چهارشنبه 7 آذر 1403

خبر مهم سرپرست وزارت جهاد درباره قیمت گندم | قیمت آرد و خرید تضمینی گندم افزایش یافت؟

وب‌گاه عرشه آنلاین مشاهده در مرجع
خبر مهم سرپرست وزارت جهاد درباره قیمت گندم | قیمت آرد و خرید تضمینی گندم افزایش یافت؟

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در خصوص قیمت گندم و احتمال افزایش قیمت گندم، قیمت آرد و خرید تضمینی گندم توضیحاتی ارائه کرد.

قیمت گندم و احتمال افزایش قیمت گندم، قیمت آرد و خرید تضمینی گندم اعلام شد. قیمت گندم و نرخ خرید تضمینی گندم همچنان در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در خصوص قیمت گندم و احتمال افزایش قیمت گندم، قیمت آرد و خرید تضمینی گندم توضیحاتی ارائه کرد.

قیمت گندم توافقی هر کیلو 15 هزار تومان است. با وجود اینکه خبرها از سوی برخی اعضای شورا، حاکی از تعیین قیمت گندم بین 16 تا 17 هزار تومان در هر کیلو بود، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی به عنوان رئیس شورای قیمت‌گذاری محصولات اساسی کشاورزی 17 اردیبهشت ماه 1402، قیمت گندم 15 هزار تومان را اعلام و ابلاغ کرد.

بیشتر بخوانید: دستور ویژه رئیسی برای قیمت گندم | گندمکاران با آرامش محصولات را تحویل دهند

بیشتر بخوانید:

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به جمع‌بندی‌های صورت گرفته بعید می‌دانیم که قیمت آرد تغییری کند.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد آقامیری ظهر سه‌شنبه در حاشیه بازدید از موسسات تحقیقاتی سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی مستقر در استان البرز در جمع اصحاب رسانه البرز اظهار کرد: قیمت‌گذاری آرد بر اساس قانون شورای قیمت‌گذاری صورت گرفته و ابلاغ شده است و با توجه به جمع‌بندی‌های صورت گرفته بعید می‌دانیم که قیمت خرید تضمینی تغییری کند.

وی بیان کرد: به دلیل برخی اعتراضاتی که بعضی از تشکل‌ها داشتند در این زمینه سعی در بررسی مجدد داریم اما تغییر قیمت بعید است.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه در حال حاضر قیمت خرید تضمینی هر کیوگرم گندم 15 هزار تومان تعیین شده است، تصریح کرد: برای تغییر قیمت گندم در ابتدا باید منابع مالی را مشخص و پس از آن قیمت‌گذاری کنیم.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای اجرای طرح خرید تضمینی در سال جدید بیش از 3 میلیون تن گندم تحویل سیلوها شده است که نسبت به مدت مشابه در سال با 42 درصد افزایش مواجه هستیم.

آقامیری متذکر شد: بر اساس پیش‌بینی‌های صورت گرفته امیدوار هستیم که تا پایان شهریور ماه سال جاری بیش از 8 میلیون تن گندم تحویل سیلوها شود.

جلسه سرنوشت‌ساز برای تعیین قیمت گندم

روند تعیین نرخ جدید محصولات کشاورزی به این گونه است که در سال زراعی جدید مشخص شده و بدون تغییر، یک سال ثابت باقی می‌ماند. سال گذشته با جهش نرخ دلار و گران شدن هزینه کالاها و خدمات، گندم کاران درخواست افزایش مجدد قیمت گندم پیش از سال زراعی (شهریور 1402) داشتند.

با وجود اینکه خبرها از سوی برخی اعضای شورا، حاکی از تعیین قیمت قیمت بین 16 تا 17 هزار تومان در هر کیلو بود، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی به عنوان رئیس شورای قیمت گذاری محصولات اساسی کشاورزی 17 اردیبهشت نرخ 15 هزار تومان را اعلام و ابلاغ کرد.

گندم کاران ناراضی دوباره موضوع را طی ارسال نامه‌ای سرگشاده به رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهوری خواهان رسیدگی به مساله شدند. در نهایت ابراهیم رئیسی طی دستوری خواستار پیگیری آنی قیمت گندم و تعیین تکلیف آن شد.

علی قلی ایمانی، مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران از تشکیل جلسه شورای قیمت گذاری محصولات اساسی کشاورزی عصر روز گذشته 30 اردیبهشت خبر داد و گفت: بر اساس دستور رئیس جمهوری به وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر رسیدگی آنی به مساله گندم کار، جلسه شورا تشکیل شد اما پس از 3 ساعت مذاکره، بدون نتیجه پایان یافت.

مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران افزود: تعداد زیادی از اعضا خواستار اعلام قیمت به دست آمده از آنالیز نرخ تمام شده گندم شدند اما 3 عضو دولتی (سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی) نپذیرفتند و خواستار استخراج دوباره قیمت تمام شده این محصول شدند.

او ادامه داد: به این ترتیب مقرر شد برای راستی آزمایی درباره مبلغ 17 هزار تومان معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی به همراه مرکز پژوهش‌های این وزارتخانه قیمت گندم را مجدداً از تمام استان‌ها به دست آورده و با قیمت اعلامی بنیاد ملی گندم کاران مورد سنجش قرار گیرد. سپس این سه بخش (معاونت زراعت، مرکز پژوهش‌ها و بنیاد ملی گندم کاران) رایزنی کرده و با توجه به هزینه تولید و میانگین عملکرد گندم کاران کشور، جمع بندی انجام شده و عدد نهایی در اختیار شورا قیمت گذاری قرار گیرد. سپس مجدد رأی گیری شود.

ایمانی در ادامه سخنان خود با اشاره به تأخیر پرداختی‌های خرید تضمینی گندم عنوان کرد: تا امروز بیش از 40 هزار میلیارد تومان گندم تحویل دولت شده اما فقط حدود 11 هزار میلیارد تومان پرداخت شده است.

مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران گفت: در حال حاضر ابتدای فصل برداشت گندم هستیم و محصولات استان‌های گرمسیر برداشت می‌شود اما با شروع پیک برداشت گندم در هفته‌های آینده و آماده برداشت شدن محصولات مناطق معتدل، حجم گندم‌های تحویلی بیشتر می‌شود. به نظر می‌رسد دولت نمی‌تواند تأمین مالی کند زیرا از 7 فروردین که نخستین محموله گندم تحویل شد تا هم اکنون فقط هزینه 30 درصد محصولات پرداخت شده است.

مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران با بین اینکه تعلل و تاخیر تعیین تکلیف قیمت خرید تضمینی گندم اثرات سو در کشت این محصول دارد، گفت: این تعلل منجر به کاهش کشت شده زیرا در مناطق سردسیر که کشاورزان در مرحله داشت (آبیاری، سم پاشی، کوددهی و...) گندم هستند با توجه به اینکه کشت صرفه اقتصادی ندارد فعالیت خود را متوقف می‌کنند.

او ادامه داد: 70 درصد زراعت در کشور 7 آبی بوده در حالی که در کشورهای پیشرفته فقط 30 درصد کشاورزی آبی انجام می‌شود. این امر در کنار زمین‌های خرد و کوچک مقیاس، سبب شده تا نتوانیم از مکانیزاسیون به نحو احسن استفاده کنیم و با ارتقا فعالیت‌ها، هزینه تمام شده را کاهش دهیم. این موضوع هم باید در نهادهای بالادستی پیگیری شده و مسؤولان راهکاری برای حل این معضلات پیدا کنند.

مدیرعامل بنیاد ملی گندم کاران درباره زمان برگزاری جلسه بعدی شورای قیمت گذاری نیز گفت: مقرر شد جلسه بعدی شورا و اخذ تصمیم نهایی آخر هفته جاری یا نهایت ابتدای هفته آینده باشد.

منبع: مهر هم اکنون دیگران می خوانند -->

بیشتر بخوانید

خبر مهم سرپرست وزارت جهاد درباره قیمت گندم | قیمت آرد و خرید تضمینی گندم افزایش یافت؟ 2
خبر مهم سرپرست وزارت جهاد درباره قیمت گندم | قیمت آرد و خرید تضمینی گندم افزایش یافت؟ 3