یک‌شنبه 4 آذر 1403

خواص بی‌نظیر انبه برای سلامتی

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
خواص بی‌نظیر انبه برای سلامتی

احتمالا خواص انبه مانند دیگر میوه‌های پرمصرف شناخته نشده است. با این حال، قرن‌ها است که انسان‌ها از میوه‌های گرمسیری به دلیل طعم شیرین و فوق‌العاده آن‌ها لذت برده و استفاده می‌کنند.

به گزارش مشرق، یکی از این میوه‌های محبوب، انبه است. باید بدانیم که این میوه هم فواید بسیاری دارد.

اخیرا تحقیقاتی درباره خواص انبه انجام شده که مزایای دیگری را در قالب مواد مغذی کلیدی کشف کرده‌اند. این موارد جدید به افراد در مبارزه با بیماری‌ها، حفظ وزن سالم و حتی دفع برخی علائم پیری کمک می‌کند.

انبه نیز مانند هلو و گیلاس به دلیل وجود هسته مرکزی به عنوان یک میوه سنگی شناخته می‌شود که به دلیل اندازه بزرگ و شکل بیضی شکل آن به راحتی قابل تشخیص است. انبه‌ها اصالتا از هند می‌آیند، اما اکنون در بسیاری از کشورها مانند پاکستان و ایران هم رشد می‌کنند.

در حالی که زمانی خواص انبه و حتی خود آن ناشناخته و عجیب و غریب در نظر گرفته می‌شد، انبه اکنون در اکثر سوپر مارکت‌ها و میوه‌فروشی‌ها موجود است. این میوه به دلیل طعم و تطبیق‌پذیری بالای آن، در بسیاری از غذاها یک عنصر رایج شده است.

جالب است اگر بدانید که انبه به شکل‌های برش‌های خرد شده، پوره شده، آبدار و حتی سرخ شده بسیار خوشمزه است. در اینجا همه آنچه شما باید در مورد خواص انبه بدانید، از جمله محتوای تغذیه‌ای و مزایای سلامتی آن، به علاوه راه‌های بیشتری برای لذت بردن از خوردن آن‌ها را بیان می‌کنیم

حقایق تغذیه‌ای خواص انبه

طبق گزارش وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA)، 1 فنجان انبه خرد شده حاوی موارد زیر است:

99 کالری

1 گرم پروتئین

6 گرم چربی

25 گرم کربوهیدرات

3 گرم فیبر

23 گرم قند

89 میکروگرم ویتامین A

7 میکروگرم ویتامین K

60 میلی‌گرم ویتامین C

277 میلی‌گرم پتاسیم

خواص انبه برای سلامتی چیست؟

تحقیقات روی این میوه نشان داده است که خواص انبه ممکن است تعدادی از مزایای تغذیه‌ای را ارائه دهد، از جمله:

منبعی غنی از ویتامین C

نیکول استفانو متخصص تغذیه در منطقه نیویورک می‌گوید: «انبه سرشار از ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی بدن است.»

یک وعده معادل یک فنجان از این میوه، دو سوم ویتامین C مورد نیاز بدن را در یک روز تامین می‌کند. ویتامین C نقش مهمی در روند بهبود بدن دارد و به بدن کمک می‌کند تا رگ‌های خونی، غضروف، ماهیچه‌ها و کلاژن را در استخوان‌ها تشکیل دهد.

خواص انبه با محافظت در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد

رادیکال‌های آزاد ترکیباتی هستند که با بسیاری از بیماری‌های مزمن و به طور کلی پیری ارتباط دارند. سطوح بالای آنتی اکسیدان‌ها، از جمله بتاکاروتن و ویتامین C در انبه به محافظت از سلول‌ها در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد کمک می‌کند.

آن‌ها همچنین منبع مواد شیمیایی گیاهی هستند که به دلیل خواص ارتقا دهنده سلامتی خود شناخته شده‌اند. مواد شیمیایی گیاهی خاص موجود در انبه از جمله فنولیک اسید، منگیفرین، کاروتنوئیدها و گالوتانین‌ها با اثرات ضد التهابی، ضد دیابتی، ضد چاقی و ضد سرطان مرتبط هستند.

بهبود سلامت دستگاه گوارش

یک فنجان انبه حاوی حدود 3 گرم فیبر است که تقریبا 10 درصد از نیاز روزانه فرد را برآورده می‌کند. رژیم تغذیه با فیبر مدت‌ها است که برای سلامت دستگاه گوارش بسیار مهم شناخته می‌شود.

طبق مطالعه‌ای که در Molecular Nutrition & Food Research منتشر شده است، انبه به طور خاص باعث بهبود قابل توجه یبوست از جمله تعداد و قوام مدفوع می‌شود.

در این مطالعه انبه موثرتر از مکملی بود که به همان میزان فیبر (300 گرم) را تامین کند. به گفته نویسندگان مطالعه، یکی از دلایل احتمالی این است که انبه ممکن است اسیدهای چرب سالم و ترشحات معده را افزایش دهد که به هضم غذا کمک می‌کند.

آیا خواص انبه مانع سرطان می‌شود؟

تحقیقات پیشگیری از سرطان نشان داده است که میوه‌ها و سبزیجات حاوی کاروتنوئید که شامل انبه هم می‌شوند، ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ کمک کند.

همچنین تحقیقات اولیه نشان می‌دهد که ریز مغذی‌های انبه ممکن است به کوچک شدن سلول‌های سرطانی پستان کمک برسانند.

نتایج تحقیقی که روی موش‌ها انجام و در Nutrition Research منتشر شد، نشان داد که رژیم غذایی شامل انبه باعث کاهش اندازه تومور و سرکوب عوامل رشد سرطان می‌شود. البته درباره خواص خوراکی و خواص درمانی انبه، تحقیقات بیشتری در مورد انسان‌ها مورد نیاز است.

بهبود شرایط خواب

یک متخصص رژیم غذایی درباره خواص انبه و بهبود خواب می‌گوید: «انبه حاوی ویتامین B6 بوده که مسئول تولید سروتونین است، یک ماده شیمیایی که به خواب کمک و خلق و خوی ما را تنظیم می‌کند.»

سه چهارم فنجان انبه به طور معمول 8 درصد از نیاز روزانه افراد به ویتامین B6 را تامین می‌کند.

بینایی بهتر از خواص انبه است

انبه حاوی آنتی اکسیدان‌های لوتئین و زآگزانتین و همچنین ویتامین A است که همه آن‌ها از چشم ما محافظت می‌کنند و خطر انحطاط ماکولا را کاهش می‌دهند. با توجه به انحطاط ماکولا، این آنتی اکسیدان خاص «ممکن است غلظت رنگدانه ماکولا را افزایش داده و سلامت چشم را ارتقا دهد.»

کمک به بیماری‌های التهابی

بسیاری از مواد مغذی موجود در انبه از جمله آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین C، دارای اثرات ضد التهابی هستند. افراد مبتلا به آرتروز و سایر شرایط التهابی ممکن است از خواص انبه سود ببرند.

پوست صاف‌تر

بر اساس تحقیقی که در مجله Nutrients در سال 2020 منتشر شد، زنان یائسه‌ای که چهار بار در هفته، نصف فنجان انبه آتالفو مصرف کنند، تا 23 درصد کاهش چین و چروک‌های عمیق را تجربه خواهند کرد. شرکت کنندگان در مطالعه پس از چهار ماه شاهد کاهش 20 درصدی چین و چروک بودند.

بهبود سلامت قلب و عروق و روده

بر اساس یافته‌های ارائه شده در جلسه انجمن تغذیه آمریکا در سال 2018، خوردن دو فنجان انبه در روز برای فشار خون سیستولیک در زنان سالم یائسه مفید است. به نظر می‌رسد این امر به دلیل پلی فنول‌ها (مانند منگیفرین، کورستین، گالوتانین‌ها و اسید گالیک) است که در میوه‌ها وجود دارند.

واضح است که سود بردن از خواص انبه و مصرف آن می‌تواند بخشی از یک رژیم متعادل باشد و به شما در حفظ سلامتی کمک کند. اما آن‌ها یک درمان کامل نیستند و به طور جادویی بیماری را برطرف نمی‌کنند یا از آن جلوگیری نخواهند کرد. همچنین نمی‌توانند رژیم ناسالم دیگری را جبران کنند.

خواص انبه در چاقی

میوه‌ها از جمله انبه، حاوی مقدار زیادی آب و فیبر محلول هستند. از خواص انبه است که به سیر شدن کمک می‌کند تا گرسنه نشوید و برای کنترل وزن بسیار مفید است.

اگر به دلیل خوردن میوه‌های کم کالری و مغذی سیر شده‌اید، احتمال کمتری وجود دارد که میان وعده‌های فرآوری شده با کالری بالا بخورید.

فیبر محلول در آب حل می‌شود و ماده‌ای ژل مانند ایجاد می‌کند که موضوع بسیاری از تحقیقات در مورد کاهش وزن بوده است.

در یک مطالعه که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی در سال 2020 منتشر شد، محققان دریافتند که فیبر محلول (که به عنوان فیبر چسبناک نیز شناخته می‌شود) به مقدار کمی وزن بدن را کاهش داده است.

انبه دارای شاخص گلیسمی (GI) 51 است، این به آن معنی است که این ماده غذایی دارای GI پایین معرفی شد. GI مقداری است که به یک غذا با توجه به تاثیر آن بر قند خون اختصاص داده می‌شود.

تصور می‌شود غذاهایی که میزان GI کمی دارند، باعث کاهش وزن شوند. انبه رتبه پایین‌تری نسبت به هندوانه (76) و آناناس (59) و بالاتر در مقایسه با خرما (42) دارد.

به حفظ سطح کلسترول کمک می‌کند

انبه حاوی مقدار زیادی ویتامین C، فیبر و پکتین است که آن را به میوه‌ای عالی برای کنترل سطح کلسترول بالا تبدیل می‌کند.

به پاکسازی پوست کمک می‌کند

یکی دیگر از فواید خوردن انبه این است که پوست شما را از اعماق بدن پاک می‌کند. منافذ پوست را درمان کرده و درخشندگی را به پوست باز می‌گرداند. بنابراین برای داشتن پوستی بی‌عیب و نقص، انبه بخورید و از خواص انبه سود ببرید.

کمک به تنظیم دیابت

خوردن برگ انبه برای تنظیم دیابت عالی است. بنابراین افراد مبتلا به دیابت باید 5 تا 6 برگ انبه را در ظرف بجوشانند، آن را یک شب خیس کرده و صبح زود فیلتر کرده و بنوشند.

همچنین انبه دارای شاخص گلیسمی پایینی است. خوردن انبه به مقدار متوسط سطح قند خون شما را افزایش نمی‌دهد.

به قلیایی شدن بدن کمک می‌کند

از آنجا که انبه با اسید تارتاریک و مالیک غنی شده و حاوی اسید سیتریک است به حفظ ذخایر قلیایی بدن ما کمک می‌کند.

به هضم خوب غذا کمک می‌کند

آنزیم‌های موجود در انبه به تجزیه پروتئین در بدن کمک می‌کند. انبه با فیبر غنی شده به هضم خوب کمک کرده و از بسیاری از بیماری‌های مرتبط با معده جلوگیری می‌کند.

پیش‌گیری از گرمازدگی

این میوه تابستانی همچنین به جلوگیری از گرمازدگی کمک می‌کند. خوردن آن فرد را فورا خنک می‌کند و از این رو حس و حال او را تازه خواهد کرد. این میوه فوق‌العاده را در تابستان به سبد تغذیه خود اضافه کنید تا از خواص انبه استفاده کرده و در هوای گرم، سرد و خنک بمانید.

کمک به تقویت سیستم ایمنی بدن

انبه همچنین حاوی ویتامین C، A و انواع مختلف کاروتنوئید است. همه این مواد مغذی ضروری برای سیستم ایمنی بدن مفید هستند و آن را قوی و سالم نگه می‌دارند.

از آن به عنوان اسکراب بدن استفاده کنید

استفاده از اسکراب انبه پوستی صاف و لطیف به شما می‌دهد. می‌توانید با خرد کردن انبه و افزودن عسل و شیر به آن خمیر تهیه کنید. به آرامی ماساژ دهید و بگذارید 10 تا 15 دقیقه بماند و سپس آن را بشویید تا پوستی عالی به دست آید.

تمرکز و حافظه را بهبود می‌بخشد

یکی از خواص انبه، افزایش حافظه و تمرکز است. اگر تمرکز کردن و حافظه ضعیف برای شما مشکل است، انبه را از یاد نبرید. آن‌ها نه تنها به بهبود تمرکز کمک می‌کنند، بلکه حافظه را نیز تقویت خواهند کرد.

حاوی مقدار زیادی آهن است

مقدار بالای آهن موجود در انبه یک درمان طبیعی برای افراد کم خون است. همچنین زنان باید انبه بخورند تا سطح آهن و میزان کلسیم در بدن آن‌ها افزایش یابد.

خواص هسته انبه

هسته انبه منبع خوبی از ترکیبات مهم زیست فعال است. عصاره هسته انبه دارای ظرفیت آنتی اکسیدانی بالایی بوده که می‌تواند برای افراد مفید باشد.

بذر انبه پروتئین با کیفیت بالا و تمام اسیدهای آمینه ضروری را در خود جای داده است. همچنین هسته انبه دارای لیپیدی غنی از اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد اسیدهای چرب ترانس است. اما خواص هسته انبه به همین موارد خلاصه نمی‌شود و پتانسیل زیادی برای استفاده در صنایع غذایی دارد.

عوارض جانبی و خطرات سلامتی انبه

برخی از افراد نگران میزان قند انبه هستند، یک انبه حاوی 46 گرم قند طبیعی است. قند طبیعی میوه‌هایی مانند انبه نمی‌توانند عامل نگرانی بزرگی باشند. در حالی که سبزیجات کالری و قند کمتری دارند، میوه‌ها در عین سالم بودن گزینه‌ای خوشمزه و شیرین‌تر را ارائه می‌دهند.

انبه یک میوه گرمسیری مغذی است که کالری کمی دارد، از خواص انبه می‌توان موارد زیادی را برشمرد. این میوه منبع خوبی از ویتامین A و فیبر و منبع عالی ویتامین C است. مصرف این میوه به هر شکلی می‌تواند برای بدن مفید باشد.

این میوه شیرین به دلیل داشتن فایده‌های بسیارزیاد در خود، باعث بهبود شرایط بدنی افراد می‌شود. رفع مشکلات خواب، بهبود شرایط پوست و حتی بهبود بیماری‌های قلبی و عروقی، خلاصه‌ای از خواص انبه هستند. پس بهتر است که استفاده از این میوه مفید را در برنامه خود قرار دهید.

شاید بسیاری از شما شنیده باشید که خواص انبه برای مردان یا خواص انبه برای زنان چه مواردی را شامل می‌شود، اما در واقع باید بدانیم که خواص انبه برای تمامی افراد به یک شکل است و شاید در مواردی خاص به جنسیت مربوط شود.

منبع: سیو طب