پنج‌شنبه 8 آذر 1403

خطر در جاده های کوهستانی مازندران / حادثه در کمین است

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
خطر در جاده های کوهستانی مازندران / حادثه در کمین است

ساری - ریزش سنگ‌های معلق و رانش گذر از جاده‌های کوهستانی مازندران را برای کاربران و رهگذران پر خطر کرده است.

ساری - ریزش سنگ‌های معلق و رانش گذر از جاده‌های کوهستانی مازندران را برای کاربران و رهگذران پر خطر کرده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: جاده‌های کوهستانی هراز، کندوان و سوادکوه با جاذبه‌های زیبا و طبیعی که دارند همواره محل تردد مسافران و کاربران زیادی است که از این محورها برای سفر به پایتخت یا شمال استفاده می‌کنند.

تردد در مسیرهای کوهستانی مازندران در همه فصل‌ها خطرات خود را دارد و رهگذران این محورها به دلیل ریزش‌های سنگ، رانش و لغزش زمین و یا سیلاب امنیت چندانی ندارند. برفگیر و کوهستانی بودن مسیرها تردد در این محورها را هنگام زمستان و فصل یخبندان با چالش‌های بیشتری روبرو کرده است و برخی روزها شاهد انسداد این محورها به دلیل حوادث مخاطره آمیز هستیم.

بی بهره بودن مازندران از بزرگراه و ناتمام بودن تنها آزادراه معروف تهران - شمال سبب شده تا این گلوگاه‌های ارتباطی همواره با راهبندان و ترافیک‌های چند کیلومتری و سنگین روبرو باشد. طی روزهای گذشته در پی برودت هوا و بارش برف، چندین مرحله محورهای ارتباطی هراز و کندوان مسدود شد و مسافران یا پشت راهبندان گیر افتادند و مجبور به بازگشت به خانه‌هایشان شدند.

انسداد مکرر راه‌های مازندران در پی حوادث

علی سعیدی مسافر مازندرانی که چهارشنبه هفته قبل برای سفر اداری به تهران سفر کرده بود و قرار بود روز جمعه به استان برگردد، در گفتگو با خبرنگار مهر می‌گوید: روز جمعه و شنبه به دلیل بارش برف و کولاک و ریزش بهمن در حوزه استان البرز و ریزش سنگ در محدوده مازندران این مسیر مسدود شده بود.

وی با بیان اینکه صبح شنبه با آنکه تا گرمسار آمده بودم اما به دلیل راهبندان و ریزش کولاک مجبور به بازگشت به تهران شد، گفت: در روز یکشنبه نیز در حین سفر با ریزش سنگ و کولاک مواجه شدم و مسیر سه ساعته تهران شمال بیش از 12 ساعت طول کشید تا به مقصد برسم.

وی با اظهار اینکه این محور همیشه در تمامی فصول با ریزش و رانش و یا برف و کولاک مواجه است، تقویت زیرساختی ارتباطی و تسریع در تکمیل پروژه آزادراه تهران - شمال را ضروری دانست.

محور هراز و سوادکوه نیز به رغم آنکه ترانزیتی محسوب می‌شوند مشکلات خاص خود را دارند و هرازگاهی شاهد ریزش کوه و سنگ و بهمن در این مسیرها هستیم.

محمد غلامی راننده خط تهران - آمل با اظهار اینکه سنگ‌های معلق کوه‌های حاشیه جاده هراز همیشه دردسرساز است، گفت: هر هفته شاهد ریزش کوه و رانش سنگ‌های معلق هستیم.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: سال‌های سال چهاربانده شدن این محور در دستور کار قرار دارد و هنوز به خط پایان نرسیده است و این مسئله سبب می‌شود تا با جان رانندگان و مسافران در این محورها بازی شود.

حادثه همیشه در کمین است

وی با بیان اینکه جاده‌های کوهستانی مازندران در فصل‌های مختلف از جمله پاییز و زمستان بوی خون می‌دهد، گفت: بارها شاهد سقوط سنگ بر روی خودروها و بروز حادثه بودیم و همیشه در این محورها حادثه در کمین است.

آماده سازی ماشین آلات و استقرار راهداران برای راهداری زمستانه از آبان ماه تا اردیبهشت ماه انجام می‌شود و پنج هزار کیلومتر از راه‌های استان در ارتفاع بالای 500 متر قرار دارند و سه هزار و 600 کیلومتر از راه‌های استان کوهستانی و برفگیر هستند.

حسن جهانیان مدیرکل راهداری مازندران در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به فعالیت 37 راهدارخانه در استان اظهار داشت: امسال سه راهدارخانه از جمله ولی آباد، محمدآباد دودانگه و بلده نیز اضافه شده است.

وی با عنوان اینکه بیش از 300 نیروی راهدار در راه‌های استان در قالب 37 اکیپ مشغول فعالیت هستند، گفت: ریزش و رانش کوه در راه‌های ارتباطی از جمله هراز و کندوان از جمله دغدغه‌ها است.

جهانیان با اظهار اینکه چهار راه مهم کشور در استان مازندران واقع شده است، گفت: در زمان ریزش برف تمامی نگاه‌های کشور به این راه‌ها است و 60 کیلومتر از محور ساری - کیاسر برف گیر است و امسال یک راهدارخانه موقت نیز در این محور فعال شده است.

در زمان ریزش برف تمامی نگاه‌های کشور به این راه‌ها است و 60 کیلومتر از محور ساری - کیاسر برف گیر است

مدیرکل راهداری مازندران یادآور شد: در محور قائمشهر - گدوک نیز 90 کیلومتر از مسیر برفگیر است و در این محور نیز به دلیل تهدیدهای موجود یک راهدارخانه موقت افزوده شده است و در محور هراز نیز با توجه به 130 کیلومتر محدوده برفگیر راهداران در امامزاده هاشم، گزنگ و تونل تکاور مشغول فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه محور کندوان نیز دارای اهمیت خاصی است، گفت، ریزش و رانش را در این محور از جمله مسائل و مشکلات بیان کرد.

شناسایی 219 نقطه حادثه خیز در راه‌های مازندران

وی با اشاره به وجود 219 نقطه حادثه خیز در راه‌های استان اظهار داشت: تاکنون نسبت به اصلاح و رفع 142 نقطه اقدام شده و از این تعداد 51 نقطه جزو نقاط پرحادثه در کشور به شمار می‌رود که 30 نقطه اصلاح شده است.

کوهستانی و سخت گذر بودن محورهای ارتباطی مازندران را حساس و پرخطر تبدیل کرده است و بروز یک حادثه در این راه‌ها سبب مسدود شدن محورها و ایجاد ترافیک و راهبندان می‌شود. سید محمود حسینی پور استاندار مازندران با بیان اینکه مردم در شرایط بحران از مدیران انتظار ایجاد امنیت دارند، گفت: همه ما باید برای شرایط بحران آمادگی داشته باشیم زیرا سیل، زلزله و رانش همیشه در استان خسارت زا است.

وی با اظهار اینکه ایمن سازی و بهسازی راه‌های استان مسئله‌ای مهم به شمار می‌رود، خواستار توجه ویژه راهداری به این مسائل برای جلوگیری از بحران در استان شد.

از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه امسال در مازندران 424 نفر در تصادفات جاده‌ای جان خود را از دست دادند که شاهد افزایش 9 درصدی در این راستا بودیم و بسیاری از این جان باختگان در تردد از محورهای ارتباطی کوهستانی مازندران دچار حادثه شدند.

محورهای هراز و کندوان طی روزهای گذشته بارها براثر ریزش سنگ و بهمن مسدود شدند.

خطر در جاده های کوهستانی مازندران / حادثه در کمین است 2
خطر در جاده های کوهستانی مازندران / حادثه در کمین است 3