خبر خوش برای این ورزشکاران / تخصیص وام 30 میلیونی تصویب شد

در نشست مشترکی که با حضور اعضای هیئتمدیره جامعه خیرین حامی معلولین کشور و مسئولان فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان برگزار شد، تخصیص وام 30 میلیون تومانی به معلولان ورزشکار واجد شرایط به تصویب رسید.
نشست مشترکی با حضور اعضای هیئتمدیره جامعه خیرین حامی معلولین کشور و رئیس و مدیران فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان جمهوری اسلامی ایران، صبح سهشنبه 17 تیرماه 1404 با هدف بررسی راهکارهای مشترک برای توسعه ورزش در زندگی افراد دارای معلولیت برگزار شد. در ابتدای این نشست، محمدحسین رضایی، رئیس هیئت امنای جامعه خیرین و مشاور خیرین وزارت بهداشت، با اشاره به سهگانهی «جهاد با مال، جان و زبان» از منظر قرآن، آن را جلوهای کامل از مسئولیتپذیری اجتماعی دانستند. با توجه به همزمانی این جلسه با ایام شهادت حضرت امام حسین (ع) و ورود به ایام اسارت حضرت زینب (س)، ایشان تأکید کردند که این بزرگواران الگوی تمامعیار در تحقق «جهاد تبیین» بودهاند، بهویژه در عرصهی روشنگری و دفاع زبانی.
ورزش؛ بستری برای تحول زندگی معلولان
جلیل کوهپایهزاده، رئیس فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان، در سخنانی ضمن تشریح نقش مهم ورزش در ارتقاء کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت، گفت: ورزش فقط ارتقای سلامت جسمی نیست؛ بلکه ابزاری برای بازآفرینی شخصیت اجتماعی، ایجاد اعتمادبهنفس و شکوفایی نقشآفرینی این عزیزان در جامعه است. وی افزود: در بسیاری از خانوادههای دارای فرزند معلول، ورزش به یک فعالیت خانوادگی تبدیل شده و نقش مهمی در فرآیند توانمندسازی فرد و خانواده ایفا میکند.
آماری نگرانکننده و نیاز به تحولی اساسی
کوهپایهزاده با اشاره به شکاف موجود بین ظرفیت جامعه معلولین و میزان مشارکت ورزشی گفت: در حالیکه جمعیت معلولان کشور حدود 6 میلیون نفر برآورد میشود، تنها 40 تا 50 هزار نفر از این جمعیت در حوزه ورزش فعالاند؛ که این نشاندهندهی لزوم تحول بنیادین در زیرساختها، سیاستگذاری و فرهنگسازی است.
طرح راهاندازی «خانههای ورزش معلولین» در سراسر کشور
در ادامه جلسه، رئیس فدراسیون از طرح اجرایی «خانه ورزش معلولین» رونمایی کرد؛ طرحی که امکان بهرهبرداری از سالنهای موجود ورزشی در ساعات کماستفاده، جهت آموزش و فعالیت 17 رشته پارالمپیکی را فراهم میسازد.
استقبال خیرین و تعیین استانهای پایلوت
اعضای جامعه خیرین با استقبال از این طرح، آمادگی خود را برای حمایت تجهیزاتی از خانههای ورزش اعلام کردند. مقرر شد این طرح در مرحله نخست به صورت پایلوت در استانهای زیر اجرا شود: محمدحسین رضایی (اصفهان)، حمیدرضا شاهحسینی (مازندران)، پرویز زارعی (کرمانشاه)، زهرا گیتینژاد (خراسان جنوبی)، مؤسسه خیریه هاسب (سیستان و بلوچستان)، مجید صمدیان (هرمزگان)، حسن حمزهزاده (گلستان)، مهری عادلی رودسری (گیلان)، محمدحسن خداوردی (مرکزی)، محمدعلی روحیفردپور (تهران) همچنین مقرر شد برای سایر استانها نیز افراد واجد شرایط به عنوان رابط و مجری معرفی شوند.
اولویت ورزشکاران در دریافت حمایتهای معیشتی
در بخش دیگری از جلسه، تأکید شد که ورزشکاران معلول در اولویت دریافت خدمات حمایتی جامعه خیرین قرار گیرند؛ از جمله طرحهای تأمین جهیزیه، اسکان، درمان و سبدهای معیشتی.
اختصاص وام 30 میلیون تومانی به ورزشکاران معلول
از دیگر مصوبات این نشست، تخصیص وام 30 میلیون تومانی به معلولان ورزشکار واجد شرایط بود. در استان تهران، مسئولیت تهیه فهرست متقاضیان و پیگیری اجرای طرح بر عهده محمدحسین رضایی قرار گرفت و قرار شد این روند در سایر استانها نیز با محوریت نمایندگان استانی جامعه خیرین حامی معلولان کشور پیگیری شود.
تفاهم بر سر همکاری رسمی
در این نشست، اعضا بر تداوم جلسات منظم تأکید کردند و مقرر شد مقدمات لازم برای تدوین تفاهمنامه رسمی همکاری میان جامعه خیرین حامی معلولین کشور و فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان فراهم شود و آقایان دکتر علی اعتمادیان و دکتر حسین بدخشان مسئول تنظیم این تفاهمنامه شدند.
بازدید پایانی از تمرینات ورزشکاران و تجلیل از اراده آنان
در پایان این نشست مشترک، جمعی از حاضران به دعوت فدراسیون ورزشهای جانبازان و توانیابان، از بخشهای مختلف این مجموعه ورزشی بازدید کردند. در جریان این بازدید، حضار با حضور در سالنهای تمرینی، از نزدیک شاهد تمرینات منسجم و پرانرژی ورزشکاران دارای معلولیت، بهویژه تیم بسکتبال با ویلچر بودند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.


