شنبه 3 آذر 1403

خط ویژه | رسانه «بن سلمان» نگران دختران ایرانی شد / تحلیل محسن هاشمی از 22 بهمن امسال، باب میل رسانه کاخ سفید

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
خط ویژه | رسانه «بن سلمان» نگران دختران ایرانی شد / تحلیل محسن هاشمی از 22 بهمن امسال، باب میل رسانه کاخ سفید

فارس پلاس؛ خط ویژه - خط ویژه، رصدی است روزانه از لابه‌لای روزنامه‌های داخلی و عملیات رسانه‌ای پایگاه‌های خبری رسانه‌های ضد انقلاب، در این رصد برآنیم که بتوانیم خطوط مشترک میان بعضی از رسانه‌های داخلی و ضد انقلاب را بررسی و تحلیل کنیم.

*******

تحلیل محسن هاشمی از 22 بهمن امسال، باب میل رسانه کاخ سفید

راهپیمایی 22 بهمن امسال، یکبار دیگر دشمن را غافلگیر و بهت زده کرد. حضور انبوه مردم ایران در اقصی نقاط کشور در این راهپیمایی، آن هم پس از پشت سرگذاشتن یک جنگ ترکیبی تمام عیار و بمباران عظیم رسانه‌ای، کاری بود کارستان.

با اینحال رسانه‌های معاند تلاش کردند تا به طرق مختلف بر این رویداد عظیم و باشکوه که نماد وحدت ملی و اعتماد مردم به حاکمیت بود سرپوش گذاشته و آن را کم اهمیت جلوه دهند. نکته قابل توجه اینجاست که دقیقاً در این بزنگاه‌ها، برخی اشخاص و همچنین برخی رسانه‌ها در داخل، در پازل دشمن بازی کرده و دقیقاً خوراک موردنظر آنها را تهیه و تولید می‌کنند.

در همین رابطه وب سایت صدای آمریکا در مطلبی نوشت: «محسن هاشمی، رئیس پیشین شورای شهر تهران در روزنامه "شرق" در ارتباط با راهپیمایی حکومتی روز 22 بهمن، نوشت: حاضران در راهپیمایی "همه مردم نیستند" و "خواسته‌های همان بخشی از جامعه را نیز که در راهپیمایی حضور یافتند، نباید مصادره کرد و به معنای تأیید و حمایت از عملکرد مسئولان دانست."فرزند هاشمی رفسنجانی، از چهره‌های پیشین و با نفوذ حکومت ایران، خطاب به سران قوای جمهوری اسلامی نیز گفته است: بپذیرید اولاً، شاخص‌های اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی کشور "در مرحله هشدار" قرار دارد و ثانیاً، "مسیر حرکت کشتی" را تغییر دهید.»

طیفی که این تحلیل را از راهپیمایی 22 بهمن امسال دارد، همان جریانی است که در ماههای گذشته، آشوبگری عده‌ای قلیل را «اعتراضات سراسری مردم ایران» جا زده بود و چشمان خود را بر شکنجه جوان طلبه بسیجی و آتش زدن مأمور پلیس و پاره کردن گلوی مأمور نیروی انتظامی و آتش زدن منزل مردم - که در آن زنان و کودکان حضور داشتند - بسته و همه این اقدامات را «اعتراض مدنی مردم به حاکمیت»! می‌نامیدند.

واقعیت این است که بخش قابل توجهی از فعالین و رسانه‌های منتسب به جریان اصلاحات، از روحیات و مطالبات و خواسته‌های قاطبه ملت ایران فاصله داشته و به نوعی با آن بیگانه هستند. به همین خاطر است که تحلیل‌های این طیف هم در مقطع آشوب ها مورد استقبال دشمن قرار می‌گیرد و هم در رویدادی همچون راهپیمایی عظیم 22 بهمن.

رسانه «بن سلمان» نگران دختران ایرانی شد

اینترنشنال در مطلبی به نقل از یک روزنامه داخلی نوشت: «طیبه سیاوشی، نماینده سابق مجلس، در مصاحبه با روزنامه هم‌میهن گفت که در ماده 1041 لایحه ارتقای امنیت زنان اعلام شده که ازدواج دختر 12-11 ساله با رضایت پدر به صورت قانونی انجام می‌شود.»

اینکه این رسانه سعودی - انگلیسی به بازنشر اظهارات فعالین سیاسی ایرانی پرداخته و برای دختران ایرانی ابراز نگرانی می‌کند، چیزی جز تکمیل پازل عملیات روانی در موضوع زنان علیه ایران نیست.

اما مسئله اینجاست که چرا یک فعال سیاسی که سابقه نمایندگی مردم در مجلس شورای اسلامی را نیز داشته است، این قبیل موضعگیری ها را درباره زنان بیان می‌کند. نکته قابل تأمل اینجاست که این طیف همان جریان سیاسی است که پیش از این بارها از سند 2030 دفاع کرده و آن را مدافع حقوق زنان و دختران نامیده بود.

پیش از این «حسن رحیم پور ازغدی» با انتقاد از حامیان سند 2030 گفته بود: «در پیمان نامه‌های غربی گفته شده است که خانواده باید برای نوجوان خود یک حریم خصوصی در مسائل جنسی و باروری قرار دهد، یعنی شما از دختر یا پسر 10 ساله خودت نمی‌توانی بپرسی که دیشب با فلان فرد غریبه کجا بودی. اینجا دیگر بحث مجازات و خشونت علیه کودکان نیست بلکه بحث مداخله پدر و مادر است. همچنین در این پیمان‌ها بر تضمین دسترسی نوجوانان به سقط جنین و نگرفتن ایدز تاکید شده است.»

فعالین اصلاح طلب صراحتاً مخالفت خود با ازدواج دختران را مطرح کرده‌اند. اما این طیف هیچگاه حاضر نیست که درباره روابط نامشروع و خارج از چارچوب میان دختران و پسران و تبعات خسارت بار آن موضعگیری کرده و به آن انتقاد کند.

هم‌صدایی اصلاح طلبان با جریان معاند درباره سفر رئیسی به چین

روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «چشم انداز مبهم ارتباط با چین» نوشت: «سفر رییس‌جمهوری ایران به چین با توجه به فضای خاص ارتباطی که طی ماه‌های اخیر در روابط میان دو کشور جریان دارد، همراه با پرسش‌های فراوانی است. بسیاری می‌خواهند بدانند، چه دستاوردهایی قرار است از دل این سفر استخراج شود؟ در شرایطی که دولت سیزدهم حساب زیادی روی توسعه مناسبات ارتباطی با چین باز کرده بود، سفر اخیر رییس‌جمهوری چین به کشورهای حاشیه خلیج فارس و رویکردی که در خصوص ایران در پیش گرفته شد با انتقادات فراوانی در داخل کشور مواجه شد.»

این روزنامه اصلاح طلب در ادامه نوشت: «هنوز جزییات دقیقی از این قرارداد در اختیار تحلیلگران قرار نگرفته است. ابراهیم رییسی هم تلاش می‌کند با توجه به مشکلات اقتصادی ایران و نیازی که کشور به جذب سرمایه‌های خارجی دارد، این قرارداد را احیا کند و زمینه را برای ورود چینی‌ها به حوزه‌های زیرساختی ایران فراهم سازد. برخی زمزمه‌ها هم شنیده می‌شود که قرارداد 25 ساله چینی‌ها با ایران از نوع قراردادهای نازل است. به‌طور کلی ایران باید تلاش کند تعادل را در حوزه سیاست خارجی خود همواره ایجاد کند و موازنه‌ای را میان غرب و شرق در این زمینه شکل دهد تا بتواند منافع حداکثری از ارتباط با کشورهای مختلف برداشت کند.»

نوع موضع‌گیری رسانه‌های منتسب به جریان اصلاح طلب درباره تعامل با شرق دقیقاً همراستا با عملیات روانی و خط تبلیغاتی رسانه‌های معاند است. چرا که هر چه تعامل ایران با شرق بیشتر شود، ابزارهای آمریکا و همپیمانان اروپایی واشنگتن علیه ایران کم اثرتر می‌شود.

پایان پیام /.

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

اصلاح طلبان

محسن هاشمی

خط ویژه رادیو آمریکا این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است
خط ویژه | رسانه «بن سلمان» نگران دختران ایرانی شد / تحلیل محسن هاشمی از 22 بهمن امسال، باب میل رسانه کاخ سفید 2
خط ویژه | رسانه «بن سلمان» نگران دختران ایرانی شد / تحلیل محسن هاشمی از 22 بهمن امسال، باب میل رسانه کاخ سفید 3