دادستان کردستان: صاحبان تجمع خطرساز برای سلامت مردم تحت پیگرد قرار میگیرند
سنندج - ایرنا - دادستان عمومی و انقلاب مرکز کردستان با اشاره به افزایش شیوع کرونا در استان گفت: هر گونه مراسم شادی و عزا ممنوع بوده و صاحبان و متولیان برگزاری تجمعهای مخاطرهآمیز برای سلامتی مردم، تحت پیگرد قانونی قرار میگیرند.
به گزارش ایرنا، محمد جباری عصر دوشنبه در جلسه ستاد استانی مقابله با کرونا اظهار داشت: طبق ماده 688 قانون مجازات اسلامی هر گونه فعالیتی که سلامت شهروندان را به خطر بیندازد، جرم محسوب شده و عاملان این امور، مجرم شناخته شده و با آنان طبق قانون برخورد میشود.
وی با بیان اینکه در بحث حفظ سلامت مردم تفاوتی بین بخش عمومی و خصوصی وجود ندارد، افزود: با صاحبان اماکنی همچون باغهای خصوصی نیز که میتواند محل تجمع مردم باشد در صورت برگزاری مراسم عزا یا شادی، بشدت برخورد و طبق قانون جریمه خواهند شد.
دادستان عمومی و انقلاب مرکز کردستان به ممنوع بودن فعالیت قلیانسراها نیز اشاره کرد و یادآور شد: نیاز است رسانهها برای حساسیتزایی مضاعف مردم و آگاه سازی آنها نسبت به رعایت دستورالعملهای بهداشتی، جدیتر از قبل تلاش کنند.
فرمانده سپاه بیتالمقدس کردستان نیز در این جلسه ضمن اعلام آمادگی بسیج اصناف برای کنترل واحدهای صنفی با هدف رعایت پروتکلهای بهداشتی، گفت: باید تدبیری اندیشیده شود که اصناف با وضعیت مالی ضعیفتر به فعالیت خود ادامه دهند البته این کار نیازمند آسیبشناسی دقیق است.
سردار سیدصادق حسینی یادآور شد: در شرایطی که با جنگ اقتصادی و فشار روحی و روانی زیادی از سوی دشمن مواجه هستیم باید در بحث تعطیلی اصناف با آگاهی و دقت بیشتری اقدام کرد.
فرمانده انتظامی کردستان هم از آمادگی پلیس برای کمک به ارگانهای مسوول در بحث کرونا بویژه کنترل آرامستانها و نظارت بر اصناف خبر داد.
سردار علی آزادی اظهار داشت: با توجه به اینترنتی شدن پلاکگذاری خودرو، مشکل تجمع در مراکز تعویض پلاک رفع شده و اکنون روزانه 250 خودرو پس از اخذ نوبت به صورت اینترنتی، شماره میشوند. روزانه 30 نفر به تعداد بستریهای کرونا در کردستان اضافه میشود رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم گفت: هر روز 30 نفر به تعداد بیماران بستری مبتلا به کرونا در استان اضافه میشود و اینک به رقم نگران کننده شناسایی 250 تا 300 مورد مبتلا در روز رسیدهایم.
دکتر فرزین رضاعی با بیان اینکه بیمارستانهای استان در حال تکمیل ظرفیت پذیرش بیماران کرونایی هستند، اضافه کرد: خوشبختانه هنوز کنترل بیماری از دست ما خارج نشده است.
وی با اشاره به وضعیت فوق حاد بیماری کرونا در بیجار و بانه افزود: در صورت عدم رعایت پروتکلها، آمار بستریها از 320 نفر فعلی به 800 مورد در آذر ماه خواهد رسید.
رضاعی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از بیماران مبتلا بخاطر خود درمانی و مراجعه دیر به بیمارستان در بدو ورود به مراکز درمانی فوت میکنند، یادآور شد: همچنان توصیه میکنیم مردم در صورت داشتن هر نوع علایمی بلافاصله به پزشک مراجعه کنند.
وی با اشاره به از سرگیری تردد مسافر از مرز باشماق تاکید کرد: تردد مسافر از طرف دولت عراق آزاد شده که نگران کننده است و باید حداقل تا پایان آبان این روند متوقف شود چرا که در صورت حضور مسافر در مریوان، به تعداد بیماران مبتلا به کرونا اضافه میشود.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کردستان ضمن استقبال از تعطیلی همه فعالیتهای اداری و خدماتی در بانه و بیجار بدلیل داشتن شرایط فوق خطر افزود: یک هفته تعطیلی کامل به بهبود شرایط کمک میکند.
رضاعی اظهار داشت: جلسات غیرحضوری ادارات نیز باید تعطیل شود و یا در صورت ضرورت بیش از یک ساعت طول نکشد چرا که یکی از عوامل سرایت ویروس کرونا، حضور در اماکن بسته است.
لزوم برخورد شدید با رانندگان حمل و نقل عمومی متخلف، ضرورت حضور پررنگ نیروی انتظامی در آرامستانها، کنترل باغهای خصوصی، تعطیلی بازار تاناکورا، بازگشایی پارک آبیدر، لزوم دور کاری کارکنان ادارات از دیگر مواردی بود که دکتر رضاعی بر آنها تاکید کرد.
وی آمار مرگ و میرهای ناشی از پیک سوم کرونا در استان را 6 درصد اعلام کرد و گفت: 6 درصد شناسایی مبتلایان به کرونا مربوط به مناطق روستایی است که از این میزان، 70 درصد آنان در مراکز درمانی بستری شدهاند.
براساس اعلام سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تاکنون 574 هزار و 856 نفر در کشور به طور قطعی به ویروس کرونا مبتلا شده و با فوت 337 نفر از بیماران کرونایی در 24 ساعت گذشته، تعداد جان باختگان کرونا در کشور به 32 هزار و 953 نفر رسیده است.
*س_برچسبها_س*