دوشنبه 5 آذر 1403

خواب فرزندان شهدا را نقاشی می کنم

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
خواب فرزندان شهدا را نقاشی می کنم

تهران - ایرنا - علی‌اکبر صادقی، نقاش پیشکسوت گفت: عاشق ایران هستم و خواب کودکانی را نقاشی می‌کنم که پدرانشان در راه آزادی ایران شهید شده‌اند.

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، چهارصد و هفتاد و یکمین برنامه سینماتک خانه هنرمندان ایران با نمایش آثاری از استاد علی‌اکبر صادقی طراح و نقاش باسابقه و برجسته به مناسبت هشتاد و چهارمین زادروز او شامگاه دوشنبه (یکم آذر) در تالار ناصری خانه هنرمندان ایران برگزار شد.

مدیرعامل خانه هنرمندان ایران در این مراسم عنوان کرد: کرونا قصه سخت و تلخی برای همه مردم دنیا شده و برای ما شاید سخت‌تر. مشاغل زیادی به ویژه مشاغل هنری از این بحران آسیب دیده‌اند و بیشترین لطمه هم، حذف دورهمی‌های صمیمانه و مهرورزی بوده است. از دست‌دادن هنرمندانی نازنین جبران‌ناپذیر است؛ بزرگانی که هرگز جایگزینی برای آنها نخواهیم داشت. مجید رجبی‌معمار ادامه داد: همواره مترصد فرصتی بودیم تا با بهبود نسبی شرایط جلسات «سینماتک» را دوباره به جریان بیاندازیم و خدایی ناکرده بیش از برگزاری نکوداشت‌ها و آیین‌های تلخ وداع با هنرمندان، در مراسم‌هایی شاد و صمیمی قدر بزرگان هنر را بدانیم.

ابراهیم حقیقی طراح باسابقه نیز در این برنامه ضمن بیان خاطراتی از آشنایی و توجه به اثار صادقی گفت: علی‌اکبر صادقی و هم نسلانش «غول‌هایی زیبا» هستند که من از همه‌شان آموخته‌ام. اگرچه همچنان مقدماتی باقی خواهم ماند. هنوز به خودم نهیب می‌زنم باید به اندازه آنها برای کارم وقت بگذارم.

تولیدات متنوع علی‌اکبر صادقی حیرت‌انگیز است و امیدوارم او و هم نسلانش برای همه‌مان الگو باشند. زیرا چرخ فرهنگی این ملک را به پیش می‌برند. دلیل دیگر خوشحالی‌ام در این روز، برپایی جشن زادروز علی‌اکبر صادقی در خانه هنرمندان ایران است. علی‌اکبر صادقی هیچ وقت نگفت بازنشسته هستم که هنر بازنشستگی ندارد.

نمایش فیلم گلباران ساخته علی‌اکبر صادقی بخش بعدی این برنامه بود.

در ادامه احمد عربانی نیز خاطراتی از همکاری با صادقی در کانون پرورش فکری گفت و افزود: آن زمان همه در خدمت یک دوستی و رفاقت هنرمندانه بودند و روابطی بدون عقده داشتند. کارهایشان کپی از هم نبود و با اینکه از هم تاثیر می‌گرفتند اما آثار معتبری خلق می‌کردند. همیشه کارها برای جشنواره‌ها به اصطلاح به دقیقه بعد از 90 می‌رسید.

این هنرمند بیان کرد: من بسیار خوش شانس بودم که علی‌اکبر صادقی در سال 52 استادم بود و همچنان هم هست. آثار او شاخص است. حتی تیتراژهای آثارش طنز خاصی دارد. این همه ذوق در کارهایش ماحصل بیش از 70 سال در دست داشتن قلم است. او علاوه بر نقاشی و طراحی، در قاب‌سازی و نجاری هم کار کرده است و در حوزه طنز نیز فعال بوده است. افتخار می‌کنم که یک عمر شاگردش بودم، هستم و خواهم بود.

بخش بعدی این مراسم به پخش مستندی درباره علی‌اکبر صادقی در مصاحبه با این هنرمند اختصاص یافت. مستند استاد ساخته رضا سیاح سپانلو بود و مستند نقش ماندگار محصول فرهنگسرای ملل نیز نمایش داده شد.

تولید اثر برپایه آثار کهن ایرانی علی بوذری تصویرگر و طراح نیز سخنران بعدی این آیین، گفت: انجمن تصویرگران ایران در سال 83 بزرگداشتی را برای علی‌اکبر صادقی برگزار کرد و نشان «آبان» نیز سال گذشته به ایشان اهدا شد. نام استاد برای من و نسل‌های قبل و بعد از من نشان از یک کارنامه بزرگ و درخشان است.

وی افزود: نکته مهم در مجموعه آثار ایشان به دهه 40 و 50 برمی‌گردد. زمانی که بسیاری طراحان شاید علاقه‌مند بودند به نگارگری، نقش برجسته و چاپ سنگی برگردند و کتاب‌های زیادی با این ویژگی چاپ شد اما استاد صادقی هنرمندی بود که این سبک را انتخاب کرده و حدود 60 سال بر پایه آثار کهن ایرانی تولید اثر کردند، این ایده را پروراندند و رنگ و بوی جدیدی هم در عین حال به آن بخشیدند. همچنین مردم‌داری ایشان شاخص است و برعکس برخی از هنرمندان نسل جدید که کمتر تلاش می‌کنند با مخاطب در ارتباط باشند، در آتلیه ایشان به روی عموم باز است.

امروز به اشخاصی نظیر خواجه عبدالله انصاری نیاز داریم

همچنین محمود شالویی مشاور وزیر و سرپرست معاونت امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم درباره علی‌اکبر صادقی و در واکنش به صحبت این هنرمند در مستندی که درباره او پخش شد، بیان کرد: امروز در جامعه‌مان به اشخاصی نظیر خواجه عبدالله انصاری نیاز داریم که اندیشه‌هایش در صحبت‌های علی‌اکبر صادقی نیز مشهود بود. او هرآنچه می‌خواسته از خداوند گرفته است و کمال قناعت را در این جمله‌اش شاهد هستیم. عشق در زندگی او پس از سال‌ها همچنان شعله‌ور است و این استمرار را در نسل امروز و این روزها کمتر سراغ داریم. وی از خانه هنرمندان و مجید رجبی‌معمار و همکارانش بابت برپایی جشن تشکر کرد.

به خلیج فارس سوگند می‌خورم

در ادامه علی اکبر صادقی گفت: عاشق شما، سرزمینم و مردمش هستم. همیشه به خلیج فارس سوگند می‌خورم. بعضی از دوستانم درباره من غلو کردند. من کسی نیستم. من یک نقاش هستم. من همه را با هر عقیده و مذهب دوست دارم. من دیگر گل‌های زیبا را نقاشی نمی‌کنم. من مناظر فرح بخش را نقاشی نمی‌کنم. من خواب کودکانی را نقاشی می‌کنم که پدرانشان در راه آزادی ایران شهید شده‌اند.

وی ادامه داد: شاید من پدر یا برادر همه‌تان باشم. فرزندان ایران خوب هستند و باید سر تعظیم مقابلشان فرود بیاوریم.

در پایان این مراسم هنرمندان و خانواده علی‌اکبر صادقی روی سن رفتند و کیک تولد 84 سالگی او نیز مقابلش قرار داده و عکس‌های یادگاری نیز ثبت شدند. هنرمندان به احترام طراح و نقاش مطرح ایران ایستادند و او را تشویق کردند. سرپرست معاونت هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شاهنامه طهماسبی و خانه هنرمندان ایران فرشی ایرانی را به این هنرمند برجسته اهدا کرد و صادقی گفت: قربان دست‌هایی می‌روم که این فرش‌ها را می‌بافند. در پایان نیز فیلم‌های رخ، من آنم که... و ملک خورشید، هفت شهر ساخته علی‌اکبر صادقی برای اعضای سینماتک نمایش داده شد.

هادی مظفری مدیرکل هنرهای تجسمی، سیف‌اله صمدیان، خسرو معصومی، ساعد نیک ذات، ابراهیم حقیقی، مستانه مهاجر، سام کلانتری، کیوان کثیریان، عباس مجیدی، توکا ملکی، علی بوذری، محمدرضا فیروزه‌ای، اردشیر میرمنگره، احسان آقایی رئیس موسسه هنرهای معاصر تهران، مجید فروغی مدیر روابط عمومی معاونت هنری، نیکنام پورحسینی مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت، حسن نوفرستی و اوژن حقیقی از دیگر هنرمندان و مدیران حاضر در آیین بزرگداشت علی‌اکبر صادقی بودند.

*س_برچسب‌ها_س*
خواب فرزندان شهدا را نقاشی می کنم 2
خواب فرزندان شهدا را نقاشی می کنم 3