خیز چین برای کاهش گازهای گلخانه ای
پکن - ایرنا - برنامه «شی جین پینگ» رییس جمهوری خلق چین برای توقف انتشار گازهای گلخانه ای و دی اکسید کربن تا سال 2060 میلادی از دیدگاه بسیاری از ناظران و دست اندرکاران برنامه های زیست محیطی، تاثیرات بسزایی در کاهش گرمای زمین و آلاینده ها در سطح جهان دارد.
به گزارش ایرنا، در صورتی که این برنامه تحقق یابد تردیدی نیست که تلاش های چین نقش عمده ای در پیشرفت دیگر کشورها در راستای تحولات اقلیمی خواهد داشت بویژه آنکه آمریکا در این زمینه تلاش خاصی صورت نداده و ترامپ رییس جمهوری آمریکا با خروج از توافقنامه تحولات آب و هوایی پاریس، عملا مسیر این کشور را از بقیه جهان جدا کرده است.
رئیس جمهوری چین ضمن تاکید بر اجرای این برنامه افزوده است که چین پیشرو کشورها در این زمینه خواهد بود و این مسیر را برای توسعه سبز و دنیای با کربن کمتر، هموار می کند.
او در سخنرانی خود در هفتاد و پنجمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل و از فضای مجازی اعلام کرد که چین قصد دارد تا قبل از سال 2030 میلادی به اوج انتشار گازهای گلخانه ای برسد و سپس مسیر خنثی سازی و توقف تا سال 2060 میلادی طی خواهد شد.
این برنامه بازتاب گسترده ای در سراسر جهان داشته است و البته بسیاری نیز آن را واقع بینانه و مهم ارزیابی کرده و گفته اند که تعهد چین اقدامات جمعی در مورد گرم شدن کره زمین را به همراه خواهد داشت و بقیه جهان را به پیشرفت در زمینه اقدامات آب و هوایی ترغیب می کند.
این روند نشان دهنده دو تغییر قابل توجه در تعهدات آب و هوایی چین تحت توافقنامه پاریس در سال 2015 است اولا، چین قبلا زمان کنترل انتشار گازهای گلخانه ای را سال 2030 میلادی عنوان کرده بود که حالا می گوید قبل از آن سال، این برنامه عملی می شود و دوم اینکه هدف بلند پروازانه چین خنثی سازی و توقف انتشار کربن در یک مهلت زمانی مشخص است تا پیش از این هرگز چنین برنامه ای برای عموم دنیا با این زمان بندی منتشر نشده بود.
«یوان لین» تحلیلگر ارشد موسسه تحقیقات کربن ریفینیتیو به روزنامه گلوبال تایمز چین می گوید: زیاد مصرف کردن انرژی و انتشار گازهای گلخانه ای یک معضل است و باید برای مقابله با آن برنامه های آتی و اهداف مشخص شود.
«هلن کلارکسون» مدیرعامل گروه اقلیمی مستقر در لندن که یک سازمان غیر انتفاعی بین المللی است، گفت: این یک اعلامیه مهم است زیرا چین هدف نهایی تولید آلاینده ها را تعیین کرده است.
او در مورد تعهد چین برای اتخاذ رویکردهای جدی تر و موثرتر برای رسیدن به توسعه سبز و پایدار گفت: رهبران سراسر جهان مشتاق هستند جزئیات پیشرفت های عملی چین را مشاهده کنند اگر این هدف چین محقق شود، روند گرم شدن کره زمین در حدود 2 تا 3 دهم درجه سانتیگراد کاهش می یابد و این بزرگترین کاهشی است که تاکنون براورد شده است.
نمایندگی دایم چین در سازمان ملل هم در این راستا می گوید که این کشور دو سال زودتر از برنامه مقرر در راستای تحولات اقلیمی در سال 2020 میلادی به اهدافش دست یافته و سهم مهمی در پیشبرد توافق پارس ایفا کرده است.
سوخت های غیرفسیلی در زمان حاضر تقریبا 15 درصد از کل انرژی مصرفی چین را به خود اختصاص می دهد چین 30 درصد از ظرفیت نصب تجهیزات انرژی های تجدیدپذیر جهان را در اختیار دارد از سال 2000 میلادی تاکنون 25 درصد از افزایش مناطق جنگلی شده در سراسر جهان تحت مشارکت چین بوده است.
تعهد رییس جمهوری چین برای پیشبرد این مشارکت و معرفی سیاست ها و اقدامات قوی تر و تلاش برای رسیدن به حداکثر میزان انتشار دی اکسید کربن تا سال 2030 میلادی و پایان انتشار کربن تا سال 2060 میلادی، هدف چین برای ایجاد یک جهان پر جنب و جوش، پاک و زیبا از طریق تلاش های مشترک و تعهدی برای جامعه آینده جهانی و کل بشریت است.
همانطور که «فرانس تیمرمنز» معاون اجرایی کمیسیون اروپا مسئول توافق نامه سبز اروپا، توئیت کرده است: «ما برای کنترل دما، کنترل تغییرات آب و هوایی و مسکونی نگه داشتن سیاره خود به اقدامات قاطع یکایک کشورهای دنیا نیاز داریم».
*س_برچسبها_س*