چهارشنبه 7 آذر 1403

خیالات روی میز / خط خبری تجاوز به تاسیسات هسته ای به دنبال امتیاز برای مذاکرات

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
خیالات روی میز / خط خبری تجاوز به تاسیسات هسته ای به دنبال امتیاز برای مذاکرات

در سالیان اخیر بارها شاهد آن بودیم که برخی رسانه ها با پاس گل دادن به دشمنان ملت ایران به دنبال گرفتن امتیاز از کشور ما بودند که مردم ما با هوشیاری و اطلاع از میزان قدرت دفاعی کشور این دسیسه ها را نقش بر آب کردند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صاحب نیوز؛ برخی رسانه های خارجی این روزها به دنبال ایجاد تنش و به هم زدن آرامش مردم ما بوسیله شایعاتی مبنی بر اعطای بودجه و آمادگی رژیم صهیونیست برای تجاوز به تاسیسات هسته ای ایران هستیم که البته مسئله تازه ای هم نیست.

در سالیان اخیر بارها شاهد آن بودیم که این رسانه ها با پاس گل دادن به دشمنان ملت ایران به دنبال گرفتن امتیاز از کشور ما بودند که مردم ما با هوشیاری و اطلاع از میزان قدرت دفاعی کشور این دسیسه ها را نقش بر آب کردند.

برای بررسی این شایعات و روند از سر گیری مذاکرات وین به سراغ رمضانعلی غلامرضایی، کارشناس مسائل سیاسی و نظامی رفتیم، متن این گفت و گوی تفضیلی را در ادامه می خوانید.

چند روزی است که یکسری از رسانه‌های خارجی که به انگلیس و آل سعود نزدیک هستند مانند العربیه و بی بی سی و ایران اینترنشنال یک خط خبری را در بر گرفتند که اسراییل یک بودجه را برای حمله به تاسیسات اتمی ایران اختصاص داده و جنگنده‌های اسراییل در حال تمرین برای حمله به ایران هستند. نظر شما در این رابطه چیست و اینکه این موارد از کجا نشات می‌گیرد و چه اهدافی را دنبال می‌کنند و اصلا توان همچین مسئله‌ای وجود دارد؟

این خبرهایی که در زمینه اقدام نظامی علیه جمهوری اسلامی ایران مطرح است را بنده دیده‌ام که خبرگزاری‌های مختلف خصوصا خبرگزاری‌های مربوط به اسرائیل و عربستان و بعضی از رسانه‌های دیگر دنبال می‌کنند.

نماینده حزب لیکود یک مطلبی را بیان کرد، وی معتقد بود که تا پایان امسال یعنی سال میلادی باید به جنهوری اسلامی حمله بکنیم. این بحث جدیدی نیست که رژیم صهیونیستی و آمریکا از بدو پیروزی انقلاب اسلامی علیه جمهوری اسلامی ایران تهدیداتی را داشته‌اند. یک مواردی را هم اقدام کرده‌اند که چه نظامی مانند 8 سال جنگ دوره دفاع مقدس و فشارهای سیاسی و اقتصادی را وارد کردند.

هر رئیس جمهوری که در آمریکا به ریاست رسیده و هر نخست وزیری که در اسرائیل به این سمت رسیده است در ابتدای کار خود یک تهدیداتی را علیه ایران دارد.

یک بخش این تهدیدات خوراک رسانه‌های داخلی خود این کشورها است که اوضاع نابسامان خود را سامانی ببخشند. بخش دوم اینکه مقداری متحدین خود را دلخوش بکنند و بخش سوم آن است که بتوانند از کشورهای عرب منطقه یک امتیازی بگیرند، این گونه پیام‌ها و انتظارات را در این تهدیدات خود دارند.

اوضاع در یک دهه اخیر متفاوت شده است

به هر حال در این تقریبا دهه‌ی اخیر اگر بخواهیم حساب بکنیم و یک تحلیلی داشته باشیم، هم آمریکایی‌ها و هم صهیونیست‌ها ضربه‌های سنگینی را خوردند. یک زمانی رژیم اسراییل و ارتش رژیم صهیونیستی خودشان را پنجمین ارتش دنیا می‌دانستند و هر اقدامی را هم انجام می‌دادند کسی در مقابل اقدام آن‌ها واکنش نشان نمی‌داد، اعم از اینکه واکنش سیاسی یا واکنش نظامی باشد. اما در یک دهه اخیر اوضاع متفاوت شده است. در جنگ 33 روزه شاهد هستیم که حزب الله کامل موفق شد و شرایط را به نفع خود رقم زد و به ضرر صهیونیست‌ها تمام شد.

جنگ 22 روزه و جنگ هشت روزه نیز همینگونه بود. در جنگ اخیری که در غزه به وقوع پیوست نیز به همین منوال قضیه به پیش رفت که این جنگ‌ها ضربه‌های سنگینی را به پیکره رژیم صهیونیستی زده است و این ضربه‌ها را از محور مقاومت و تقویت آن می‌دانند که درست هم هست.

در بحث تحریمی که علیه لبنان داشتند، طرحی را مدنظر داشتند که لبنان را دچار فروپاشی بکنند که حتی از راه سوخت وارد شدند که سوخت یک کالای خدمتی برای مردم است و اگر این تامین نشود می‌تواند منجر به آشوب و اغتشاش بشود و نظام سیاسی یک کشور را دچار مشکل بکند که این‌ها از طریق این طرح بدنبال این بودند که ابتدا فروپاشی نظام سیاسی لبنان را داشته باشند و دولت را مجبور به استعفا بکنند که در خلا قدرت بتوانند یک اقداماتی را انجام بدهند. با ابتکار حزب الله این طرح و توطئه خنثی شد و با توجه به سوختی که از ایران برای لبنان تامین شد این‌ها توانستند به هر حال برا این توطئه فائق آیند و پیروز بشوند.

شکست تحریم سوخت برای رژیم صهیونیستی گران آمد

ازطرف دیگر جمهوری اسلامی ایران موفق شد که طرح تحریم علیه لبنان را بشکند که این با توجه به اعزام محموله‌های سوخت شکل گرفت، این‌ها امروز برای رژیم صهیونیستی خیلی گران تمام شده است، از طرفی چهارچوب و سیستم دفاعی رژیم صهیونیستی نیز دچار شکست شده است که هم گنبد آهنین و هم از نظر زمینی این‌ها هیچ‌گونه قورت دفاعی در خود نمی‌بینند و به شدت از مقاومت در منطقه و گروه‌های مقاومت ناراحت هستند که این موارد را با محوریت جمهوری اسلامی ایران می‌دانند، بنابراین این تهدید همانطور که در ابتدا گفتم بخشی از آن برای پوشش گذاشتن بر این ناکامی‌های داخلی است که بنده در بعد نظامی دیدگاه من این است که اگر کشوری توان مقابله با یک کشور مورد هدف خود را داشته باشد بیان نمی‌کند و هر از چند گاهی فقط شعار نمی‌دهد و تهدید نمی‌کند و اقدام می‌کند و می‌گویند که این اقدام را انجام دادیم. بیان این تهدیدات خود نشان عجز و ناتوانی رژیم صهیونیستی است که بنابراین این تهدیدات بیشتر خوراک فضای داخلی خودشان است.

*به نظر شما تا چه حدی به دنبال اثر گذاشتن در روند مذاکرات هستند، چون اقای امیرعبداللهیان و اقای باقری گفتند که تا اخر نوامبر قرار است که مذاکرات وین از سر گرفته بشود و به این سمت دولت در حرکت است. ایا این سری اقدامات برای دست برتر داشتن در مذاکرات است؟

بی شک یکی از این موارد نیز در همین زمینه است و در بحث مذاکرات آن کسی می‌تواند موفق باشد که مشت پرتری داشته باشد و دست برتر را داشته باشد. ما در دولت قبل جمهوری اسلامی که منظور دولت یازدهم است. اینکه جمهوری اسلامی توانسته است به موفقیت‌های هسته‌ای دست پیدا کند این بود که هر موقع در مذاکرات صحبت می‌کرد با دست پر و مشت پر وارد می‌شد، سانتریفیوژ راه‌اندازی می‌کرد یا اینکه یک فرآیند جدید را راه‌اندازی می‌کرد.

در حال حاضر نزدیک 3 الی 4 ماه است که روند مذاکرات متوقف شده است و این اصلا به نفع غرب و آمریکا و رژیم صهیونیستی نیست چرا که ریل گذاری مذاکرات متفاوت شده است و جمهوری اسلامی در دولت جدید کاملا نظر خود را بیان کرده است که بحث مذاکرات بر سه محور استوار است که یکی سیاست‌های کلی نظام است که توسط رهبر معظم انقلاب بیان شده است و آن بحث لغو تحریم‌ها است. دوم بحث راستی آزمایی است و سوم مصوبه بسیار به جا و شایسته‌ی مجلس یازدهم است که در بحث اقدام راهبردی بر تحریم‌ها است. این اقدام‌ها دست برتر را به جمهوری اسلامی داده است و تیم مذاکره عوض شده است و این تیم به دنبال تلف کردن وقت نیست که مذاکرات پی در پی و فرسایشی انجام بشود بلکه سیاست این است که مذاکراتی را دنبال بکند که نتیجه بر آن متردد باشد. مسلما با این دیدگاه غربی‌ها احساس می‌کنند که دستشان خالی است و در ارتباط با تیم مذاکره کننده جدید این‌ها نمی‌توانند خیلی فشاری را به نظام جمهوری اسلامی وارد بکنند. همواره سعی می‌کنند با چنین تهدیدات منطقه‌ای اگر بتوانند اهداف خودشان را پیش ببرند و جریان‌های سیاسی داخل را در بحث هسته‌ای تحریک بکنند که بتوانند بر این سیاستی که قرار است مذاکرات هسته‌ای بر اساس آن جلو برود را تحت تاثیر قرار بدهند تا بتوانند فشارهای منطقه‌ای را از طریق رسانه‌هایی مانند العربیه و ایران اینترنشنال یا امثالهم دنبال بکنند. به نظر بنده که این موارد هیچ‌کدام کاربردی برای آن‌ها نخواهد داشت و نظام جمهوری اسلامی در دور جدید مذاکرات با قوت مسیر اعلام شده را دنبال خواهد کرد.

*به نظر شما اصل مذکرات به نتیجه می‌رسد؟ از طرفی این دولت برخلاف دولت قبل به دنبال مذاکره برای مذاکره نیست مثل دولت روحانی و میخواهد تحریم به طور واقعی برطرف شوند و از طرف دیگر طرف غربی اهل امتیاز دادن نیست. چطور ممکن است مذاکره به نتیجه برسد؟

ما به دنبال امتیاز گرفتن نیستیم. اگر واقعا غربی‌ها و اروپایی‌ها فکر می‌کنند برجام برای آن‌ها مناسب است باید تعهداتشان را انجام بدهند. ایران در این دوره از مذاکرات اصلا به دنبال امتیاز گرفتن نیست بلکه به دنبال این است که این‌ها تهعدات خود را انجام بدهند زیرا جمهوری اسلامی از سال 96 که مذاکرات منجر به برجام شد، متاسفانه در دولت گذشته بر اساس یک خوش باوری و اعتماد بیش از حد به آمریکا فکر کردند که با یک مذاکره کار‌تمام است و غربی‌ها تعهدات خود را انجام می‌دهند و برای رفع مشکلات جمهوری اسلامی کمک خواهند کرد که با این خوش‌باوری بی پایه و اعتماد بیش از حد تمام تعهدات را یک جا انجام دادند ولی متاسفانه نه غرب و نه اتحادیه اروپا وظایف خود را انجام ندادند، فلذا جمهوری اسلامی بدنبال امتیاز گیری نیست بلکه جمهوری اسلامی به دنبال این است که اگر غربی‌ها راست می‌گویند تعهدات خود را انجام بدهند و کار نیز بسیار ساده است که تعهداتی را پذیرفته‌اند و قرار بوده است که تحریم‌های جمهوری اسلامی لغو بشود و ایران راستی آزمایی بکند و اگر واقعا تعهدات خود را انجام دادند، جمهوری اسلامی نیز به تعهدات قبلی خود برگردد. ولی با توجه به حرکتی که همین چند روز پیش آمریکایی‌ها انجام دادند و چهار نفر از شخصیت‌های حقیقی و دو نهاد و دو سازمان را از جمهوری اسلامی ایران به بهانه‌های واهی تحریم کردند، بعید به نظر می‌رسد که این‌ها به دنبال این باشند که به اجرای تعهدات خود باشد. اگر غربی‌ها در یک الی دو مذاکره نتوانند تعهدات خود را انجام بدهند کار برجام تمام است و الحمدلله جمهوری اسلامی هم از یک توانایی خوبی برخوردار است.

*اگر مطلب از بحث مانده بفرمائید

یک نکته خوبی هم که لازم است بنده بیان کنم برای کسانی‌که این مصاحبه را می خوانند که فکر می‌کنند رژیم صهیونیستی این توانایی را دارد. آقای ترامپ زمانی‌که به قدرت رسیدند تمام افراد قبل از خود را نکوهش کردند که این‌ها نتوانستند با جمهوری اسلامی برخورد بکنند و من چنان می‌کنم که دیدیم چهار سال دوران ایشان نیز تمام شد و در مقابل این حقیقت بزرگواری ملت ایران هیچ کاری نتوانستند بکنند و همانطوریکه روزهای اول کار آقای ترامپ رهبر انقلاب در پاسخ به رجزخوانی‌های ایشان فرمودند که به همان قبلی‌های خود می‌پیوندید نیز همان شد. بنابراین خیلی چشم انداز برای اینکه آمریکایی‌ها بخواهند از طریق مذاکرات به نتیجه برسند چشم انداز خوبی نیست. در عین حال جمهوری اسلامی این روند دیگر را با عزت نفس دنبال خواهد کرد ولی خیلی نباید به این مسیر خوشبین بود مگر آنکه آمریکا دریافته باشد که این دولت، دولت سازش‌کاری نیست. دولت تدبیر و امید متاسفانه تمام تلاشش این بود که غرب را راضی نگه دارد اما این دولت بحثش این است که ما تعهدات خود را انجام دادیم و طرف‌های مقابل هم باید تعهدات خود را انجام بدهند وگرنه عملا برجام از رده خارج خواهد شد.

انتهای پیام /