انتخاب میکردم. این باور نه محصول گشت ارشاد است و نه معلول موقعیت سیاسی و اجتماعی من. بالطبع من قبل از این انتخاب آموختم و بر مبنای آموزههایی که به آن باور دارم این پوشش را انتخاب کردم و به همین دلیل به عنوان مدافع این پوشش در وهله اول باید به دیگران نیز حق انتخاب بدهم. دیگرانی که ممکن است انتخابی متفاوت از من داشته باشند. شاید در زمانهای دورتر علاوه بر حفظ این پوشش امثال من نوعی میتوانستیم با صدایی بلندتر از اکنون از این انتخاب دفاع کنیم. اما متاسفانه دفاعهای بد به حدی در جامعه ما نمود و بروز پیدا کرده و خسارت به بار آورده که دیگر زبان ما هم کوتاه شده است.
روزنامه اعتماد نیز در تیتری بزگ به سراغ گشت ارشاد رفته و مینویسد:
گشت ارشاد احیا شد؛ این خبری است که از روزهای ابتدایی هفته جاری در فضای عمومی جامعه و شبکههای اجتماعی طنینانداز و بلافاصله به مهمترین سوژه گفتوگوهای رسانهای بدل شد. دیروز اما سخنگوی فراجا رسما از استقرار گشتهای خودرویی و پیاده پلیس در سراسر کشور خبر داده و گفته در مقابل «ناهنجاری»، «ضمن تذکر، در صورت عدم تمکین از دستورات پلیس، برخورد قانونی میشود.» مشاهدات میدانی خبرنگار اعتماد از سطح شهر تهران در خیابانهایی چون ولیعصر، میدان فاطمی، یوسفآباد، میدان ونک و... نشان میدهد که گشتهای پلیس برای مقابله با بد حجابی و بیحجابی رسما راهاندازی شده است. برخی کلیپها هم در خصوص برخوردهای سلبی با شهروندان منتشر شده که هنوز صحت و سقم آن از سوی مسوولان تایید نشده است.
روزنامه هممیهن نیز در گزارشی با عنوان «بازگشت گشتهای خیابانی» به نقل از محسن برهانی از وکلای فعال در اغتشاشات نوشته است:
محسن برهانی، استاد حقوق دانشگاه تهرانکه همواره در تلاش برای احقاق و شفافسازی حقوق شهروندان است در متنی خطاب به دادستان عمومی و انقلاب تهران نوشت:«بقاء و حیات یک جامعه به وجود و احترام به قوانین بستگی تام دارد. قوانینی که مبتنی بر عقل سلیم و خواست و اراده عمومی تقنین شده باشد، میثاقی اجتماعی است که بایستی از سوی همگان پاس داشته شود. رعایت قانون خصوصاً از سوی صاحبمنصبان و اصحاب قدرت باید بیشتر مورد اهتمام باشد و نقض قوانین از سوی ایشان مذمومتر از نقض قوانین از سوی شهروندان است.» او در ادامه بابت وزیر کشور، احمد وحیدی، اعلام جرم کرد و ادامه داد:«نامبرده برخلاف صلاحیت قانونی وزیر کشور و مغایر با قوانین موجود اقدام به صدور و ابلاغ مصوباتی در قالب ستاد حجاب و عفاف نموده است و برای نهادهای مختلف حقوق و تکالیف مختلف ایجاد کرده است و با صدور چنین مصوباتی متعرض حق مالکیت و اشتغال و آزادی آحاد ملت شده است. نه ستاد حجاب و عفاف و نه شورای امنیت کشور، صلاحیت فراقوهای ندارند تا بتوانند برای سایر دستگاهها حق و تکلیفی فراتر از وظایف قانونی ایجاد نمایند.»
در ادامه این گزارش آمده است:
به هر روی بازگشت دوباره ماشینهای پلیس برای کنترل لباس و پوشش شهروندان زن بار دیگر زنگ خطر بازگشت ناآرامیها به جامعه و نارضایتی بیش از پیش مردم را به صدا درمیآورد. نهاد و رویکردی که بارها جامعهشناسان، روانشناسان و حقوقدانان نسبت به تبعات منفی آن هشدار دادهاند و ساختار سیاسی کشور نیز نتیجه بیتوجهی به این هشدارها و پافشاری غیرمنطقی بر مواضع خود درباره یک موضوع فرهنگی را در طول سال گذشته شاهد بود.
برخی از منتقدان اجرای طرحهای برخورد با بیحجابی و بدحجابی پیش از تصویب، لایحه حجاب و عفاف را مورد توجه قرار دادهاند، اما به تاکید برخی دیگر نباید اجرای چنین طرحهایی را به بهانه تصویب یک قانون جدید به تاخیر انداخت، البته اقدام پلیس برای برخورد قانونی با هنجارشکنان مناسب است، اما کارشناسان آن را بهتنهایی کافی نمیدانند و تاکید میکنند که باید فاصلههایی که در اجرای طرحهای فرهنگی در کشور به وجود آمده هم برطرف شود.