جمعه 18 آبان 1403

خدمات الکترونیک دولت در پهنای جغرافیای لرستان

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
خدمات الکترونیک دولت در پهنای جغرافیای لرستان

خرم‌آباد - ایرنا - ایجاد زیرساخت های ارتباط جمعی از مهم ترین و شاید مغفول‌ترین خدمات دولت تدبیر و امید طی سال‌های اخیر بوده که بدون شک در لرستان ضریب تحقق بالایی داشته و روستاهایی که زمانی حتی ارتباط تلفنی آنان صفر بود اکنون به اینترنت پرسرعت مجهز شده و کسب و کارهای اینترنتی راه انداخته‌اند.

به گزارش ایرنا، زیرساخت های ارتباط جمعی و تجهیز به اینترنت از ارکان توسعه یافتگی محسوب می شود، رکنی که بدون شک در لرستان به خوبی چهارستون ارتباط و فناوری اطلاعات لرستان را سرپا نگه داشته و امروز کمتر جایی در این استان فاقد دسترسی تلفن همراه و اینترنت است.

یکی از این خدمات، اینترنت تلفن همراه است که به طور حتم اقشار مختلف جامعه بر ارتقای چشمگیر این خدمت در استان صحه می گذارند، خدمتی که با چرخشهای علامت اینترنت گوشی تلفن همراه از صفر به اینترنت پرسرعت در بسیاری از نقاط مختلف استان برقرار شده و رضایتمندی شهروندان را کسب کرده است.

در ایام کرونا نیز سنگ محک خدمات اینترنتی کامل شد، از آموزش تا بهداشت و سلامت، بانکداری تا بنگاه‌داری و حتی عبادات مردم در ماه مبارک رمضان نیز در بستر اینترنت و فضای مجازی شکل گرفت.

دسترسی 89 درصد روستاهای ایران به شبکه ملی اطلاعات

به گفته آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، هم‌اکنون 89 درصد روستاها به شبکه ملی اطلاعات متصل هستند و خدمات نسل 3 و 4 تلفن همراه را دریافت می‌کنند، شبکه ملی اطلاعات در

سال 84 مطرح و در سال 86 تصویب شد که نخستین گام آن، استقرار یک شبکه ارتباطی مناسب بود که از سال 86 تا 92 اقدامات مناسبی برای آن انجام شد و از سال 92 رشد این حوزه چشمگیرتر و قابل‌توجه تر بوده است.

آذری جهرمی به ظرفیت 68 گیگا بیت بر ثانیه شبکه ارتباطی ارسال 92 اشاره کرده و گفته این ظرفیت هم‌اکنون به 18 هزار گیگابیت بر ثانیه افزایش یافته است و در لایه دسترسی نسل 3 و 4 تلفن همراه نیز شهرهای کشور (1242 مورد) تحت پوشش قرارگرفته است.

وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: در سال 92، 300هزار شهروند ایرانی از طریق موبایل پهن باند به شبکه ملی اطلاعات متصل بود که این عدد هم‌اکنون به 70 میلیون رسیده و درگزارش سازمان جهانی مخابرات طی سال گذشته، ایران بالاترین نرخ رشد در ارتباطات و فناوری اطلاعات در منطقه را به دست آورده و در دنیا نیز رتبه دوم را داشته است.

ضریب نفوذ 86 درصدی شبکه های ارتباطی در روستاهای لرستان

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان نیز در این باره گفت: ضریب بهره‌مندی روستاهای استان از شبکه‌های ارتباطی 86 درصد است که انتظار می رود با طرح های در دست اقدام این رقم به زودی تبدیل به پوشش صد درصدی شود.

شهاب حیدری افزود: از تعداد 2 هزار و 985 روستای این استان 2 هزار و 540 روستا دارای ارتباط است که انتظار می‌رود با توجه به اهمیت کاهش شکاف دیجیتال بین مناطق شهری و روستایی، به‌زودی شاهد دسترسی 100 درصدی کامل و تحت پوشش قرار گرفتن تمام مناطق این استان به شبکه‌های ارتباطی باشیم.

وی از بهره‌مندی ضریب نفوذ 138 درصدی شبکه تلفن همراه در استان خبر داد و اظهار داشت: این آمار نشان‌دهنده این است که تعدادی از شهروندان استان دارای چند سیم‌کارت فعال هستند و به‌صورت همزمان از خدمات اپراتورهای مختلف استفاده می‌کنند.

حیدری با اشاره به رشد هشت درصدی این آمار نسبت به سه ماهه گذشته بیان کرد: این آمار به تفکیک برای اپراتور اول 76 درصد، اپراتور دوم 56 درصد و اپراتور سوم 6 درصد است که این ارقام بیانگر فعالیت گسترده سه اپراتور در سطح استان می‌باشد.

وی با اشاره به دسترسی اکثر نقاط لرستان به اینترنت پرسرعت اضافه کرد: هم اکنون بیش از یک میلیون و 422 هزار مشترک پهن باند ثابت و سیار با ضریب نفوذ 80 درصدی در این استان وجود دارد که این آمار نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است.

300 روستای لرستان امسال به شبکه ملی اطلاعات متصل شد

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان گفت: سهم امسال استان برای تجهیز روستاها به شبکه ملی اطلاعات 700 مورد است که از ابتدای امسال تاکنون 300 روستا این خدمت را دریافت کرده‌اند.

حیدری افزود: اتصال تمامی مناطق دور افتاده و کمتر توسعه یافته به شبکه ملی اطلاعات از مهم ترین گام های کاهش شکاف دیجیتال بین مناطق شهری و روستایی می باشد که تا پایان برنامه ششم باید 2 هزار روستای این استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شوند.

وی با بیان اینکه در فاز اول این طرح یکهزار و 245 روستا به این شبکه متصل شده ادامه داد: تمامی دستگاه های اجرایی می تواند خدمات الکترونیکی خود را در این بستر ارائه دهند.

وی تصریح کرد: امسال بیش از 100 هزار کاربر تلویزیون اینترنتی در استان فعال خواهد شد که برای این منظور یک طرح تشویقی رایگان برای استفاده از سرویس های ADSL (اینترنت پرسرعت) خانگی ارائه می شود.

کرونا و افزایش 51 درصدی مرسولات پست اینترنتی در لرستان

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان همچنین گفت: با توجه به شیوع کرونا مرسولات پست اینترنتی در اسفند پارسال و فروردین امسال نسبت به زمان‌های مشابه گذشته 51 درصد افزایش یافته که این امر بیانگر زیرساخت مطلوب این خدمات در استان است.

حیدری افزود: با توجه به شیوع بیماری کرونا و لزوم استفاده از خدمات مجازی، خریدهای اینترنتی و همچنین عدم حضور مردم در مراکز شهر و بازار، خرید و کسب و کارهای اینترنتی در تمامی زمینه‌ها افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه اسفند 98 مرسولات وارده و صادره از این طریق به ترتیب 168 هزار و 774 و 89 هزار و 207 مورد بوده، مرسولات وارده و صادره تا 23 فروردین امسال را نیز به ترتیب 65 هزار و 982 و 20 هزار و 990 مورد برشمرد و تصریح کرد: در این ماه چهار هزار و 353 فقره خرید اینترنتی در استان ثبت شد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان گفت: در این 2 ماه سامانه تجارت الکترونیک استان رشد 52 درصدی ترافیک در مرسولات صادره اینترنتی و 50 درصد افزایش مرسولات وارده اینترنتی را داشته که این امر بیانگر افزایش قابل‌توجه سرانه تجارت الکترونیک در این استان می‌باشد.

حیدری استفاده از فروشگاه‌های آنلاین (برخط) را بهترین راه پیشگیری از تردد افراد در جامعه و همچنین قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا دانست و گفت: وضعیت زیرساخت‌های ارتباطی استان جهت استفاده از بازارهای اینترنتی مناسب و در حال حاضر ظرفیت پهنای باند ورودی استان چندین برابر میزان مصرف فعلی در نظر گرفته شده است.

رونمایی از اطلس سایبری لرستان برای نخستین بار

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان لرستان اضافه کرد: با تهیه شناسنامه سایبری برای تمامی دستگاه‌های اجرایی استان، 31 تست نفوذ و امنیت شبکه برای آنها انجام شد.

حیدری افزود: شناسنامه سایبری دستگاههای اجرایی استان با هدف شناسایی تعداد و نوع سرویس‌ها و همچنین شناسایی (آی پی) آنها تهیه شده است.

وی با اشاره به تشکیل 12 جلسه ماهانه کمیته فنی و کارشناسی قرارگاه پدافند غیرعامل ادامه داد: اقدامات مهمی در راستای داشتن ارتباطات امن و اطلاع‌رسانی در مورد 14 آسیب‌پذیری مهم و حساس برای دستگاه‌های اجرایی صورت گرفته که رونمایی از اطلس سایبری مهمترین این فعالیت ها است.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان گفت: طرح ابتکاری اطلس سایبری با سه فاز مختلف، برای نخستین بار در این استان رونمایی واین طرح با هدف تکمیل زنجیره پایش، رصد امنیتی زیرساخت‌های مخابراتی و ورودی شبکه دستگاه‌های اجرایی استان اجرایی شده است.

حیدری تصریح کرد: با اجرای این طرح، تامین امنیت سایبری استان در سه فاز پیگیری می شود که فاز صفر آن سال گذشته با تکمیل و راه‌اندازی مرکز پایش امنیت سایبری - استیجاری در مرکز آپای دانشگاه لرستان انجام شده است.

وی گفت: در این فاز علاوه بر ایجاد شناسنامه سایبری برای تمامی سامانه ها و پورتال ها، راه اندازی مرکز مانیتورینگ (کنترل) متمرکز امنیت سایبری نیز انجام شد.

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات لرستان افزود: در این راستا دسترسی پذیری سرویس ها و شبکه دستگاه ها، سامانه تله بدافزار، قطعی ها در گره ها و سامانه ادارات، مشخصات کیفی شبکه ارائه دهنده خدمات، مخابرات و زیرساخت بررسی و حملات بدافزارها و نقاط آسیب دستگاه ها شناسایی می شود.

40 دکل تلفن همراه در نقاط کور و گردشگری لرستان نصب می‌شود

مدیر مخابرات منطقه لرستان گفت: 40 دکل ایستگاه پایه فرستنده (بی تی اس) تلفن همراه امسال در نقاط کور، مناطق گردشگری و برخی روستاهای استان نصب و راه‌اندازی می‌شود.

سیدمحمد قاسمی افزود: برای ارتقای ضریب نفوذ اینترنت همراه بایستی 750 دکل بی تی اس در استان وجود داشته باشد و تاکنون 550 دکل نصب و راه اندازی شده است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر 200 دکل بی تی اس برای استان نیاز است، 60 مورد از این تعداد تا پایان امسال به ظرفیت دکل‌های موجود استان اضافه میشود که تاکنون 35 مورد آن مصوب شده و تجهیزات آن به زودی وارد استان خواهد شد.

وی تصریح کرد: 40 مورد از این دکل‌ها در مناطق بیرون از شهر برای ارائه خدمات به روستاییان، پوشش نقاط کور راه‌های مواصلاتی و همچنین در مناطق گردشگری استان نصب می شود.

قاسمی با اشاره به مشکلات تلفن ثابت و اینترنت خانگی در برخی روستاهای استان گفت: روستاهای فاقد ارتباط توسط وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، به خدمات مخابراتی، پستی و فنآوری اطلاعات متصل خواهند شد.

وی ادامه داد: مشکلاتی در تامین کابل‌های مخابراتی وجود دارد و متاسفانه با توجه به اینکه طی 10 سال گذشته بالای 60 درصد کابلهای روستایی سرقت شده در حال حاضر با یک شبکه فرسوده و نابود روبرو هستیم.

مدیر مخابرات منطقه لرستان به افزایش ضریب نفوذ شبکه فیبر نوری در استان نیز اشاره کرد و افزود: در حال حاضر پروژه فیبر نوری مسیر خرمآباد به پلدختر در دست اجرا است اما به دلیل تداخلاتی با شرکت لوله و مخابرات در منطقه دهلیج مشکلاتی ایجاد شده که در صورت همکاری این شرکت می توان طرح را تا 2 ماه آینده تکمیل کرد.

قاسمی ادامه داد: تنها استانی که میزان زیان دهی‌های مخابرات آن بیش‌تر از سودآوری‌هاست لرستان بوده اما برنامه هایی برای کاهش زیان دهی این نهاد تدوین شده است.

امکان ارسال نامه به ادارات از طریق دفاتر پیشخوان فراهم شد

مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استانداری لرستان گفت: برای نخستین بار در کشور ارسال و دریافت نامه های مردمی به دستگاه های اداری از طریق دفاتر خدمات پیشخوان شهری و پستی سال 97 امکانپذیر شد.

کامبیز پورسیف افزود: با توجه به اینکه لرستان بر اساس ارزیابی های نهاد ریاست جمهوری به عنوان استان نخست در تحول دیجیتالی و الکترونیکی کردن مکاتبات اداری انتخاب شد، پایلوت طرح ارسال و دریافت نامه های مردمی از طریق دفاتر پیشخوان شد.

وی ادامه داد: در این راستا افراد نامه های خود برای ارسال به ادارات را می توانند در دفاتر پیشخوان ثبت کنند و مراحل ارجاع به دستگاه تا صدور پاسخ نهایی به صورت پیامک برای آنان ارسال می شود. وی با تاکید بر پاسخگویی دستگاه های اجرایی به این نامه ها اظهار داشت: کاهش هزینه و خطر تردد در جاده های دور و روستایی و کم شدن استفاده از کاغذ از جمله مزایای این طرح است. پورسیف گفت: دستگاه های متصل به شبکه دولت شامل اجرای این طرح می شوند و از مجموع 390 دستگاه بخشداری های استان نیز ارتباط 260 دستگاه با شبکه دولت ایجاد شده و مردم این مناطق می توانند از مزایای طرح ثبت نامه در دفاتر پیشخوان بهره مند شوند. وی گفت: همچنین سامانه دریافت ایده های خلاقانه به نشانی bn-lr.ir برای تجاری سازی ایده ها، میز خدمت الکترونیکی استانداری، سامانه دریافت شکایات انتقادات، سامانه درخواست وقت ملاقات با استاندار و معاونان، اتوماسیون اداری محرمانه استانداری و هوشمند سازی گردش مکاتبات عادی و محرمانه این نهاد نیز ایجاد و راه اندازی شده است. وی افزود: 10 طرح رونمایی شده بر روی شبکه دولت و مجزای از بستر اینترنت است که تاثیر بسزایی در حذف کاغذ و کاهش هزینه های جانبی دارد.

بیش از 90 درصد دستگاههای اجرایی لرستان میز خدمت الکترونیک دارند

مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استانداری همچنین گفت: بیش از 90 درصد دستگاههای اجرایی استان میز خدمت الکترونیک دارند که شهروندان می توانند با ورود به سامانه اینترنتی ادارات درخواست های خودرا ثبت و پیگیری کنند.

پورسیف افزود: تمامی زیرساخت های لازم برای دورکاری کارکنان و مراجعه الکترونیکی مردم لرستان فراهم است چراکه داشتن میز خدمت از تیرماه سال 98 به دستگاهها تکلیف شده و در این راستا اقدامات بسیار مطلوبی صورت گرفته است.

وی با بیان اینکه میز خدمت مبتنی بر فناوری سرویس دهی می کند تصریح کرد: خدمات متنوعی در میزخدمت برای شهروندان لحاظ شده متاسفانه استفاده چندانی از این خدمت نشده که مردم می توانند با بهره گیری از این امکان و پرهیز از مراجعه حضوری به ادارات، در وقت و هزینه های خود صرفه جویی کرده و مراحل پیگیری کار را از طریق پیامک دریافت نمایند.

پورسیف با اشاره به دورکاری کارکنان در روزهای شیوع کرونا گفت: این شرایط نوعی اجبار را برای استفاده از میز خدمت فراهم کرده که امید می رود شهروندان پس از اتمام این وضعیت همچنان از این خدمت الکترونیکی با مزایای بسیار خوب استفاده نمایند.

*س_برچسب‌ها_س*