داستان 16+1 برادری که تیم ملی متفاوتی دارند؛ / گزارش؛ از پدر و مادر مشترک، از تیم ملی جدا!
تیاگو آلکانترا، کریستین ویری و پرینس بواتنگ به همراه 13فوتبالیست دیگر، برادرانی دارند که در تیم ملی کشور دیگری به میدان رفته اند.
به گزارش "ورزش سه"، تک تک این داستانها فراتر از چند خط و به اندازه یک کتاب، ماجرا برای روایت دارند؛ روایت برادرانی با تیم های ملی متفاوت. مارکا در گزارشی از نمونه های معروف تا نمونه های کمتر شنیده شده را لیست کرده که ما با افزودن سرگذشتی کوتاه برای هر کدام، مطلبی را برای شما آماده کردهایم با عنوان داستان 16برادر با تیمهای ملی متفاوت:
نیکو ویلیامز (اتلتیکو بیلبائو / تیم ملی اسپانیا) و ایناکی ویلیامز (اتلتیکو بیلبائو / تیم ملی غنا) برادران ویلیامز از پدر و مادری غنایی به دنیا آمدند که به عنوان پناهجوی جنگی راهی اسپانیا شده بودند. نیکو و ایناکی در پامپلونای اسپانیا به دنیا آمدند و با اینکه اینک در اتلتیکو بیلبائو، هم باشگاهی هستند، تیم های ملی متفاوتی را برای بازی انتخاب کرده اند؛ یکی سرزمین اجدادی و دیگری جایی که در آن متولد شد.
تیاگو آلکانتارا (لیورپول / اسپانیا) و رافینیا آلکانتارا (العربی SC / برزیل) پسران مارینیو، قهرمان جام جهانی 94 با برزیل هر کدام بازی در یک تیم ملی را برگزیدند؛ رافینیا ترجیح داد راه پدرش را با پیراهن سلسائو پیش برود و موفق به کسب طلای المپیک با برزیل شد. برادرش تیاگو هم با انتخاب اسپانیا در پی کسب جام جهانی است.
فلورنتین پوگبا (ATK موهون باگان / گینه))، ماتیاس پوگبا (ASM بلفورت / گینه) و پل پوگبا (یوونتوس / فرانسه) برادران پوگبا از پدر و مادری گینهای به دنیا آمدند؛ پل سرشناس ترین آنهاست که در عرصه باشگاهی و ملی به موفقیت های بزرگی دست یافته و امسال با تیم ملی فرانسه به دنبال کسب دومین جام جهانی خود است. برادران او فلورنتین و ماتیاس در سطحی پایین تر و تیم ملی گینه مشغول فعالیت هستند.
کوین پرینس بواتنگ (هرتا برلین / غنا) و جروم بواتنگ (المپیک لیون / آلمان) خالقان یکی از لحظات ماندگار جام جهانی 2010؛ برادران بواتنگ با پدری اهل غنا و مادری آلمانی؛ یکی با پیراهن آلمان و دیگری با پیراهن غنا مقابل هم قرار گرفتند تا تصویری ماندگار ثبت شود.
تاولانت ژاکا (بازل / آلبانی) و گرانیت ژاکا (آرسنال / سوئیس) خانواده ژاکا اهل کوزووو و آلبانی بودند و کمی قبل از تولد تاولانت به بازل سوئیس مهاجرت کردند، جایی که گرانیت به دنیا آمد. هر دو برادر فوتبالیست شدند. گرانیت با پیراهن تیم ملی سوئیس و تاولانت در قامت بازیکن تیم ملی آلبانی. البته هر دو در رده پایه برای تیم ملی سوئیس بازی کردند و سپس انتخاب نهایی متفاوت بود.
کریستین ویری (بازنشسته / ایتالیا) و ماسیمیلیانو ویری (بازنشسته / استرالیا) بله! برادر کریستین ویری، ستاره سابق تیم ملی ایتالیا برای تیم ملی استرالیا بازی می کرد. داستان این خانواده بسیار جالب است. مادر کریستین و ماسیمیلیانو در کازابلانکا متولد و در فرانسه بزرگ شد، پدر خانواده هم فوتبالیستی بود که هم در استرالیا بازی می کرد و هم ایتالیا. پسران خانواده ویری که هر دو بازنشسته شده اند، یکی برای ایتالیا به میدان رفت و چهره ای سرشناس شد و دیگری عضو تیم ملی استرالیا شد.
ویلسون ادواردو (آلانیا اسپور / آنگولا) و ژوائو ماریو ادواردو (بنفیکا / پرتغال) عضو تیم ملی پرتغال در جام ملتهای اروپا 2016 که به کسب مقام قهرمانی مسابقات انجامید، اینک در بنفیکا بازی می کند و بازی های ملیاش برای پرتغال از 50 رد شده است. او در کنار دو خواهر، یک برادر به نام ویلسون هم دارد که فوتبالیست و عضو باشگاه آلانیا اسپور ترکیه است. برادر ژوائو اما برخلاف خودش در تیم ملی آنگولا، جایی که سرزمین اجدایاش است بازی می کند.
جولیان دی گوژمان (بازنشسته / کانادا) و جاناتان دی گوژمان (اسپارتا روتردام / هلند) برادران دی گوژمان از پدری فیلیپینی و مادری جامائیکایی که به کانادا مهاجرت کردند به دنیا آمدند. جولیان بازی برای تیم ملی کانادا را برگزید و رکورددار بازی ملی برای این کشور است. او همچنین اولین فوتبالیست کانادایی بود که در لالیگا بازی کرد. بردار کوچکتر، جاناتان، تیم ملی هلند را برای بازی انتخاب کرد و 14 بازی ملی در کارنامه دارد.
روجلیو فونس موری (مونتری / مکزیک) و رامیرو فونس موری (کروز آزول / آرژانتین) دوقلوهای فونس موری در آرژانتین به دنیا آمده و در تگزاس مکزیک بزرگ شدند. آنها در تیم های ملی پایه آرژانتین به میدان رفتند اما روجلیو سال گذشته تصمیم گرفت برای تیم ملی مکزیک در رده سنی بزرگسالان به میدان برود. برادر او رامیرو که سابقه قهرمانی در لیگ اروپا با ویارئال را دارد، 26 بازی ملی برای آرژانتین انجام داده است.
استیو مانداندا (رنس / فرانسه) و پارفایت مانداندا (رویال اکسل / کنگو) خانواده مانداندا، زمانی که استیو 2 سال داشت از کشور خود کنگو (زئیر سابق) به فرانسه مهاجرت کردند. این اتفاق بزرگی برای استیو بود که در ادامه او را به تیم ملی فرانسه رساند. برادر او اما با وجود نقل مکان خانوادگی به فرانسه، ترجیح داد برای تیم ملی کنگو به میدان برود.
آلبین آیتی (اشتروم گراتس / سوئیس) و آرلیند آیتی (پوردنون / آلبانی) برادران آیتی با اصالتی آلبانیایی در دو تیم ملی مختلف بازی می کنند. آنها البته یک بردار فوتبالیست دیگر هم دارند که در عرصه ملی هنوز به میدان رنرفته است. آلبین برخلاف نامش که ریشه در نام آلبانی دارد، برای تیم ملی سوئیس به میدان می رود و برادر بزرگترش (آرلیند) پیراهن تیم ملی آلبانی را به تن می کند.
عمر الرقیق (اسپارتا روتردام / تونس) و کریم الرقیق (سویا / هلند) عمر و کریم از پدری تونسی و مادری هلندی به دنیا آمدند. آنها در شهر هلموند رشد کرده و فوتبال را در کشور هلند آموختند. کریم از ابتدا بازی در تیم ملی هلند را از رده های پایه در پیش گرفت اما خیلی به او میدان داده نشد. عمر در رده پایه برای تیم ملی دو کشور تونس و هلند بازی کرد و در نهایت تصمیم گرفت در رده بزرگسالان برای تونس به میدان برود.
مورگان گیلاوگی (پاریس FC/ گینه) و ژوسوا گیلاووگی (وولفسبورگ / فرانسه) برادارن گیلاوگی با اصالتی گینهای در فرانسه بزرگ شدند. مسیر آنها با توجه به میزان مهارت در فوتبال اما کاملا متفاوت بود. ژوسوا تیم های بزرگتر و بهتری را در عرصه باشگاهی پیدا کرد و برای تیم ملی فرانسه به میدان رفت؛ مورگان در سطحی پایین تر برای پاریس FC دسته دومی بازی می کند و تیم ملی اش، گینه است.
پل خوزه ام پوکو (کنیا اسپور / کنگو) و آلبرت سامبی لوکونگا (آرسنال / بلژیک) آلبرت و خوزه دیگر برادارن فوتبالیستی هستند که در تیم های ملی متفاوت به میدان می روند. این دو در کشور بلژیک به دنیا آمده اند و ملیتی کنگویی دارند. سامبی در سطحی بالاتر، برای آرسنال در عرصه باشگاهی و تیم ملی بلژیک در عرصه ملی به میدان می رود. برادر او پل خوزه نیز در لیگ کنیا بازی می کند و در عرصه ملی نیز برای کنگو به میدان می رود.
داریل دایک (وست برومویچ آلبیون / آمریکا) و برایت دایک (تورنتو / نیجریه) خانواده دایک با اصالتی نیجریهای، سابقه ورزشی موفقی در عرصه ملی این کشور دارد اما یک نفر از اعضای این خانواده برای تیم ملی امریکا به میدان می رود؛ داریل که در اوکلوهاما بزرگ شده و برای وست برومویچ آلبیون بازی می کند، برخلاف برادر و خواهرش که عضو تیم ملی نیجریه هستند، برای امریکا در عرصه ملی بازی می کند؛ پسرعموی آنها نیز برای تیم ملی نیجریه بازی کرده است.
جان سوتار (رنجرز FC/ اسکاتلند) و هری سوتار (استوک سیتی / استرالیا) جان و هری دورگه اسکاتلندی - استرالیایی هستند. پدر آنها جک که قبلا فوتبالیست بود، اهل اسکاتلند است و مادرشان اصالتی استرالیایی دارد. این دو در اسکاتلند به دنیا آمده و رشد کردند و اینک در فوتبال جزیزه، دوران باشگاهی خود را سپری می کنند. انتخاب ملی دو برادر اما متفاوت بود و جان ترجیح داد در سرزمین پدری خود فوتبال بازی کند و هری تصمیم گرفت برای تیم ملی کشور مادرش به میدان برود.