سه‌شنبه 6 آذر 1403

خرما ماه مبارک رمضان با قیمت‌های مناسب عرضه می‌شود

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
خرما ماه مبارک رمضان با قیمت‌های مناسب عرضه می‌شود

تهران - ایرنا - رییس انجمن ملی خرما ایران با بیان اینکه خرمای مورد نیاز ماه مبارک رمضان تامین شده است، گفت: طی توافقات با وزارت جهاد کشاورزی، میادین میوه و تره بار و فروشگاه های زنجیره‌ای خرما را با قیمت‌های مناسب عرضه می‌کنند.

«محسن رشیدفرخی» امروز چهارشنبه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت خرما مورد نیاز ماه مبارک رمضان افزود: در سال 1400، یک میلیون و 250 هزارتن خرما همانند هر سال در کشور تولید شده است و هیچ کمبودی در این زمینه نداریم.

رییس انجمن ملی خرما ایران تصریح کرد: به همین منظور جلساتی با معاونت های تنظیم بازار جهاد کشاورزی و میادین میوه و تره بار شهرداری برگزار شد و آمادگی خود را برای عرضه مستقیم کالا اعلام کردیم و مقرر شد به کسانی که ستاد تنظیم بازار معرفی می کند به هر میزان که بخواهند خرما ارایه شود.

وی اظهارداشت: همچنین توافق شد برای ارایه خدمات به روزه داران فروشگاه های زنجیره ای خرما با سود معمول و قیمت های مناسب عرضه کنند.

رشیدفرخی با بیان اینکه خرما به اندازه کافی موجود است گفت: انجمن به وزارت جهاد کشاورزی اعلام آمادگی کرد که خرما به میزان لازم درب سردخانه ها در مبادی خروجی با قیمت های مناسب در اختیارشان قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه با توجه به تورم در چهارسال اخیر، خرما کمترین افزایش قیمت را داشته است افزود: در صورتی که خرما با قیمت هایی خارج از عرف عرضه شود، باید ستاد تنظیم بازار و دستگاه های نظارتی ورود کنند.

40 درصد خرمای مصرفی کشور مربوط به ماه مبارک رمضان است

رییس انجمن ملی خرما ایران اظهارداشت: از کل خرمای تولیدی کشور، نزدیک 30 درصد صادر و 70 درصد به مصرف داخلی کشور می رسد که از این میزان نیز 40 درصد مصرف کل مربوط به ماه مبارک رمضان است.

وی واریته های خرما در استان های جنوبی را متنوع دانست و ادامه داد: این محصول از اهمیت ویژه ای برخوردار است برای مثال هرمزگان با کمترین تولید، بیشترین خرمای صادراتی پیارم، استان کرمان بیشترین تولید خرمای مضافتی و سایر استان های جنوبی بیشترین تولید کبکاب را دارند.

وی درباره وضعیت آبی استان های جنوبی کشور و نخلستان ها گفت: اکنون در کنار مشکل کم آبی، بحث ورشکستگی آب را به دلیل از دست دادن ذخایر آبی تجدیدپذیر داریم و با توجه به فرونشست زمین در صورت ادامه روند مدیریت فعلی آبی وضعیت آینده نگران کننده است.

رشیدفرخی اضافه کرد: در بحث کم آبی و خشکسالی استان های جنوبی کشور متاثرترین استان ها هستند که باید راهکاری برای ان اندیشیده شود.

پیش بینی صادرات بیش از 300 میلیون دلار خرما در سال 1400 

رییس انجمن ملی خرما ایران گفت: ما هر سال به طور متوسط نزدیک 25 درصد محصول صادراتی داریم که تا پایان ماه مبارک رمضان و سال زراعی جدید یک چهارم محصول صادر می‌شود.

وی اضافه کرد: در سال 1399، حدود 270 هزارتن به ارزش 300 میلیون دلار صادرات داشتیم که بیشترین تمرکز صادراتی ما کشورهای اروپایی است.

به گزارش ایرنا، بررسی میدانی خبرنگار ایرنا نشان می دهد که نرخ هر کیلوگرم خرما مضافتی بین 35 تا 40 هزارتومان، خرما خاسویی بین 65 تا 90 هزارتومان، خرما پیارم بین 120 تا 150 هزارتومان و خرما زاهدی بین 38 تا 50 هزارتومان است.

طبق آمارها تولید خرما در سال زراعی 98 - 99 یک میلیون و 250 هزار تن بود. قیمت هرکیلوگرم خرمای مضافتی در استان‌های جنوبی کشور 16 هزار و 500 تومان و خرمای کبکاب حدود 12 هزار تومان و در بازارهای مصرفی قیمت هر کیلوگرم خرمای مضافتی بین 22 تا 23 هزار تومان و خرمای کبکاب معمولی و عسلی بین 17 تا 25 هزار تومان بود.

برچسب‌ها