شنبه 6 بهمن 1403

درآمد 215هزارمیلیاردی دانشگاه تهران از قراردادهای پژوهشی

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
درآمد 215هزارمیلیاردی دانشگاه تهران از قراردادهای پژوهشی

مدیرکل ارتباط جامعه و صنعت دانشگاه تهران با اشاره به افزایش در‌آمد دانشگاه تهران از طریق قراردادهای پژوهشی طی سال‌های اخیر گفت: این رقم سال گذشته به 261هزار میلیارد تومان رسید و امسال تا پایان مهرماه رقم قرارداد‌ها 215هزار میلیارد تومان بوده است.

- اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، منوچهر مرادی سبزوار، سرپرست پژوهشی دانشگاه تهران در نشست خبری برنامه‌های سی‌وسومین جشنواره پژوهش و فناوری این دانشگاه را اعلام کرد.

وی با اعلام اینکه "در سال آینده با توجه به اهمیت هوش مصنوعی اهداف و هدف‌گذاری‌هایی را در حوزه هوش مصنوعی انجام داده‌ایم."، افزود: قصد داریم هوش مصنوعی را از حقوق، هنر، هنرهای زیبا، علوم انسانی، روان‌شناسی و کارهایی که به‌صورت مشترک با علوم پزشکی داریم گسترش و ارتقا دهیم تا بتوانیم کاربرد آن را عملیاتی کنیم.

مرادی اضافه کرد: در زمان حاضر 40 متخصص هوش مصنوعی در دانشگاه تهران داریم و دانشگاه به‌طورکامل بر این مقوله تمرکز دارد. این جامعیت کمک می‌کند اگر قرار است در این زمینه اقدامی انجام شود به‌طور کامل اجرایی شود. سامانه آی. تی. دانشگاه تهران به چت‌بانک هوشمند مجهز شده است و از این طریق 10 درصد پرسش‌ها در مراجعه با سیستم کاهش یافته است. غربالگری پارکینسون به‌کمک هوش مصنوعی از دیگر اقدامات دانشگاه تهران است، در زمینه کمک به بیماران اوتیسم نیز اقداماتی در دست انجام داریم.

وی گفت: در زمینه هوش مصنوعی مرحله اول رسیدن به نتیجه و محصول به دست مصرف‌کننده است. صنایع باید بخواهند با استفاده از هوش مصنوعی درآمد آنها افزایش یابد. ما در دانشگاه در زمینه استفاده از هوش مصنوعی جدی هستیم و چند شرکت دانش‌بنیان داریم که شرکتهای هوشمند شده‌اند. با سرمایه‌گذاری صنعت، دانشجویان موفق و فعال می‌شوند و این امر مانع از مهاجرت دانشجویان می‌شود.

مسعود عطارزاده، سرپرست مدیریت آموزش آزمایشگاه و مدیر اجرایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی دانشگاه تهران نیز در این نشست طی سخنانی گفت: امسال بیست و پنجمین نمایشگاه پژوهش و فناوری با حمایت وزارت علوم از 23 تا 26 آذرماه در محل دائمی نمایشگاه‌ها برگزار می‌شود. در این نمایشگاه 94 دستاورد فنی دانشگاه تهران عرضه و 6 دستاورد جدید رونمایی می‌شود.

محمدرضا نقوی، دبیر اجرایی سی‌وسومین جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران از تقدیر 79 برگزیده در جشنواره پژوهش و فناوری دانشگاه تهران خبر داد و افزود: 10 نفر، برگزیده کتاب‌های ملی و بین‌المللی هستند که در 4 بخش پژوهشگران قدردانی می‌شوند.

وی افزود: در این نمایشگاه از اعضای هیئت علمی نیز تجلیل به‌عمل می‌آید و علاوه بر آن امسال برای اولین بار منتخب جایزه شهید علی‌محمدی از بین پژوهشگران کشور معرفی می‌شود. در بخش دانش‌آموختگان 2 برگزیده از دانش‌آموختگان علوم پزشکی تهران نیز معرفی می‌شوند.

بدیعی، مدیرکل ارتباط جامعه و صنعت دانشگاه تهران نیز در این نشست گفت: در مجموعه دانشگاه تهران مجموعه‌هایی وجود دارند که مجریان برتر ارتباط صنعت و جامعه هستند و در این زمینه تعداد قراردادها رشد و اثرگذاری داشتند، در این زمینه 9 مجری برتر ارتباط با صنعت را خواهیم داشت.

وی درباره تعداد قراردادها و حجم قراردادها با صنعت نیز خاطرنشان کرد: دانشگاه تهران در این زمینه رشد داشته است. طبق آمار ما در سال 1398 در این زمینه 300 قرارداد داشتیم که این رقم در سال 1402 به 370 رسید.

بدیعی گفت: همچنین مبلغ قرارداد در سال 98 برابر با 95 میلیارد تومان بود که این رقم سال گذشته به 261 هزار میلیارد تومان رسید. امسال نیز تا پایان مهرماه رقم قراردادها برابر با 215 هزار میلیارد تومان بوده است که 50 درصد این مبالغ به حساب دانشگاه واریز شدند.