«داستان مجسمه» و سیر تطور آزادی در بزنگاههای تاریخی ایران
ایسنا نوشت: اتابک مهراد، نویسنده و کارگردان نهاوندی که با نمایش «داستان مجسمه» در جشنواره تئاتر منطقهای یک در کرمانشاه حضور دارد، میگوید که این نمایش برآمده از مطالعات او در زمینه سیر تطور آزادی در بزنگاههای تاریخ معاصر ایران است.
این فعال تئاتر همزمان با اجرای نمایشش توضیحاتی درباره این اثر نمایشی و نقش جشنوارههای منطقهای در ایجاد گفتگو میان هنرمندان ارایه میدهد. او بر این باور است که احیای جشنواره مناطق مانند دورههای قبل کمک بسیار بزرگی به رشد و بالندگی تئاتر استانها میکند.
مهراد با اشاره به بررسی تطور تاریخ آزادی در ایران میگوید: نمایش «داستان مجسمه» داستان مجسمه آزادی است که در عصر مشروطه ساختهشده و در بزنگاههای تاریخی به مکانهای مختلف در دورههای مختلف سفر میکند و داستان مردم کوچه و بازار را روایت میکند.
او درباره ویژگی این نمایشنامه که باعث شد به اجرای آن ترغیب شود، توضیح میدهد: به دلیل علاقه شخصی به متون تاریخی و مطالعه کتب تاریخی بهخصوص دوره مشروطه، با ورود مجسمه آزادی به ایران آشنا شدم و بیشتر درباره آن تحقیق کردم و از دل همین مطالعات سیر تطور آزادی در بزنگاههای تاریخ معاصر را بررسی کردم و درنهایت منجر به نگارش نمایشنامه «داستان مجسمه» شد.
کارگردان برگزیده سی و چهارمین جشنواره تئاتر استان همدان با اشاره به رنجنامههای عین القضات همدانی در مسیر آزادگی میگوید: استان همدان از بافت سیاسی و فکری کشور مجزا نبوده و نیست و همواره در تاریخ با روشنگری برآمده از ظرفیت دینی در این راه شاخص بوده است. از عین القضات همدانی گرفته تا شوریدگی گروه انقلابی ابوذر نهاوند و جنبشهای مذهبی. برای همین به جهانشمولی بودن تطور آزادی فکر کردم و برآیند زیست اجتماعی و نگاه خاص به این مقوله بهعنوان چالش و محور اصلی این نمایش انتخاب شد که با همت گروه به جشنواره تئاتر مناطق راه پیدا کرد.
نویسنده و کارگردان نمایش «داستان مجسمه» با اشاره به تبادل فرهنگی بین گروههای نمایشی از امکان گفتوگو میگوید و میافزاید: به نظر من احیای جشنواره مناطق بهمانند دورههای قبل کمک بسیار بزرگی به رشد و بالندگی تئاتر استانها میکند. چراکه از طریق این جشنواره امکان دیالوگ بین هنرمندان و آثار نمایشی آنها فراهم میشود که منجر به تأثیرگذاری و شناخت نمایشها میشود. از طرفی دیگر برگزاری جشنواره مستقل مانند تئاتر مناطق و داوری آن انگیزه زیادی را به هنرمندان شهرستانها میدهد که احساس کنند آثارشان دیدهشده فارغ از نتایجی که در پایان جشنواره مشخص میشود.
نمایش «داستان مجسمه» چهارشنبه 7 دی ماه ساعت 18:30 در سالن اصلی آوینی کرمانشاه اجرا میشود.
در این نمایش مسعود رضی، زری دارابی، حمیدرضا سیاهوشی، مبینا نادری، پگاه شمس و محمد شهبازی بازی میکنند.
مهدی حبیب وند آهنگساز، مریم ترکمان طراح لباس، آتنا شهبازی طراح پوستر و علی پیرزادی، حسین فردین، مهتاب قیاسوند، حدیث احمدوند بهعنوان نوازنده در این اثر حضور دارند.
55247
کد خبر 1712151