سه‌شنبه 6 آذر 1403

حکایت تلخ خسارت و عدم حمایت / کشاورزان وقت بحران تنها می‌مانند

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
حکایت تلخ خسارت و عدم حمایت / کشاورزان وقت بحران تنها می‌مانند

بسیاری از کشاورزان کردستان از عدم حمایت‌های دولت از بخش کشاورزی در این استان گله‌مند هستند چرا که این مساله باعث شده تا تولید این محصول در استان به کمتر از نصف برسد و گندمکاران متضرر شوند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، کشاورزی یکی از پرمخاطره ترین فعالیت های اقتصادی محسوب می شود؛ چرا که همیشه در معرض بلایای طبیعی و تغییرات ناگهانی دما و شرایط جوی قرار دارد و به همین دلیل هم هر لحظه ممکن است خسارت های زیادی به کشاورزان وارد شود.

خوشه های طلایی گندم که در گذشته ای نه چندان دور با دستان پر توان کشاورزان کاشته شده اند، امروز در آتش بی توجهی مسئولان می سوزد. بسیاری از کشاورزان کردستان از عدم حمایت‌های دولت از بخش کشاورزی در این استان گله‌مند هستند و از مسئولان می خواهند که از افزایش بیشتر خسارت‌های مالی که ناشی از خشکسالی می باشد، پیشگیری کنند.

بی‌توجهی به کشاورزان هنوز هم ادامه دارد

سیدحسین رحیمی، نماینده انجمن کشاورزان خبره استان کردستان افزود: با توجه به نامگذاری امسال به عنوان " تولید؛ پشتیبانی‌ها و مانع زدایی‌ها " از سوی مقام معظم رهبری انتظار داشتیم ستاد بحران استان کردستان از محل حوادث غیرمترقبه به کشاورزان کمک کند، اما هنوز اقدامی صورت نگرفته است.

نماینده انجمن کشاورزان خبره استان کردستان تصریح کرد: متاسفانه این بی‌توجهی به کشاورزان هنوز هم ادامه دارد این درحالی است که باید اولویت مسئولان تولید و کشاورزی باشد، اما کماکان این وضعیت ادامه دارد؛ ستاد بحران فقط برای زلزله و سیل نیست و هنگامی که چنین حوادثی رخ می‌دهد فقط به بیمه شده ها کمک نمی‌کند و حمایت شامل تمامی خسارت دیده‌ها می‌شود؛ امروز کشاورزی دچار زلزله‌ای به نام خشکسالی شده است و انتظار کمک به صورت وام بلاعوض و کم درصد کم ترین خواسته کشاورزان است.

گلایه از عدم پرداخت بیمه کشاورزی

یکی دیگر از کشاورزان بخش حسین آباد سنندج می گوید: متاسفانه امسال برداشت گندم در این منطقه اصلا خوب نیست اما کارشناسان بیمه جهاد کشاورزی خسارت 60 درصد را در نظر گرفته اند در حالی که اصلا هیچ نوع سود و بهره ای از کشاورزی را نداشته ایم و اگر همین طور پیش برود سال آینده نمی توانیم هیچ نوع کاشت گندمی داشته باشیم.

75 تا 85 درصد از مزارع حسین آباد ارزش اقتصادی برداشت را ندارند

مرادی مدیر امور زراعت جهاد کشاورزی استان کردستان می گوید: طبق آخرین برآوردی که انجام شده است پیش بینی شده است که 521 هزار تن برداشت گندم خواهیم داشت اما خشکسالی امسال سه هزار میلیارد تومان به گندم کاران استان خسارت زده است و همین مساله باعث شده تا میزان تولید سالانه کمتر از سال‌های قبل باشد.

وی گفت: 75 تا 85 درصد از مزارع حسین آباد ارزش اقتصادی برداشت را ندارند.

وی ادامه داد: با وجود توصیه هایی که برای بیمه محصولات کشاورزی در برابر حوادث می‌شود، حدود 274هزار هکتار از زراعت گندم استان، تحت پوشش بیمه قرار دارد.

حکایت تلخ خسارت و عدم حمایت

به نظر می رسد با توجه به مشکلات فوق الذکر و وعده هایی که معلوم نیست چه زمانی وفا خواهند کرد، صندوق بیمه محصولات کشاورزی حالا حالاها دست کشاورزان کردستانی را آن گونه که باید و شاید نخواهد گرفت.

بسیاری از کشاورزان استان دیگر امیدی به خیر بیمه نداشته و عطای آن را به لقایش ببخشند و این حکایت تلخ خسارت و عدم حمایت است.

انتهای پیام /

حکایت تلخ خسارت و عدم حمایت / کشاورزان وقت بحران تنها می‌مانند 2
حکایت تلخ خسارت و عدم حمایت / کشاورزان وقت بحران تنها می‌مانند 3
حکایت تلخ خسارت و عدم حمایت / کشاورزان وقت بحران تنها می‌مانند 4
حکایت تلخ خسارت و عدم حمایت / کشاورزان وقت بحران تنها می‌مانند 5