دانشکده حکمرانی اسلامی در دانشگاه آزاد اصفهان راهاندازی میشود
اصفهان - ایرنا - رییس هیات اندیشهورز تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان از راهاندازی دانشکده حکمرانی اسلامی با رویکرد اقتصاد بنگاهی در این واحد آموزش عالی خبر داد.
محمدعلی نادی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این دانشکده برای نخستین بار در کشور و با هدف تربیت نیروی انسانی تاثیرگذار بر فرایندهای تصمیمسازی، تصمیمگیری، سیاستگذاری و قانونگذاری راهاندازی میشود.
وی با اشاره به رویکرد نیاز محور بودن آموزش متناسب با نیازهای اجتماعی در دانشگاه آزاد اسلامی و تاکید معاونت علوم انسانی و هنر این دانشگاه بر راهاندازی دانشکدههای موضوعی، گفت: این موضوع در هیاتهای اندیشهورز دانشگاههای آزاد هر استان که متشکل از استادان گروههای علوم انسانی و هنر است، بررسی شد.
نادی با بیان اینکه در هیات اندیشه ورز دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان نیز بر روی دانشکده موضوعی کار مطالعاتی بسیاری انجام شد، افزود: پس از جمعبندی، راهاندازی پنج دانشکده حکمرانی اسلامی، فضای مجازی، کارآفرینی، فرهنگ و تمدن و معماری ایرانی اسلامی و خانواده ایرانی اسلامی پیشنهاد و اعلام شد که استان اصفهان ظرفیت ایجاد این دانشکدهها را دارد.
وی ادامه داد: تاسیس دانشکده حکمرانی اسلامی با حمایت معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی در مرداد امسال در شورای گسترش دانشگاه آزاد اسلامی کشور و همچنین هیات امنای دانشگاه آزاد اصفهان تصویب شد و در گام بعدی در حال برنامهریزی برای راهاندازی آن هستیم.
نادی خاطرنشان کرد: رویکرد اقتصادی برای دانشکده حکمرانی اسلامی با توجه به بیانیه گام دوم انقلاب مقام معظم رهبری، تحلیل شعارهای 25 سال اخیر و بیانات رهبر معظم انقلاب در هشت سال اخیر خطاب به دانشگاهیان، ظرفیتهای خوب اصفهان در بخش اقتصادی، صنعتی و تجاری و سند آمایش سرزمین این استان انتخاب شد.
این عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان با بیان اینکه در 2 سال گذشته دانشکده حکمرانی اسلامی با رویکرد دفاعی در یکی از مراکز آموزش عالی کشور راهاندازی شد، تصریح کرد: در بخش حکمرانی اسلامی با رویکرد اقتصادی، کار خاصی صورت نگرفته بود و خلاءهای بسیاری در این زمینه وجود داشت بهمین دلیل راهاندازی دانشکده حکمرانی اسلامی با رویکرد اقتصادی در دستور کار دانشگاه آزاد اصفهان قرار گرفت.
نادی با بیان اینکه راهاندازی دانشکده حکمرانی در دنیا سابقه 70 ساله دارد و به پس از جنگ جهانی دوم باز میگردد، افزود: در آن سالها الگوی " حکمرانی خوب " مطرح شد که مبتنی بر رویکرد مادیگرایی و اومانیستی بود و آسیبهایی را بهمراه داشت از جمله اینکه فاقد توجه به پیامدهای فرهنگی و اجتماعی در کشورهای در حال توسعه بود و پویایی نداشت.
وی با تاکید بر اینکه الگوی حکمرانی خوب برای کشورهای اسلامی نیز مطلوب نبود، گفت: پس از انقلاب اسلامی ایران بر رسیدن به تمدن نوین اسلامی با خودسازی و ارایه الگوهای بومی با نگاه ایرانی اسلامی و مبتنی بر اسلامیت و عقلانیت در برابر الگوهای غربی تاکید شد.
رییس هیات اندیشهورز تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان اضافه کرد: یکی از اهداف راهاندازی دانشکده حکمرانی اسلامی نیز دستیابی به الگویی بومی و تولید دانش میان رشتهای در این زمینه و کمک به حل معضلات کشور در بخش حکومت و دولت و سیاستگذاری با تربیت افراد تاثیرگذار در آینده حکمرانی اسلامی است.
نادی با اشاره به اینکه در این دانشکده برگزاری دورههای کوتاهمدت برای مدیران ارشد نیز پیشبینی شده است، اظهار امیدواری کرد که دانشکده حکمرانی اسلامی از مهر امسال برای پذیرش دانشجو در یکی از گروههای این دانشکده اقدام کند.
حجت الاسلام عبدالحسین خسروپناه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی نیز در این زمینه گفت: با توجه به اینکه تاکنون دانشکده حکمرانی اسلامی در کشور وجود نداشت، معاونت علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی با بررسی وضعیت بسیاری از دانشگاههای مطرح جهان برای نخستین بار در کشور دانشکده حکمرانی با رویکرد اقتصادی در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان را تصویب کرد.
شاهین نجفی رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان نیز در این باره گفت: دانشکده حکمرانی دانشکدهای است که به موضوعهای مرتبط با حکومت اسلامی و حکمرانی اسلامی میپردازد و رویکرد آن به طور عمده در حوزه تخصصی اقتصاد، مدیریت و حقوق خواهد بود و در این زمینه چهار گروه آموزشی زیر نظر این دانشکده مورد توجه قرار خواهند گرفت.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) با حدود 20 هزار دانشجو یکی از دانشگاههای جامع آزاد کشور بشمار میآید.
*س_برچسبها_س*