دانشگاه آزاد اسلامی با استفاده از علوم و فنون، آیندهنگاری میکند
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاهی که قصد دارد مبدأ تحولات باشد، ابتدا باید خود را متحول کند، دانشگاهها باید برای متحول کردن خود با برنامهریزی درست پیش بروند.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دانشگاهی که قصد دارد مبدأ تحولات باشد، ابتدا باید خود را متحول کند، دانشگاهها باید برای متحول کردن خود با برنامهریزی درست پیش بروند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر مجید مشکینی در بیست و چهارمین جلسه هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رشت برگزار شد، گفت: دانشگاه آزاد اسلامی 40 سال پیش به کمک نظام جمهوری اسلامی و در شرایطی که آموزش عالی کشور توسعه زیادی نداشت، راهاندازی شد. این دانشگاه در حال حاضر مراحل کمی توسعه را پشت سر گذاشته است.
مشکینی با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی نیازمند آن است که همراه و جلوتر از تغییرات در کشور و دنیا گام بردارد، به فرمایش امام خمینی (ره) که «دانشگاه مبدأ همه تحولات است»، اشاره کرد و افزود: دانشگاه آزاد اسلامی تنها آیندهپژوهی نمیکند، بلکه با استفاده از علوم و فنون آیندهنگاری میکند.
وی با تأکید بر اینکه دانشگاهی که قصد دارد مبدأ تحولات باشد، ابتدا باید خود را متحول کند، افزود: دانشگاهها باید برای متحول کردن خود با برنامهریزی درست پیش بروند.
معاون تحقیقات، فناوری و نوآوری دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ایران سندهای بالادستی بسیاری در علم و فناوری کشور همانند سند دانشگاه اسلامی، سند جامع علمی کشور و بیانیه گام دوم انقلاب دارد، تأکید کرد: اگر برنامه نداشته باشیم، نمیتوانیم به اهداف توسعهای دست یابیم. سند تحول و تعالی پنجساله دانشگاه براساس اسناد بالادستی، قوانین حاکم بر دانشگاه آزاد اسلامی، آموزش عالی کشور و سند جامع علمی کشور تدوین شده تا بتواند وظایف خود را در قالب برنامهها، شاخصها، سنجهها و اقدامات بهدرستی پیش ببرد.
مشکینی، یکپارچهسازی سیستم آموزشی و پژوهشی و دسترسی دانشجویان به سامانههای آموزشیار و پژوهشیار را از مزایای طرح تحول دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرد.
وی همچنین با اشاره به برنامههای دانشگاه آزاد اسلامی در استان گیلان گفت: با توجه به ظرفیت گیلان در حوزه پژوهش و فناوری و منابع خدادادی میتوان در این استان از طرح آبزیپروری بهصورت فناوری نوین در زمینه آموزش و تحقیقات و نیز درآمدزایی برای دانشگاه استفاده کرد.
آیتالله رسول فلاحتی نماینده ولیفقیه در استان گیلان هم در این نشست گفت: مراکز آموزش عالی کشور در 44 سال گذشته، دستاوردهای بزرگی در حوزه تولید علم و رفع نیازهای جامعه داشتهاند و باید این روند با شتاب بیشتر تداوم یابد.
فلاحتی با اشاره به اینکه دانشگاه آزاد اسلامی باید از ظرفیتهای عظیم پژوهشی بهره بگیرد، تأکید کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان میتواند در تولید انواع بذرهای اصلاحشده کشاورزی و رفع نیاز کشور نقشآفرینی کند.
وی تاکید کرد: باید از ظرفیتهای پژوهشگران و دانشجویان نخبه و توانمند دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در تولید علم و ثروت بیشتر استفاده کرد.
اسدالله عباسی استاندار گیلان هم در این نشست با بیان اینکه دانشگاه نقش بسیار مهمی در تربیت مدیران آینده کشور دارد، گفت: توسعه کیفی و کمی فضاهای آموزشی در کنار مولدسازی منابع نقش مهمی در توسعه گیلان دارد.
وی خواستار استفاده از پژوهشهای کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی در بخشهای مختلف از سوی مسئولان گیلان شد.
دکتر محمد دوستار رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان همچنین در ادامه این نشست گفت: استان گیلان دارای 98 هزار دانشجو است که در مقطع کاردانی و دکتری تخصصی در حال تحصیل هستند.
وی با بیان اینکه از مجموع 98 هزار دانشجو در گیلان، تعداد 37 هزار دانشجو در 15 مرکز و واحد دانشگاه آزاد مشغول تحصیل هستند، افزود: 3 هزار و 425 هئیت علمی در گیلان وجود دارد که از این مجموع 752 نفر در دانشگاه آزاد اسلامی خدمات علمی ارائه میکنند.
دبیر هیئت امنا و رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان به وضعیت شاخصهای دانشگاه آزاد اسلامی در گیلان اشاره و تصریح کرد: سال گذشته 37 هزار و 381 دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در مقاطع مختلف مشغول به تحصیل بودند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان با اشاره به اینکه در سال جاری پیشبینی میشود تعداد 15 هزار دانشجوی ورودی جدید جذب کنیم، خاطرنشان کرد: سال جاری تعداد 5 هزار و 494 دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی در سطح استان فارغالتحصیل میشوند.