حیدری: قهرمانان کاراته و کشتی داریم که ناجی غریق هستند / ناظری: نجات غریق یعنی قایقرانی، شنا و دوومیدانی
رئیس فدراسیون نجات غریق گفت: جامعه نجات غریق در رشتههای دیگر هم قهرمان دارد. قهرمانان کاراته و کشتی داریم که ناجی غریق هستند و بهتر از این نفرات در ایران نداشتهایم.
به گزارش خبرنگار ورزشی شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ نشست خبری رئیس، نایبرئیس فدراسیون نجاتغریق و غواصی و سرمربی تیم ملی نجات غریق پس از مسابقات قهرمانی جهان امروز در محل فدراسیون صورت گرفت.
مهدی حیدری، رئیس فدراسیون در ابتدا اظهار داشت: در مسابقات قهرمانی جهان با توجه به قهرمانی کشور آمل، 40 نفر از بهترینها وارد تیم ملی شده و تیمی منتخب از 6 ورزشکار مرد و 4 ورزشکار زن به مسابقات اعزام شدند. در حوزه بانوان اتفاق مبارکی رخ داد و نایبقهرمان 4 در 90 جهان بعد از مصر شدیم. میشد اگر مستر اعزام کنیم، مدال بهتری بگیریم اما در رده نشنال ارزش داشت. نیوزلند و استرالیا برای جارو کردن مدال آمده بودند اما بچههای ما خوب کار کردند. رستمی خیلی خوب بود و با بدشانسی سکو از دستش رفت اما در حوزه استخری مردان اکثر رکوردهای ملی جابهجا شدند.
او درباره کارشکنیهای معاندین درباره مدالآوری بانوان با حجاب عنوان داشت: در این مسابقات بچههای ما حجاب کامل داشتند. قهرمانان ما روی سکو که رفتند، دبیرکل فدراسیون جهانی رفت با بچهها دست بدهد اما بچههای ما دست ندادند و او خیلی ترش کرد و این مسئله سابقه نداشته. حجاب هیچ مانعی برای قهرمانی نیست و با پوشش اسلامی خوش درخشیدند. فاصله مصریها که خیلی قوی هم بودند با ما خیلی کم بود، یا رستمی که داوری بیرحم او را با یک خطای ریز حذف کرد.
حیدری در رابطه با برنامه برای کار کردن ورزشکاران تخصصی نجاتغریق تاکید داشت: این جامعه در رشتههای دیگر هم قهرمان دارد. قهرمانان کاراته و کشتی داریم که ناجی غریق هستند و بهتر از این نفرات در ایران نداشتهایم. این منعی ندارد و مشکلی نیست.
رییس فدراسیون نجاتغریق و غواصی در پاسخ به خبرنگار دانا پیرامون همکاری وزارتخانه با اعزامها تاکید داشت: همزمان با مسابقات ایتالیا، ورلدچمپیون دایو ترکیه را هم داشتیم که رکورد ملی با 64 متر در آن شکسته شد. نهایت همکاری را شورای برونمرزی وزارت ورزش و جوانان با ما برای اعزام کرده و هیچ مشکلی نداشتیم که همه افرادی که معرفی کردهایم، اعزام شدهاند. شرمنده نشدیم و بانوان با حجاب کامل پس از 5 اردو در ایتالیا حضور یافتند. تیم را رها نمیکنیم و برنامه حفظ و جانشینپروری را داریم.
وی در پاسخ به پرسش دیگری پیرامون بحث عدم امکانات در ورود به رشته دریایی گفت: در سالهای گذشته در بحث دریایی کرود نشده و با بررسی. های رخ داده، در تلاشیم تا ابزار حرفهای نجاتعریقی مسابقاتی اعم از مانکن، تیوب و... را بیاوریم و ورزشکار را تربیت کنیم که آشنایی با این رشته پیدا کنند. با توجه به پتانسیل هموطنان استانهای ساحلی، در این بعد هم قدم خوبی برداریم.
غیاثی: یکی از ملی پوشان نجات غریق گفت می خواهم از دوومیدانی بیورن بیایم
شادی غیاثی، نایبرئیس بانوان فدراسیون و مربی تیم اعزامی عنوان داشت: مسابقات با حضور بیش از 54 کشور در ایتالیا صورت گرفت و در بحث ساحلی بانوان ماده دوی 90 متر، 4 در 90 و پرچم در ساحل را حضور داشتیم. مدال نقره در 4 در 90 متر تیمی کسب شده و قهرمان و نایبقهرمانان مجموع استرالیا و نیوزلند بودهاند که تمام مقامهای اول و دوم را بین خود تقسیم میکردند. مصر هم دوندههای قویای در بانوان داشت و ما به مدال نقره رسیدیم. 4 مرحله مسابقه دادند که در هر مرحله 8 ورزشکار از 8 کشور داشتیم. مرحله چهارم 2 فینال A و B داشت و ما به A رفتیم که به مقام دوم رسیدیم.
وی در ادامه بیان داشت: فینال B مقام هشتم به بعد بود، چون سکوهای این رشته بر اساس امتیازبندی است و رکورد نیست. در بخش 90 متر ساحل کژان رستمی به عنوان نفر اول در 3 دسته به فینال A راه یافت اما آنجا خطای استارت داشت و دیسکالیفه شد. عاشورپور هم حائز امتیاز تیمی بود و به فینال C رسید. دونده ملیپوشی که در پیست دویده، نمیتواند در ساحل بدود. 5 مرحله اردوی کامل برای این بچهها گذاشتهایم که بیس دوومیدانی را دارند اما مسلط بر تمرینات رشته ما بشوند. یکی از ملیپوشها میگفت میخواهم از دوومیدانی بیرون بیایم.
ناظری: با جوانترین تیم، بهترین نتیجه ادوار را گرفتهایم
محمد ناظری، سرمربی تیم ملی نجاتغریق هم اظهار داشت: مسابقات جهانی بزرگی داشتیم و 2 سال یک بار این رویداد مهم برگزار میشود. در 7 یا 8 دوره داشتهایم و سال 2012 رتبه 18 بهترین رتبه ما بوده. رشتههای زیادی در این رشته داریم و محدودیتهایی هست که در دریایی مثلا شرکتکنندهای نداریم. کشورهای صاحبنام در آن دوره زیاد بودهاند اما ما به آن رتبه بهترین رسیدیم. امسال جزو 10 تیم برتر لقب گرفتیم و بدون حضور بانوان در رشته استخری، در 10 کشور برتر جهان ایستادیم. قویترین تیم خانمها و آقایان را اعزام کردیم و برای نخستین بار به مدال تیمی بانوان رسیدیم.
وی در ادامه بیان داشت: در بخش آقایان 7 رکورد ملی در 10 رشته زدیم و این یعنی قویترین تیم کشور. بدشانسی آوردیم و با استرس یکی از بچهها، مدالی نگرفتیم که او به فینال B رسید و رکورد نفر اول A را زد اما به مدال دست نیافت. تیم بسیار جوانی به مسابقات بردیم که تجربه برونمرزی نداشتند. تا 15 سال این تیم ما را ساپورت میکند و با جوانترین تیم، بهترین نتیجه ادوار را گرفتهایم. از این نتایج راضی هستم و امیدواریم که دورههای بعد با این بچهها مدال بگیریم و مدالدارها را هم بهبود دهیم.
ناظری همچنین اذعان داشت: نجات غریق یعنی قایقرانی، شنا و دوومیدانی. اگر این کار را نکنیم از غافله عقب میمانیم، باید بهترین تیم را ببریم. باید در ساحلی دونده داشته باشیم. استرالیا 4 شناگر و 2 دونده داشت که در توکیو دونده المپیک بودهاند. مشکلی نیست که ورزشکاران رشتههای دیگر در نجاتغریق باشند. باید از این 3 رشته برای اعزام یک تیم خوب استفاده کنیم.