درماندگی شرکتهای هواپیمایی آمریکایی از پرداخت دستمزدها
تهران - ایرنا - شرکتهای بزرگ خطوط هواپیمایی آمریکا که به دلیل شیوع ویروس کرونا با بحران کمبود مسافر دست به گریبان هستند، اکنون در پرداخت دستمزد کارکنان خود درمانده شده و از دولت فدرال آمریکا درخواست کمک مالی کردند.
خبرگزاری رویترز روز شنبه گزارش داد: هم اکنون پنج شرکت هواپیمایی آمریکایی، «امریکن ایرلاینز»، «یونایتدر ایرلاینز»، «دلتا ایرلاینز»،«ساوث وست ایرلاینز» و خطوط هوایی «جت بلو» اعلام کردهاند که درخواستهای خود را برای دریافت کمکهای مالی به واشنگتن ارسال کردند.
بنابراین گزارش وزارت خزانه داری آمریکا از این شرکتها خواسته است تا درخواست کمک مالی خود را که مبلغی در مجموع 32 میلیارد دلار برای این منظور در نظر گرفته است را ارسال کنند.
وزارت خزانه داری آمریکا 25 میلیارد دلار از کمکها را برای شرکتهای خطوط هوایی مسافربری، چهار میلیارد دلار را برای شرکتهای حمل و نقل هوایی (خطوط هوایی باری) و سه میلیار دلار نیز برای پیمانکارانی که در ارتباط با خدمات دهی به فرودگاههای آمریکا هستند، اختصاص داده است.
با این وجود دو شرکت هواپیمایی دلتا و جت بلو هشدار دادهاند که مبالغ در نظر گرفته شده از سوی دولت فدرال برای کمک به آنها کافی نیست بخصوص در وضعیت بحرانی کنونی که آنها باید روزانه مبالغ هنگفتی را هزینه کنند بدون آنکه عایدی داشته باشند.
رویترز در ادامه گزارش داد: خطوط هواپیمایی امریکن ایرلاینز، بزرگترین شرکت هواپیمایی آمریکاو جهان، با داشتن 133هزار و 700 کارمند تمام وقت اعلام کرده است که جدایی از کمک مالی دولت فدرال به دنبال دریافت یک کمک شش میلیارد دلاری و یک وام دولتی شش میلیارد دلاری دیگر است.
این خبر میافزاید: دیگر خطوط هوایی در سایر نقاط جهان نیز درپی بحران بوجود آمده از انتشار ویروس کرونا، به دنبال دریافت کمکهای دولتی هستند ازجمله خطوط هوایی (ادغام شده) «ایرفرانس - کیالام» که سرگرم رایزنی برای دریافت وام بانکی به مبلغ شش میلیارد یورو (6. 5 میلیار دلار) هستند که دو دولت فرانسه و هلند تضمین این وام دولتی را بدهند.
پیش از آنکه بحران در صنعت هوانوردی آمریکا به درخواست کمکهای مالی بیانجامد شبکه خبری سیانان 24 اسفند ماه سال گذشته در گزارشی اعلام کرده بود که کرونا شرکتهای هواپیمایی آمریکایی را فلج کرده است.
این شبکه خبری در آن زمان اعلام کرد که خطوط هوایی آمریکایی دلتا (Delta) از کاهش 40 درصدی پروازهای مسافربری خود خبر میدهد که به گفته مسئولان این ظرکت هواپیمایی تاکنون چنین ریزش پروازها از زمان حوادث یازده سپتامبر 2001 بدین سو هرگز مشاهده نشده است.
در همین حال خطوط هوایی «امریکن ایرلاینز - AAL» نیز در آنزمان اعلام کرده بود به دلیل شیوع ویروس کرونا ناگزیر به حذف 10 درصد از ظرفیت پروازهای بینالملل در تابستان سال جاری میلادی (2020) و 7. 5 درصد از پروازهای داخلی در ماه آوریل (فروردین - اردیبهشت) شده است.
خطوط هوایی امریکن ایرلاینز نیز که قدمتی 93 ساله دارد و زیرمجموعه «گروه امریکن ایرلاینز - American Airlines Group» بوده و با در اختیار داشتن نزدیک به 129 هزار پرسنل، در سال 2018 میلادی، بیش از 44. 5 میلیارد دلار درآمد داشته بود.
افزایش شماری بیکاران در آمریکا به 10 میلیون نفر
با ادامه پیامدهای ناشی از ویروس کرونا در آمریکا، طی یک هفته اخیر بیش از شش میلیون و 500 هزار نفر در این کشور تقاضای بیمه بیکاری کردند و بدین ترتیب، شمار بیکاران به حدود 10 میلیون نفر میرسد که رکوردی جدید در تاریخ معاصر آمریکا به شمار میرود.
به این ترتیب، رقم بیکارشدگان به حدود 10 میلیون نفر رسیده که از تمامی آمارها برای بازه زمانی مشابه در طول تاریخ این کشور بالاتر است.
هم اکنون شمار مبتلایان به ویروس کرونا در سراسر جهان نزدیک به یک میلیون و 100 هزار نفر رسیده است که آمریکا با 277هزار و 467 مبتلا و هفت هزار و 400 جان باخته در صدر دیگر کشورها قرار دارد.
*س_برچسبها_س* *س_پرونده خبری_س*