خرید اتوبوس های خط شهری سنندج با 500 میلیون تومان توسط دلالان پایتخت!
مدیر واحد اتوبوسرانی سازمان حمل و نقل بار و مسافر سنندج می گوید: بعد از اتمام قرارداد 10 ساله اتوبوسهای بخش خصوصی، متاسفانه به دلیل اینکه دلالان پایتخت نشین حاضرند با هزینه 500 میلیون تومان وسیله نقلیه آنها راخ ریداری کنند حاضر به بستن قرارداد مجدد نمی شوند و عملا با کمبود اتوبوس در شهر مواجه هستیم.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از کردتودی، فرایند توسعه شهرهای کشور در چند دهه اخیر و افزایش نرخ مهاجرت به آنها، نه تنها میزان جمعیت کلانشهرهای کشور بلکه جمعیت شهرهای کوچک و متوسط را نیز تحتالشعاع قرار داده و موجب رشد سریع شهرنشینی شده است.
شرایط زندگی شهری ایجاب میکند که روزانه برای پیموندن مسیرهای مختلف از وسایل نقلیه عمومی استفاده شود، حال اگر وسایل حمل نقل عمومی مناسبی پهنای شهر را پوشش ندهد به ناچار شهروندان از وسایل حمل و نقل شخصی استفاده میکنند که موجب افزایش ترافیک و تشدید معضلاتی نظیر آلودگی هوا میشود.
مزایای فراوان استفاده شهروندان از ناوگان حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوس در سفرهای درونشهری، مدیران شهری را بر آن داشته که ضمن اتخاذ سیاستهای تشویقی در این زمینه برای افزایش کیفیت کیفی وسایل نقلیه عمومی و توسعه پوشش مناطق مختلف، برنامهریزی کنند، البته اجرای این طرحها نیازمند بهرهگیری از توان بخش خصوصی و حمایتهای دولتی است.
سنندج از شهرهای فعال و پویای استان کردستان در استفاده از الگوهای خصوصیسازی حمل و نقل درونشهری است.
با اعلام شیوع ویروس کرونا در استان کردستان و بالطبع اوج ان در شهر سنندج به منظور جلوگیری از تکثیر آن، اتوبوسرانی شهر سنندج نیز فعالیت خود را تا اطلاع ثانوی برای حفظ جان مردم تعطیل کرد، اما متاسفانه با گران شدن کرایه تاکسی ها مردم انتظار دارند که اتوبوسهای شهر سنندج دوباره راه اندازی شود چرا که قشر ضعیف جامعه که بیشتر از این حمل و نقل عمومی استفاده می کردند دچار مشکل شده اند، که خبرنگار ما در گفتگو با مدیر واحد اتوبسرانی سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری سنندج از آغاز به کار اتوبوسهای درون شهری سنندج در آینده ای نزدیک خبر داد.
اما نکته جالب و پر مفهوم اینکه؛ گویا با اتمام قرارداد اتوبوسهای خصوصی در شهر سنندج، دلال ها به این قسمت نیز نفوذ پیدا کرده است و مابقی ماجرا...
از سر گیری دو خطوط فعالیت اتوبوسهای درونشهری سنندج از شنبه
حمید خضری مدیر واحد اتوبوسرانی سازمان حمل و نقل بار و مسافر شهرداری سنندج در گفتگو با خبرنگار کردتودی عنوان کرد: با توجه به بحث کرونا و رعایت نکردن پروتوکل های بهداشتی و با توجه به اینکه در سطح شهر سنندج نیز آمار کرونا در حال افزایش است لذا مردم کمتر از اتوبوس و حمل و نقل عمومی استفاده می کنند.
وی گفت: طبق رایزنی هایی که انجام شده است چون بیشترین درخواست مردم برای استفاده از اتوبوس به دلیل کرایه بالای تاکسی مربوط به شهرک بهاران و نایسر بوده است لذا از روز شنبه این دو خطوط به طور موقت فعالیت خود را اغاز می کنند.
وی افزود: مابقی خطوط هم در طی هفته بعد آغاز به فعالیت خواهند کرد.
خرید اتوبوسهای نو از توان شهرداری خارج است
خضری ادامه داد: بیشتر از 50 درصد از اتوبوس های خصوصی شهر سنندج طی قراردادی که داشتند دیگر فعالیت نمی کنند، اما اولویت سازمان اتوبوسرانی حمل و نقل بار شهرداری نگهداشتن این اتوبوس هاست و با دادن بسته های تشویقی از جمله دادن گازوئیل، روغن، بیمه و خدمات تعمیرگاهی رایگان و... حاضر است مجددا با انها قرارداد ببندد ولی با توجه به اینکه یک سری دلال از تهران و شهرهای بزرگ با این رانندگان صحبت کرده اند و قرار بر این شده که این اتوبوسها با قیمتی حدود 400 تا 500 میلیون تومان از رانندگان خریداری شود و در خطوط متفرقه هایی در تهران کار کنند، متاسفانه رانندگان حاضر به تمدید قرارداد دوباره نیستند.
وی با بیان اینکه خرید اتوبوسهای نو از توان شهرداری خارج است و دولت باید با اختصاص اعتبار و تخصیص یارانه به شهرداری، در این زمینه کمک کند گفت: قبلا در شهرستان سنندج 75 دستگاه اتوبوس مشغول به فعایت بودند که با اتمام قرارداد 50 اتوبوس بخش خصوصی، در حال حاضر تنها 20 دستگاه اتوبوس فعال در حوزه ی حمل و نقل به ما کمک می کنند و می توان گفت عملا 50 دستگاه اتوبوس در ناوگان اتوبوسرانی کردستان فرسوده است و بر اساس قانون نباید در سطح شهر تردد کنند. در این میان این اتوبوسها در اختیار بخش خصوصی است و قرارداد 10 ساله آنها با شهرداریها تمام شده است. این در شرایطی است که در دستورالعملی پیشبینی شده که بعد از اتمام قرارداد باید ناوگان جدید به آنها تحویل داده شود ولی عملا این امکانپذیر نیست.
درخواست اوراق مشارکت برای خرید اتوبوس
حشمت الله صیدی شهردار سنندج گفته بود: برای خرید اتوبوس درخواست اوراق مشارکت 600 میلیارد ریالی دادهایم که پیشتر در بودجه سال 98 لحاظ شده بود اما موافقت نهایی بانک مرکزی را هنوز دریافت نکردهایم.
صیدی یادآور شد: با توجه به اینکه زمان این اوراق مشارکت تا اردیبهشت است اگر زمان آن تمدید نشود یا موافقت نهایی صورت نگیرد این امکان را برای تهیه اتوبوس از دست میدهیم.
انتهای پیام /