چهارشنبه 7 آذر 1403

خودکفایی در پرورش معلم دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی / آموزش بیش از 2 هزار دانشجو معلم در خراسان جنوبی

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
خودکفایی در پرورش معلم دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی / آموزش بیش از 2 هزار دانشجو معلم در خراسان جنوبی

سال های قبل از انقلاب معلم مورد نیاز برای آموزش از کشورهای دیگر تامین می شد و پس از انقلاب با فراهم شدن شرایط از این نظر به خودکفایی رسیدیم و هم اکنون بیش از دو هزار دانشجو معلم در استان آموزش های لازم برای تدریس فرا می گیرند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ ایرج مهدی‌زاده رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار خاورستان، در تشریح دستاوردهای انقلاب اسلامی در 43 سال گذشته گفت: با توکل بر خدا و همت مردم و راهنمایی های امام امت و به برکت خون شهدا انقلاب اسلامی در بهمن 57 به پیروزی رسید.

به گفته وی حیثیت از دست رفته و حق تضییع شده مردم سبب شد همه یک دست شوند و به پا خیزند و این انقلاب بزرگ شکل بگیرد.

و به این نکته هم اشاره کرد که هیچ کدام از ما حلبی آبادی های کنار شهرها، جاده های خاکی، روستاهای بدون آب و برق، خرابی های بیش از 40 درصد و هزاران مشکل دیگر که قبل از انقلاب وجود داشت را فراموش نمی کنیم و هم اکنون به برکت انقلاب دورترین روستاها از نعمت آب، برق، گاز و سایر امکانات رفاهی بهره مند هستند و به ندرت اتفاق می افتد که روستایی این امکانات را نداشته باشد.

تحولات پزشکی و نظامی

وی ادامه داد: تحولات در حوزه پزشکی به جرات در دنیا بی نظیر است و پیشرفت در بسیاری از بخش های نظامی بر هیچ کس پوشیده نیست و در این زمینه ها حرفی برای گفتن داریم.

مهدی زاده به اجرای طرح های مختلف مسکن ملی، مسکن مهر، طرح های حمایتی بهزیستی، بنیاد برکت و... برای حذف حلبی آبادی ها به برکت انقلاب اشاره کرد و افزود: 8 سال مردم مقابل ستمکاران مقاومت کردند و به جرات می توان گفت اگر جنگ تحمیلی نبود ایران در دنیا در همه شاخص ها بهتر از این بود چرا که جنگ منابع مالی، انسانی، تاسیسات و زیرساخت های ایران را از بین برد.

وی افزود: بعد از آن انرژی بسیاری برای بازسازی و بهسازی زیرساخت ها مصرف شد و در دولت های مختلف برای رفع مشکلات زحمات زیادی کشیده شد.

جشن ریشه کنی بیسوادی

به گفته وی در حوزه آموزش و پرورش هم پیشرفت های بسیاری به دست آمده طوری که درصد بیسوادی به دنبال اجرای طرح های ریشه کن کردن آن به حداقل رسیده و امیدواریم سال آینده جشن بی سوادی را برگزار کنیم.

این استاد دانشگاه ادامه داد: طرح های مختلفی در وزارت برای ارتقای کیفیت آموزشی مطرح شد چرا که سال ها فلسفه تعلیم و تربیت درست و دقیقی نداشتیم و سند تحول بنیادین که در آن آموزش و پرورش بر اساس فلسفه تعلیم و تربیت تدوین شده و زمینه اجرای آن هم فراهم شده است.

مهدی زاده به مقایسه وضعیت آموزشی قبل از انقلاب و بعد از آن هم پرداخت و افزود: در رابطه با تربیت معلم در برهه ای از زمان معلم از خارج کشور برای تعلیم و تربیت می آمدند و امروز معلمانی داریم که خودمان تربیت کردیم و پیشرفت های بسیاری در این رابطه به دست آمده است.

3 مرکز 2هزار دانشجو

رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان جنوبی ادامه داد: در استان 3 مرکز آموزش معلمان تحت عنوان دانشگاه فرهنگیان فعالیت می کند که وظیفه پرورش معلمان را انجام می دهند و تجهیزات بسیار خوبی در اختیار داریم.

مهدی زاده تصریح کرد: در چند سال پیش پذیرش دانشجو معلم از طریق دانشسرا بود و آمار دانشجویان هم حدود 60 نفر بود و با افزایش امکانات و تجهیزات هم اکنون در خراسان جنوبی حدود 2 هزار و 300 دانشجو معلم در دانشگاه فرهنگیان مشغول به تحصیل هستند.

به گفته وی به برکت انقلاب نهضت مدرسه سازی هم آغاز شد و امروزه در بسیاری از روستاها و شهرها مدارس در خور شان دانش آموزان وجود دارد.

 افسران پیشرفت

وی با تأکید بر اینکه معلمان افسران پیشرفت کشور هستند، اظهار کرد: قرارگاه تربیت این افسران نیز دانشگاه فرهنگیان است.

رئیس دانشگاه فرهنگیان خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه دانشگاه برنامه‌های راهبردی خود را ذیل بیانیه گام دوم انقلاب و سند تحول بنیادین تنظیم کرده است، بیان‌کرد: بعد از 84 سال که از تربیت معلم در خراسان‌جنوبی می‌گذرد توانستیم یک زمین 10 هکتاری را سال گذشته با مساعدت بنیاد مستضعفان و همکاری اداره کل مسکن و شهرسازی را برای دانشگاه فرهنگیان به دنبال تلاش مسئولان در دوره های مختلف بگیریم.

مهدی‌زاده ادامه‌داد: فاز خوابگاهی و آموزشگاهی این پروژه شروع شده و امیداوریم با همکاری همه جانبه سازمان ها بتوانیم هر چه سریع تر این پروژه را به بهره برداری برسانیم.

وی با بیان اینکه امیدواریم بتوانیم فضای مناسبی را برای آموزش دانشجویانمان فراهم کنیم، گفت: تشکیل بنیاد خیرین حامی دانشگاه و تشکیل مرکز نیکوکاری نهال انقلاب از دیگر اقدامات دانشگاه بوده است.

او با تاکید بر این که جایگاه رفیع و اساسی معلم بر همگان پوشیده نیست افزود: باید به آموزش معلمان در درجه اول اهمیت داد چرا که اگر مدرسه، امکانات، تجهیزات و دانش آموز داشته باشیم اما معلم شایسته ای نداشته باشیم همه این منابع به حاشیه خواهد رفت.

توسعه با حمایت همه جانبه

او به توجه و عنایت مقام معظم رهبری به معلمان هم اشاره کرد که بر اساس گفته ایشان مرکز اصلی ثقل نظام آموزش و پرورش است و افزود: برای توسعه کیفی و کمی باید همه سازمان ها به هم کمک کنند تا بتوانیم به اهداف مد نظر دست پیدا کنیم.

به گفته وی در شرایط فعلی باید قدردان داشته هایمان که به برکت انقلاب به دست آوردیم باشیم و یادمان باشد که کجا بودیم و به کجا رسیدیم.

وی در پایان تاکید کرد: مشکلات و موانع وجود دارد اما باید با آینده امیدوار بود و با کمک هم این مشکلات را مرتفع و شاهد سربلندی ایران باشیم.

انتهای پیام /