خروج از رکود 2 هزار واحد صنعتی در دولت سیزدهم
به گزارش خبرگزاری اقتصادایران، سید محمد موسوی، امروز در مراسم «تقدیر از صادرکنندگان نمونه استان تهران در سال 1400»، اظهار داشت: رشد صنعت در زمانی که دولت سیزدهم آغاز به کار کرد منفی بود و همه می گفتند که اگر FATF را تعیینتکلیف نکنیم برای این کشور هیچ اتفاقی نمی افتد اما اکنون شاهد اتفاقات خوبی هستیم.
وی با اشاره به اینکه چهار کشور عراق، افغانستان، آلمان و ژاپن در گذشته مورد حمله آمریکا قرار گرفتهاند، گفت: برای این کشورها چه اتفاقی افتاد؟ کشورهای آلمان و ژاپن روی پای خود ایستادند و دقیقا شما امروز هم همین کار را انجام می دهید.
معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت افزود: با توجه به اقدامات انجام شده در دولت سیزدهم و تلاش تولیدکنندگان و صنعتگران از آغاز به کار دولت تاکنون بیش از 2 هزار واحد صنعتی از رکود خارج شده است که یکی از این شرکت ها شرکت هپکو با هزار نفر کارگر و توان تولید بیش از 2200 ماشین آلات صنعتی و معدنی است.
وی با بیان اینکه موتور اقتصادی کشور به حرکت در آمده است، گفت: تجارت خارجی کشور تا 10 دی ماه امسال از مرز 88 میلیارد دلار عبور کرد که این مساله حاصل زحمات شما صادرکنندگان است.
موسوی بیان داشت: صادرات غیر نفتی در دی ماه امسال از رقم 42 میلیارد دلار گذشته است ضمن اینکه تا پایان سال صادرات غیرنفتی و صادرات برق نیز به آن اضافه می شود لذا ما در حال پیوستن به باشگاه کشورهای تجارت خارجی 100 میلیارد دلاری هستیم.
وی افزود: موتور اقتصادی کشور راه افتاده است و پتانسیلها شکوفا شده اند که همه اینها نتیجه تلاش فعالان اقتصادی است لذا امروز شاهد 122 درصد افزایش تولید ماشین آلات معدنی بودهایم و 50 درصد نیز تولید تراکتور نیز در کشور افزایش یافته است.
موسوی افزود: بازار تجهیزات پزشکی کشور 2.7 میلیارد دلاری است که 1.2 آن را شرکت های ایرانی تولید می کنند اما در این بخش فقط 20 میلیون دلار صادرات می شود لذا پتانسیل صادرات وجود دارد اما مشکل در ریل گذاری است.
معاون وزیر صمت با اشاره به لزوم تقسیم کار ملی بیان داشت: عمده مسائل ما در حوزه گمرک، بانک و رفع تعهدات ارزی است که حل مسائل مربوط به این کار نیازمند تقسیم کار ملی است.
وی افزود: یک هفتم کل صنعت کشور در تهران مستقر است و بیش از 10 هزار واحد صنعتی فعال در استان تهران موجود است و تقریبا صادرات این بخش نیز 3 میلیارد دلار است.
معاون صنایع ماشین آلات و تجهیزات وزارت صمت بیان داشت: در سال زراعی جدید فقط 25 هزار نفر درخواست تراکتور داشته اند در حالی که بیش 30 هزار تراکتور تولید می کنیم و لذا 5 هزار تراکتور را می توانیم صادر کنیم.
وی افزود: حرکت به سمت تولید کالاهای پیچیده با فناوری پیچیده نیز از برنامه های ما است.