حکم بازداشت دادستانهای فرانسوی برای رئیس بانک مرکزی لبنان

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، یک منبع به خبرگزاری فرانسه گفته دادستانهای بینالمللی اقدام به صدور حکم بازداشت برای ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان کردهاند. پیش از این گزارش شده بود دادستانهای پاریس تحقیقاتی را درباره تخلفان مالی ریاض سلامه آغاز کردهاند. ریاض سلامه پیش از این از حضور مقابل بازرسهای فرانسوی که در حال تحقیق درباره نحوه جمعآوری پول از سوی او در بانکهای...
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، یک منبع به خبرگزاری فرانسه گفته دادستانهای بینالمللی اقدام به صدور حکم بازداشت برای ریاض سلامه، رئیس بانک مرکزی لبنان کردهاند.
پیش از این گزارش شده بود دادستانهای پاریس تحقیقاتی را درباره تخلفان مالی ریاض سلامه آغاز کردهاند.
ریاض سلامه پیش از این از حضور مقابل بازرسهای فرانسوی که در حال تحقیق درباره نحوه جمعآوری پول از سوی او در بانکهای سراسر اروپا هستند.
این بازرسها مظنون هستند ریاض سلامه ممکن است با کمک شبکهای از گروههای دارای تخلفات مالی و با سوءاستفاده از منابع عمومی لبنان اقدام به ایجاد شبکهای از داراییهای بانکی و مستغلات برای خودش کرده است.
ریاض سلامه که 72 سال سن دارد از سال 1993 به عنوان رئیس بانک مرکزی انتخاب شده و دوران ریاست او درسالهای 1999، 2005، 2011 و 2017 تمدید شده است. هیچ رئیس بانک مرکزی در دنیا تا کنون به اندازه او عهدهدار این سمت نبوده است.
ریاض سلامه با آنکه به دلیل حفظ ثبات ارز ملی لبنان تا سال 2019 مورد تمجید قرار گرفته با اتهامات بسیار گوناگونی در زمینه فساد مالی و پولشویی روبرو شده است.
سال 2020 گروهی از حقوقدانان در لبنان سلامه را به ارتکاب جرائم مختلف اعم از اختلاس اموال بانک مرکزی و سوءمدیریت اموال دولتی متهم کردند.
اوت سال 2020، «پروژه اطلاعرسانی درباره جرائم سازمان یافته و فساد» که گروهی متشکل از روزنامهنگاران تحقیقی است گزارش داد که شرکتهای تحت مالکیت ریاض سلامه در خارج از لبنان حدود 100 میلیون دلار ارزش دارند.
برخی از کارشناسان ریاض سلامه را مرد شماره یک آمریکا در لبنان دانسته و میگویند سیاستگذاریهای اشتباه او نقش بزرگی در بحران مالی و اقتصادی این کشور داشته است.
با این حال دستگاه قضایی لبنان به دلیل حمایت برخی سیاستمداران از سلامه، تاکنون گامی در جهت برکناری و بازخواست وی انجام نداده است.
بحران اقتصادی لبنان طی دو سال اخیر دامن بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری این کشور را هم گرفته است. مشکلات ناشی از نقدینگی و رشد تورم باعث شده تا دولت برداشت از سپردهها را بهشدت محدود کند و به همین دلیل، بسیاری از سپرده گذاران در بانکهای لبنان نتوانند به پولهای خود دسترسی داشته باشند.