شنبه 3 آذر 1403

درخواست از سازمان ملل برای تحقیق درباره سیاه‌پوست‌کشی پلیس آمریکا

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
درخواست از سازمان ملل برای تحقیق درباره سیاه‌پوست‌کشی پلیس آمریکا

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، خانواده‌های 165 قربانی وحشیگری پلیس آمریکا از سازمان ملل خواستند تحقیق مستقلی را درباره کشتار مردان و زنان سیاه‌پوست به دست پلیس آمریکا انجام دهد.

به گزارش روزنامه انگلیسی «گاردین»، خانواده‌های قربانیان با حمایت بیش از 250 گروه جامعه مدنی از سراسر جهان از جمله اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا (ACLU) امیدوارند بتوانند سازمان ملل را در تلاش‌ها برای مهار خشونت پلیس علیه جوامع آفریقایی آمریکایی شرکت دهند.

این درخواست در پی اعتراضات سراسری و بین‌المللی بعد از قتل «جورج فلوید» شهروند سیاه‌پوست آمریکایی توسط یک مامور پلیس سفید پوست در شهر مینیاپولیس مطرح شده است.

در نامه‌ای که روز دوشنبه برای «میشل باشله» کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل ارسال شد، خانواده‌ها خواستار تحقیقات مستقل درباره قتل‌ها و همچنین برخورد‌های خشن ماموران اجرای قانون به اعتراضات ضد خشونت و نژاد پرستی پلیس در ایالات متحده شدند.

بستگان قربانیان برخی از جنجالی‌ترین موارد این قتل‌ها در میان خانواده‌هایی دیده می‌شوند که خواستار مشارکت سازمان ملل شده‌اند. بستگان فلوید، خانواده «مایکل براون» 18 ساله که قتلش در سال 2014 به دست یک مامور سفید پوست در فرگوسن میزوری به جنبش «جان سیاه‌پوستان با ارزش است» تحرک داد، اقوام «دانته رایت» که ماه گذشته در بروکلین سنتر مینه‌سوتا بر اثر تیراندازی پلیس کشته شد، در بین این افراد هستند.

پیش از این وکلای برجسته حقوق بشر از سراسر جهان بعد از انجام تحقیقات، اعلام کردند که کشتار سیستماتیک و آزار رنگین‌پوستان غیرمسلح به دست پلیس آمریکا به مثابه جنایت علیه بشریت است که باید تحت قوانین بین‌المللی مورد تحقیق و پیگرد قرار گیرد.

در یک گزارش 118 صفحه‌ای، کارشناسان حقوق بشر از 11 کشور جهان، آمریکا را به دلیل آنچه سابقه طولانی از نقض قوانین بین‌المللی که در برخی موارد برابر با جنایت علیه بشریت است، مسئول شناختند.

آن‌ها در گزارش مذکور به قتل‌های انجام شده به دست پلیس و همچنین محرومیت از سلامت جسمانی، شکنجه، آزار و اذیت و سایر اقدامات غیرانسانی به عنوان حملات سیستماتیک به جامعه سیاه‌پوستان اشاره کرده‌اند.

این کارشناسان از دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) در لاهه خواستند تحقیقاتی فوری را با هدف پیگرد قانونی ماموران خاطی آغاز کند.