چهارشنبه 30 آبان 1403

خطر ریزش و تخریب منازل و آپارتمان های محدوده قاسم آباد یزد جدی است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
خطر ریزش و تخریب منازل و آپارتمان های محدوده قاسم آباد یزد جدی است

عزیزیان، معاون مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی یزد گفت: خطر ریزش و تخریب منازل و آپارتمان های محدوده قاسم آباد جدی است و صد در صد احتمال ریزش و تخریب این منطقه را تهدید می کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ عبدالله عزیزیان در گفتگو با خبرنگار یزدرسا با اشاره به اینکه در زمان وقوع سیل مردادماه یزد مسئولان شهری دقت لازم را نداشتند و تنها به فکر خلاص شدن از حجم قابل توجه آب بارندگی ها بودند به همین دلیل روان آبهای ناشی از سیل را به قنات ها و زمین ها متروکه هدایت کردند، تصریح کرد: در زمان بارندگی همه مبهوت بودند و تنها دغدغه آنها این بود که آب را به مکانی منتقل کنند و در محدوده قاسم آباد زمین بزرگی بوده و به این نتیجه رسیدند که آب راه به آنجا هدایت کنند.

وی ادامه داد: اما ادامه دادن به این اقدام پس از اطلاع از اینکه آب در حال پائین رفتن در زمین های مذکور است حرکت ناشیانه ای بوده است.

معاون مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی یزد با اشاره به اینکه فرونشست در برخی از زمین های محدوده قاسم آباد کاملا قابل مشاهده است و بنده به شخصه از دیدن چاله هایی در این محدوده ترسیده ام، اظهار داشت: یکی از میله های قنات که احتمال ریزش زمین در آن بیشتر است دقیقا زیر پل قطار قاسم آباد یعنی محل رفت و آمد وسائل نقلیه قرار دارد و در آن محدوده هم دو آپارتمان بزرگ قرار دارد که مشخص نیست وضعیت زیر زمین های آنها چگونه است.

عزیزیان در مورد اینکه آیا مسئولان شهری با علم و آگاهی از عواقب رها سازی آب سیل به قنات ها چنین اقدامی را انجام داده اند یا خیر گفت: در شرایطی که شهر به دنبال بارندگی و سیل برای چند روز قفل بوده و تردد وسائل نقلیه تقریبا غیر ممکن بود شاید مسئولان چاره دیگری به غیر از این نداشته اند.

وی ادامه داد: بهترین روش مقابله با چنین سیلاب هایی، به کارگیری مشاوران متخصص است تا قنات های موجود در شهر را بررسی و امکان سنجی کنند که کدام یک از آنها برای مواقع سیل آمادگی دارد و کدام ندارد.

معاون مدیریت آب و خاک سازمان جهاد کشاورزی بهترین و اساسی ترین روش مقابله با سیلاب در شهر یزد را احیا رودخانه یزد ذکر و عنوان کرد: بسیاری از قنات های شهریزد دو طبقه است، طول میله های آن کم عمق است و... به همین دلیل مطرح کردن این موضوع که امکان استفاده از قنوات در زمان سیل وجود دارد نیاز به کار مطالعاتی دارد.

عزیزیان با تائید نامه نگاری های متعدد در بازه های زمانی مختلف که رها سازی آب بارندگی ها و سیل به قنوات کار کارشناسی نیست نیز اظهار داشت: مدیریت آب و خاک جهاد کشاورزی یزد در زمان سیل اول استان در سال جاری این اطلاع رسانی ها و نامه نگاری ها را انجام داده است.

انتهای پیام / ک