درآمد 10 هزار میلیارد تومانی شبکه سه از پخش جام جهانی
در واقع تلویزیون نمیتواند از سریالسازی خود پول دربیاورد، به همین دلیل از فرصت سه هفتهای جامجهانی نهایت استفاده را کرده تا ضررهای مالی ناشی از کمبود مخاطب خود را جبران کند.
صداوسیما تعرفه تبلیغات خود برای جام جهانی را دو برابر کرده و با ارقامی که اعلام کرده مشخص میشود که سود تلویزیون از پخش مسابقات بسیار بیشتر از پخش سریال تلویزیونی است.
به گزارش خبرآنلاین، چند روز پیش بود که سایت بین اسپرت یک خبر درباره یک اتفاق جالب از بازی ایران_انگلیس داد. خبر این بود که این بازی با 80 میلیون مخاطب، جزو سومین بازی پربیننده در رقابتهای 2022 قطر است. همان بازی که در مرحله مقدماتی، ایران 6 بر 2 نتیجه را به انگلیس واگذار کرد.
بازیای که در بیش از 25 شبکه تلویزیونی روی آنتن رفت و بعد از بازی عربستان_آرژانتین با 111 میلیون مخاطب و قطر_اکوادور با 99 میلیون بیننده، جایگاه سوم را به عنوان پربینندهترین بازیهای مرحله مقدماتی به نام خود ثبت کرد.
این بازی حتی رکورد شبکه بیبیسی را هم شکست و پیرو همین ماجرا کمپانی «Barb» اعلام کرد این مسابقه در بالاترین حد خود 8.1 میلیون مخاطب داشته است.
فردای روزی که سایت بین اسپرت آمار مخاطبان را اعلام کرد، سازمان صداوسیما قیمت تیزرهای تبلیغاتیاش را منتشر کرد. تعرفه تبلیغاتیای که صداوسیما داشت، در کمترین حالت 7میلیارد و 290 میلیون تومان و در بیشترین حالت 13 میلیارد و 700 میلیون تومان بود. این تعرفهها برای 20 ثانیه تبلیغات تعریف شده، در واقع صداوسیما برای هر یک ثانیه تبلیغات از شبکه سه در کمترین حالت 364 میلیون تومان و در بیشترین حالت 685 میلیون تومان دریافت میکند.
سود پخش فوتبال از سریال بیشتر است؟
با این جدول مشخص میشود که صداوسیما هزینه پخش تبلیغات را دوبرابر کرده؛ پیش از پخش مسابقات جام جهانی گرانترین تبلیغات شبکه سه سیما برای زمان پخش سریال ثانیهای 327 میلیون تومان بود اما برای مسابقات فوتبال در کمترین حالت از ثانیهای 364 میلیون تومان شروع میشود. همین مسئله نشان میدهد سودی که صداوسیما از پخش فوتبال به دست میآورد خیلی بیشتر از پخش سریال است.
در واقع تلویزیون نمیتواند از سریالسازی خود پول دربیاورد، به همین دلیل از فرصت سه هفتهای جامجهانی نهایت استفاده را کرده تا ضررهای مالی ناشی از کمبود مخاطب خود را جبران کند.
نکته بعد اینکه صداوسیما تنها هزینه مضاعفی که برای این بازیها پرداخت کرده، خرید حق پخش بازیها است که آن هم از بودجه دولتی قابل تامین است، ضمن اینکه از مردم هم مالیات دریافت میکند پس این پول هنگفت را برای چه مسئلهای میخواهد؟ آیا قرار است تغییر و تحول جدیدی از درصداوسیما رخ دهد؟
دست خالی سینما از جام جهانی
البته در این میان تنها صداوسیما بود که سود کرد و دست سینما خالی ماند چرا که، سینمادارن از چهارماه پیش قصد داشتند تا مسابقات جامجهانی را روی پرده سالنهای سینمایی ببرند اما در لحظات آخر این ماجرا منتفی شد و تنها 14 هزار و 337 مخاطب توانستند بازی ایران آمریکا را در سینما تماشا کنند. سود حاصل از این اتفاق برای سینمای روبه زوال و بدون حمایت دولتی، تنها 609 میلیون و 60 هزار تومان بود که فقط به 103 سالن سینمایی آن هم در چهار شهر تهران، قزوین، مشهد و نیشابور اختصاص یافت.
در مقابل اگر فرض را بر این بگذاریم که تلویزیون قبل و بعد از بازی تبلیغاتی انجام نمیدهد و فرض دیگر اینکه در نیمه دو بازی تنها 5 دقیقه تبلیغات برگزار میکند؛ در نتیجه، تلویزیون در کمترین حالت خود 109 میلیارد و 200 میلیون تومان و در بیشترین حالت 205 میلیارد و 500 میلیون درآمد به دست میآورد.
اگر میانگین این ارقام را در نظر بگیریم درآمد تلویزیون چیزی حدود 157 میلیارد و 500میلیون تومان است. بیایید این پول را برای 64 بازی لحاظ کنیم یعنی در حدودیترین حالت، تلویزیون 10 هزار و 80 میلیارد تومان فقط در 22 روز به دست خواهد آورد و این رقم دو برابر بودجه کل سازمان در سال 1401 است. درصورتی که کل سود سینما 610 میلیون تومان بود.
چند میلیون نفر بازی را از صداوسیما دیدهاند؟
یکی از ایرادهایی که به سازمان صداوسیما وارد میشود، این است که این رسانه خودش را ملی میداند اما همه چیزش پنهانی است. صداوسیما هیچ اطلاعاتی نمیدهد و معلوم نیست که چند میلیون نفر بازیهای جام جهانی را تنها از این رسانه تماشا کردند.
از میان اخبار