یک‌شنبه 8 مهر 1403

خسارت اولیه سیل در سیستان و بلوچستان به بیش‌از 2.8 هزار میلیارد تومان رسید

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
خسارت اولیه سیل در سیستان و بلوچستان به بیش‌از 2.8 هزار میلیارد تومان رسید

زاهدان - ایرنا - استاندار سیستان و بلوچستان گفت: بر اساس برآوردهای اولیه سیلاب هفته جاری تاکنون افزون بر 2 هزار و 878 میلیارد تومان به بخش‌های مختلف این استان خسارت وارد کرده است.

احمدعلی موهبتی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: همزمان با بارندگی‌های 20 تا 22 دی در سیستان و بلوچستان و جاری شدن سیلاب آسیب های جدی به بخش های مختلف استان وارد شده به طوری که بر اساس برآورد اولیه این سیل 744 میلیارد و 500 میلیون تومان به بخش راه‌ها، 23 میلیارد تومان به شبکه برق رسانی و 40 میلیارد و 500 میلیون تومان به شبکه آبرسانی استان خسارت وارد کرده است.

وی ادامه داد: همچنین در سیلاب اخیر بخش کشاورزی سیستان و بلوچستان متحمل 640 میلیارد تومان، مسکن 820 میلیارد تومان، ارتباطات یک میلیارد تومان، عشایری 24 میلیارد تومان و مراکز بهداشتی درمانی 14 میلیارد و 500 میلیون تومان دچار خسارت شده است.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد: 108 میلیارد تومان به مراکز آموزشی، 18 میلیارد تومان بخش منابع طبیعی، 332 میلیارد تومان زیرساخت‌های شهری و 113 میلیارد تومان به بخش شیلات خسارت وارد شده است.

وی افزود: این در حالیست که با توجه به شدت بارندگی‌های بی سابقه در سیستان و بلوچستان برآورد خسارت همچنان ادامه دارد.

موهبتی بیان کرد: براساس آخرین آمار از مجموع 877 روستای سیستان و بلوچستان که دچار قطعی برق شده بودند تاکنون برق 812 روستا وصل شده است.

استاندار سیستان و بلوچستان از برقراری شبکه آب در 99 روستای سیلزده استان خبر داد و افزود: در سیلاب اخیر آب 245 روستا قطع شده بود که با تلاش تیم‌های شرکت آب و فاضلاب شبکه آب 99 روستا مجددا برقرار شده است.

وی با بیان اینکه بیشترین بارندگی این مدت با 226 میلی متر از فنوج گزارش شده است، گفت: با توجه به بارندگی‌های بی‌سابقه این مدت در سیستان و بلوچستان هم‌اینک علاوه‌بر دستگاه‌های خدمات رسان هفت فروند بالگرد، 46 فروند قایق و یک فروند لنج در مناطق جنوبی استان درحال ارائه خدمات به سیل‌زدگان هستند.

بارندگی و سیل 20 تا 22 دی در سیستان و بلوچستان آثاری از تخریب و نابودی و خسارت بر منازل، ابنیه، زیرساخت ها، مزارع و باغات مردم برجا گذاشت و سیلاب سرگردان در دشت و کوهستان به هرکجا سر کشید و از تخریب اندک سرمایه‌های زندگی نیز چشم پوشی نکرد. این سیل ویرانگر اگر چه باعث پرشدن سدها و بندها و هوتک های منطقه شد و مناطق تشنه را سیراب کرد اما در مدت کوتاهی برای مردم روستایی و کشاورز غم و غصه، اضطراب و بغض را به همراه آورد تا اینکه به یکباره به ارمغانی شیرین از جنس هم‌دلی و مهربانی تبدیل شد و در میان موج‌های خروشان سیل دست های مهربان هموطنان به سوی مردمان زخم دیده دراز شد.

سیلاب ویران کرد و رفت اما سیل مهربانی در مناطق سیلزده جاری شد و هموطنان برای کمک رسانی به برادران و خواهران سیل زده خود شتافتند، اما عمق فاجعه این سیل به حدی است که با گذشت 6 روز از بارندگی همچنان از مجموع 890 روستا که راه ارتباطی آنها قطع شده بود 500 روستا بازگشایی و همچنان امدادرسانی به 390 روستا بوسیله بالگرد و قایق های امدادی در حال انجام است.

همچنین براساس آخرین آمار از مجموع 877 روستای سیستان و بلوچستان که دچار قطعی برق شده بودند تاکنون برق 812 روستا وصل شده است و تنها 93 روستا از مجموع 245 روستای سیل زده شبکه آبرسانی آنها به شرایط عادی بازگشته است.

به گزارش ایرنا سیستان و بلوچستان پس از تحمل 20 سال خشکسالی پی در پی که عدم توازن در میزان آب و در نتیجه کمبود این مایه حیات، نابودی گیاهان، کاهش عمق آب های سطحی و زیر زمینی و بروز پدیده های مختلف نظیر توفان ریزگردها را برای آن به همراه داشت و مردمانش را که اکثرا کشاورز و دامدار بودند بیکار کرده بود هم اینک با سیلابی غیر منتظره روبه رو شد که خسارت های عمیقی را در بخش های مختلف استان برجا گذاشت.

به گفته مدیر عامل جمعیت هلال احمر سیستان و بلوچستان سیل زدگان 14 شهرستان این استان نیاز مبرم و فوری به مواد غذایی و وسایل گرمایشی دارند.

رسول راشکی اقلام غذایی نظیر انواع کنسرو جات، خرما، برنج و روغن و اقلام زیستی نظیر پتو و موکت و اقلام گرمایشی مانند چراغ آترا را از مهمترین نیازهای سیل زدگان استان عنوان کرد.

وی گفت: هموطنان گرامی می توانند کمک های غیرنقدی خود را به پایگاههای جمعیت هلال احمر استان و کمک نقدی خود را از طریق شماره گیری #54*112* و شماره حساب 5263636353 نزد بانک ملت شعبه امام علی (ع) بنام کمک های خیری جمعیت هلال احمر استان واریز کنند.

*س_برچسب‌ها_س* *س_پرونده خبری_س*