چهارشنبه 3 بهمن 1403

خانه «متین دفتری» در پایتخت مرمت و احیاء می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
خانه «متین دفتری» در پایتخت مرمت و احیاء می‌شود

تهران - ایرنا - معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه 11 تهران گفت: خانه تاریخی و واجد ارزش «متین دفتری» با همکاری مالک، مرمت و احیاء می‌شود.

به گزارش روز یکشنبه روابط عمومی شهرداری منطقه 11 تهران، «محمد شهر آبادی» با بیان این که در پروسه حفاظت از این بنای واجد ارزش، جلسات متعددی از سوی معاونت شهرسازی و معماری شهرداری تهران با مالک برگزار شده است، گفت: خانه متین دفتری در زمینی به مساحت 383 متر مربع با 300 متر مربع اعیانی در دوران پهلوی اول ساخته شده که قدمت آن به بیش از 70 سال می رسد و ارزش های معماری و تلفیقی دوران گذر از سبک سنتی قاجاریه به معماری نوین را داراست.

بر اساس اطلاعات درج شده در دانشنامه ویکیپدیا احمد متین دفتری ملقب به اعتضادلشکر و متین‌الدوله، زاده 4 بهمن 1275 تهران و درگذشته در 5 تیر 1350 تهران جوان‌ترین نخست‌وزیر ایران در زمان رضا شاه پهلوی حقوقدان و دولتمرد دوران پهلوی بود.

خانه تاریخی «متین دفتری» متعلق به دوره پهلوی اول و دارای ارزش های معماری که در خیابان فلسطین جنوبی واقع شده است.

وی افزود: با پیگیری های مستمر مبنی بر حفظ و صیانت از بناهای ارزشمند، از تخریب خانه متین دفتری که داماد محمد مصدق و یکی ازصاحب منصبان دوره پهلوی اول بوده جلوگیری شده است.

شهر آبادی تاکید کرد: با وجود این که این بنا در سال 82 در فهرست آثار ملی کشور ثبت شده بود؛ 13سال بعد با اعتراض مالک به دیوان عدالت اداری از ثبت خارج شد.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری منطقه 11 با تأکید بر اولویت مدیریت شهری برای حفظ بناهای قدیمی واجد ارزش معماری بیان کرد: خانه متین دفتری بار دیگر در سال 95 ثبت ملی شد اما مجددا با اعتراض مالک مواجه و این بار بخش هایی از بنا به مرور دچار آسیب های جدی شد که با پیگیری شهرداری منطقه 11 و برغم دریافت دستور نقشه با رأی دیوان عدالت اداری، طی جلسات متعددی مالک مجاب به صیانت و حفظ این بنای ارزشمند شد.

به گزارش ایرنا؛ تا سال 1342 بخش‌های مهمی از منطقه 11 مناطق مرفه‌نشین و پر رونق تهران محسوب می‌شد اما همزمان به لحاظ موقعیت مرکزی منطقه فعالیت‌های کارگاهی و بازارهای تخصصی در بخش‌های شمالی آن رونق یافت.

این منطقه دارای 4 ناحیه و 19 محله است؛ از شمال به میدان انقلاب و خیابان آزادی، از شرق به خیابان‌های وحدت اسلامی و حافظ، از جنوب به میدان راه‌آهن و خیابان شوش و از غرب به خیابان‌های شهید نواب صفوی و شهید ابراهیمی (عباسی) و میدان حق‌شناس محدود می‌شود.

*س_برچسب‌ها_س*