خبر مهم تامین اجتماعی درباره زمان اجرای قانون جدید سن بازنشستگی؛ نرخ بیمه بازنشستگی تغییر میکند؟
افزایش سن بازنشستگی قطعی شد افزایش سن بازنشستگی قطعی شد هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری و در جمع خبرنگاران گفت: مصوبه افزایش سن بازنشستگی در بررسیهای صورت گرفته خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و مورد تایید قرار گرفت.
افزایش سن بازنشستگی قطعی شد
هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری و در جمع خبرنگاران گفت: مصوبه افزایش سن بازنشستگی در بررسیهای صورت گرفته خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و مورد تایید قرار گرفت.
به گزارش عرشه آنلاین، پیش از این سرپرست دبیرخانه هیأت امنای سازمان تأمین اجتماعی از اجرای مصوبه افزایش سن بازنشستگی از ابتدای سال 1403، در صورت نهایی شدن موضوع در شورای نگهبان خبر داد.
مشاور و سرپرست دبیرخانه هیأت امنای سازمان تأمین اجتماعی خاطرنشان کرد: با افزایش سن بازنشستگی افزایش نرخ حق بیمه نخواهیم داشت و ثابت خواهد بود.
به گفته وی در صورتی که افراد بر اساس مصوبه مجلس 28 تا 30 سال سابقه کاری داشته باشند افزایشی برای موضوع سن بازنشستگی نخواهند داشت ولی افراد با 15 سال سابقه 5 سال حداکثر به سن بازنشستگی آنها افزوده خواهد شد.
پیش از این نیز سید صولت مرتضوی وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار فارس، در مورد افزایش سن بازنشستگی گفته بود که این مساله قاعده قبول شده جهانی است؛ افزایش تدریجی سن بازنشستگی یکی از راههای پایداری صندوق های بازنشستگی و جلوگیری از ورشکستگی آنهاست.
محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه پیش از این در برنامهای تلویزیون درباره این مصوبه گفته بود که سنوات خدمت را تا 35 سال برای آقایان و 30 سال برای خانمها قرار دادیم و حداکثر سن نیز برای بازنشستگی 62 سال برای آقایان و برای خانمها 55 سال است یعنی اگر فردی به 62 سال برسد اما آن سنوات به 35 سال نرسد بر اساس مصوبه امروز میتواند تقاضای بازنشستگی کند. بنابراین نگرانیهایی که بین کارمندان و بازنشستگان مطرح شده است عملاً مرتفع شده و نگرانی خاصی نخواهد بود.
سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در ادامه گفته بود: در صورت تصویب این مورد از سال 1403 اجرایی خواهد شد لذا برای کسانی که سال بیست و هشتم و بیست و نهم خدمت خود هستند هیچ تغییری اتفاق نخواهد افتاد.
با مصوبه مجلس شورای اسلامی در لایحه برنامه هفتم توسعه و در صورت تایید شورای نگهبان سقف سن بازنشستگی در مردان به 62 سال و در زنان به 55 سال میرسد. بعد از این سن افراد نمیتوانند در شغل دولتی ادامه فعالیت دهند.
کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه در بندی پیشنهاد داده بودند که افراد در صورت تمایل برای ادامه کار بعد از بازنشستگی حق بیمهای را پرداخت کنند که این موضوع در صحن مجلس شورای اسلامی حذف شد.
با این مصوبه خانمها با سنوات خدمت 30 سال و آقایان با سنوات 35 سال بازنشسته میشوند یا اینکه خانمها تا سن 55 سال و آقایان تا سن 62 سال میتوانند خدمت کرده و بعد از آن بازنشسته شوند. در واقع باید یکی از این دو شرایط برای بازنشستگی افراد رخ دهد. حالا اگر خانمی از 40 سالگی مشغول به کار شده باشد این فرد میتواند تا 55 سالگی به فعالیتش ادامه دهد و بعد از آن باید بازنشسته شود. میزان حقوق دریافتی او هم براساس قوانین فعلی است.
این بدان معناست که این خانم که از 40 سالگی مشغول به کار شده و بیمه برای او رد شده است تا 55 سالگی میتواند کار کند و بعد از آن به مدت 15 سالی که حق بیمه رد کرده مشمول دریافت حقوق میشود. در حال حاضر هم چنین موضوعی وجود دارد که مثلا اگر کسی 10 سال سابقه بیمه داشته و در سن 60 سالگی بازنشست شده و براساس همان 10 روزی که حق بیمه پرداخت کرده حقوق بازنشستگی دریافت میکند در واقع یک سوم حقوق مشمول او میشود.
ایثارگران و مشاغل سخت و زیانآور درباره بازنشستگی مشمول قوانین خود میشوند. حالا اگر در آن قانون سن بازنشستگی به مصوبه دولت و مجلس شورای اسلامی موکول شده باشد، این مصوبه مجلس در برنامه هفتم توسعه هم شامل آنها میشود در غیر این صورت آنها قوانین خاص خود را دارند.
هم اکنون دیگران می خوانند-
در این روز و ساعت از خانه خارج نشوید
-
ماجرای عجیبترین کشته شده اعتراضات 1401در کرج؛ حکم اعدام برای قاتل محمد جامهبزرگ
-
تغییر میزان حق مسکن کارگران در سال 1403؛حق مسکن چقدر می شود
-
راز جنایات هولناک باند مردان بی رحم افغانستانی؛ از سرقت و قتل تا تجاوز در پارک + ویدئو
-
اینترنت ماهوارهای در گوشی موبایلها؛ اسپیس ایکس از ماهواره به گوشی پیامک ارسال کرد
-
سریال «پایتخت» به دنبال سارا و نیکای جدید است؟ همه چیز درباره تازهترین «پایتخت»
-
قیمت جدید گوشیهای سامسونگ، شیائومی و آیفون / قیمت ارزانترین و گرانترین گوشیهای محبوب بازار