شنبه 3 آذر 1403

خدماتی که مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده ارائه می‌کنند

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
خدماتی که مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده ارائه می‌کنند

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان نحوه ارائه مجوز به دفاتر ازدواج و خدماتی که مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده ارائه می‌کنند را تشریح کرد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان نحوه ارائه مجوز به دفاتر ازدواج و خدماتی که مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده ارائه می‌کنند را تشریح کرد.

حجت الاسلام مهدی متقی فر مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درباره مجوز مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده اظهارداشت: شرایط عمومی و اختصاصی متقاضیان دریافت مجوز مرکز و دفتر مد نظر است که شرایط عمومی شامل تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران و تدین به یکی از ادیان رسمی کشور، التزام عملی به قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، گواهی عدم سوءپیشینه، حداقل سن 30 سال، متأهل، دارا بودن کارت پایان خدمت نظام وظیفه یا معافیت دائم (برای آقایان) است.

وی افزود: برای شرایط اختصاصی مرکز یا دفتر، دارا بودن مدرک حداقل کارشناسی ارشد در رشته روان شناسی با گرایش‌های (روانشناسی، عمومی، بالینی، سلامت، مثبت گرا، شخصیت) و رشته مشاوره با گرایش‌های (راهنمایی و مشاوره و مشاوره خانواده)، دارا بودن تجربه لازم در امر مشاوره ازدواج و خانواده (در قالب ارائه رزومه)، دارا بودن کد عضویت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور (الزامی است)، ارائه گواهینامه‌های آموزشی مرتبط با موضوع مشاوره ازدواج و خانواده ضرورت دارد.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان ادامه داد: از آنجا که متقاضی تأسیس دفتر به صورت فردی اقدام به مشاوره می‌کند داشتن پروانه اشتغال حرفه‌ای الزامی است و از آنجا که متقاضی تأسیس مرکز با دیگر همکاران خود در مرکز اقدام به مشاوره می‌کند، داشتن پروانه اشتغال حرفه‌ای در زمان مصاحبه برای ایشان الزامی نیست. ضمناً متقاضی پس از قبولی در مصاحبه علمی وزارت ورزش و جوانان متعهد می‌گردد در بازه زمانی شش ماهه پروانه خود را از سازمان نظام روانشناسی اخذ کند. همچنین مدارک ابتدا توسط کارشناس استان مورد بررسی قرار می‌گیرد.

وی درباره ضوابط ایجاد مکان مرکز یا دفتر گفت: فعالیت مرکز صرفاً باید در شهر و محل سکونت متقاضی باشد، حداقل متراژ مرکز 65 متر مربع (دو اتاق و یک فضای مشترک) باشد، برای ایجاد دفتر محدودیت متراژ مکان وجود ندارد، همچنین متقاضی تأسیس دفتر می‌تواند برای تأمین مکان با هماهنگی ادارات کل ورزش و جوانان استان‌ها، از ظرفیت مکانی نهادها و دستگاه‌های دیگر از جمله فرهنگسراها، خانه جوانان، دفتر بسیج مساجد، دفاتر سازمان تبلیغات اسلامی و... استفاده کند.

حجت الاسلام مهدی متقی فر با اشاره به اهداف مراکز و دفاتر گفت: راهنمایی و ارائه خدمات مشاوره‌ای به جوان، آشنایی زوجین جوان و خانواده‌ها در راستای ازدواج آگاهانه و پایدار مطابق با اصول بهداشت روانی پیشگیری، کاهش و کنترل آسیب‌های تهدید کننده سلامت ازدواج و خانواده، پاسخ به نیازهای مشاوره‌ای جوانان و زوجین جوان در زمینه‌های فردی، خانوادگی، زناشویی و گروهی به منظور ارتقا سلامت خانواده از جمله اهداف فعالیت مراکز و دفاتر ازدواج است.

وی بیان داشت: خدمات مراکز و دفاتر شامل آموزش و مشاوره حقوق و وظایف متقابل زن، مرد و فرزندان در خانواده، آموزش و مشاوره ازدواج (قبل از ازدواج و پس از ازدواج)، آموزش و مشاوره امور اعتقادی، فرهنگی، تربیتی و رفتاری خانواده، ارائه خدمات مشاوره‌ای رایگان و کم بها به مراجعین کم برخوردار و یا معرفی شده از سوی ادارات کل است.

مدیرکل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان درباره فرایند صدور مجوز دفاتر ازدواج گفت: مراحل ثبت درخواست متقاضی دریافت مجوز مرکز و دفتر باید طی شود و شامل ثبت درخواست تقاضای صدور مرکز یا دفتر، تکمیل مدارک مندرج در سامانه برای دریافت مجوز، ارائه گواهی عدم سوءپیشینه، ثبت سوابق تحصیلی کارشناسی، ارشد، گواهی آزمون جامع دکتری و مدرک دکتری با ذکر رشته تحصیل، تاریخ فارغ التحصیلی و دانشگاه محل تحصیل و بارگذاری مدارک در سامانه، همچنین بررسی مدارک متقاضیان ثبت نام کننده در سامانه به نشانی Moshaver.msy.gov.ir است.

حجت الاسلام مهدی متقی فر درباره مدارک مورد نیاز جهت دریافت مجوز گفت: مدارک مورد نیاز شامل تصویر کارت ملی متقاضی، عکس پرسنلی متقاضی با رعایت شئونات اسلامی، تصویر تمامی صفحات شناسنامه متقاضی و همسر، تصویر آخرین مدرک تحصیلی، تصویر کارت نظام وظیفه یا کارت معافیت ویژه آقایان است و همه مدارک در قالب فایل الکترونیک دریافت می‌شود.

مدیر کل دفتر برنامه ریزی و توسعه اجتماعی جوانان بیان داشت: در حال حاضر 525 مرکز مشاوره در سراسر کشور دارای مجوز از وزارت ورزش است که بیش از 2500 مشاور در این مراکز فعالیت می‌کنند. به طور میانگین تمام مراکز استان‌ها 5 مرکز مشاوره دارند. در تأسیس مراکز مشاوره در شهرستان‌های محروم در سال 1401 رشد خوبی داشتیم. در سال 1401 برای اولین بار در 15 سال گذشته در یک سال 185 مجوز مرکز مشاوره صادر شد که در 15 سال گذشته بی سابقه بوده است. سال 1401 رشد خوبی را در این راستا شاهد بودیم و الان از طریق درگاه ملی مجوزها این مجوز در اختیار متقاضیان قرار می‌گیرد.

حجت ااسلام متقی‌فر با بیان اینکه حدوداً در 50 تا 60 شهرستان هنوز هیچ مرکز مشاوره‌ای نداریم، افزود: اینها شهرهای خیلی کوچک هستند که مرکز مشاوره در آنها نیست. امسال در بودجه 1402 موضوع خدمت مشاوره رایگان پیش بینی شده است و کسانی که توانایی پرداخت حق الزحمه مشاوره را ندارند می‌توانند به واسطه معرفی از سوی ادارات کل وزارت ورزش و جوانان سه جلسه مشاوره رایگان داشته باشند.