در دوره منهاج اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان چه گذشت؟
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، دوره منهاج اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان از تاریخ زمان 24 تا 29 مرداد در دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی برگزار شد.
حجتالاسلام محمدیان رئیس سابق نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها در این دوره آموزشی - تشکیلاتی گفت: دشمن را نباید اصلا کوچک گرفت، اما بدانید در مبارزه حق و باطل کنونی دشمن خیلی عقب نشینی کرده است. می خواهند شما تفکر نکنید؛ میگویند شما استفاده کنید و اتاق های فکر ما به حد کافی فکر می کنند! نگذارید فکر کردن را از شما بگیرند.
وی افزود: نیروی تشکیلاتی در فضای کنونی دانشگاه باید از درون بجوشد و پر شود تا بتواند با سرریز از وجود خود جذب کند، راهبری کند.
حجتالاسلام الهیراد عضو هیئت علمی موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی درکارگاه اخلاق تشکیلاتی دوره آموزشی - تشکیلاتی منهاج گفت: تشکیلات انقلابی و مذهبی تشکیلاتی است که زمینه عبودیت را برای دیگران فراهم می سازد. بهترین دوران خودسازی در تشکیلات است. خود فراموشی در تشکیلات زمینه سقوط را فراهم میسازد.
وی افزود: آن هایی که در زمان غیبت امام زمان (عج) خودشان را آماده نکنند، در زمان ظهور هم کاری نمی توانند انجام بدهند. دوران ولایت فقیه دوران خودسازی برای ظهور امام زمان (عج) است. دوران ولایت فقیه، دوران خودسازی برای ظهور امام زمان (عج) است.
حمیده طائب عضو هیئت علمی دانشگاه تربیت مدرس و کارشناس مسائل زنان در کارگاه مسئلهشناسی حوزه زنان و خانواده دوره آموزشی - تشکیلاتی منهاج، گفت: زن باید خودش خودش را معرفی کند، اگر خودمان را نشناسیم هرچیزی که دیگران بگویند را باور میکنیم و می پذیریم. اگر این اتفاق بیفتد، باختیم. پس باید خودشناسی اتفاق بیفتد، خودشناسی را جدی بگیرید، این دستور قرآن است.
وی افزود: برای هویت یابی یا با آزمون و خطا جلو برویم یا خودمان یک تعریف جدید داشته باشیم. بحث زنان حتی علمیِ آن هم سیاسی است، ایده آل گرایی را کنار بگذارید. واقع بین و آرمان گرا باشید. باید در بحث زن وارد شد چون به میزانی که زن رشد کند، خانواده رشد میکند.
طائب تاکید کرد: اگر میخواهید به اسلام خدمت کنید باید بدانید زن در اسلام چیست. وقتی تفکر مادی شد و توحیدی نشد، ظلم به زن هم زیاد می شود.
یونس سبزی تحلیل گر مسائل سیاسی در کارگاه الگوی مواجهه با بیانات رهبری نیز در این دوره، گفت: جوانان باید در شکستن حصر رسانه ای پیشگام و پیش قدم باشند، برای اینکه فرایند حرکت صورت بگیرد، باید ساز و کار داشت. این ساز و کار همان حلقه های میانی هستند. حلقه های میانی هستند که گفتمان سازی میکنند. ابزار حکمرانی رهبری نیز گفتمان سازی است.
وی افزود: حلقه های میانی تولدش از مسئله است. مسئله یک امر اعتباری نیست بلکه امری است اکتشافی. یعنی باید مسئله را خودمان کشف کنیم، از تنازع بین جبهه حق و باطل می توان مسئله را کشف کرد. علاج مشکلات داشتن روحیه مطالبهگری است، اگر این اتفاق نیفتد، دچار انحراف و سپس ارتجاع می شویم.
سبزی تاکید کرد: جوان منفعت طلب به درد انقلاب نمیخورد. دنبال دیده شدن نباشید. دستگاه فکری رهبر انقلاب یک چارچوب و اصولی دارد. وقتی اصول و مبانی دستمان باشد، مسائلی که پیش میآید را با اصول و مبانی تطبیق میدهیم.
مهران کریمی استاد دانشگاه در کارگاه شناخت مسئله و حل مسئله گفت: بعد معرفتی ما پایین است، محتوا نداریم، باید ضعفهای خود را بشناسیم و قوی باشیم. اگر خودسازی معنوی و معرفتی نکردیم، از راه به دریم.
وی افزود: بزرگترین مجموعه بیان اسلامی، بیانات رهبری است. اگر نگاه بصیرتی را پیدا کردیم راه را درست رفتهایم. انقلاب یک حرکت مقطعی و لحظه ای نیست بلکه مستمر است. انقلاب مرحله سلبیِ نهضت است. کار دانشجو مطالبه گری، تصمیم سازی و گفتمان سازی است.
مجید اسماعیلی کارگردان و فیلم نامه نویس در کارگاه کنشگری فعالین در رسانه و نحوه صحیح مطالبهگری دوره آموزشی - تشکیلاتی منهاج گفت: برخی اعتقاد دارند تغییر باید از قاعده هرم باشد. وسط هرم نخبگانند. نخبگان وقتی جریان تغییر را شروع میکنند هم فشار به مسئولین می آورند و هم به عموم مردم. در نتیحه برای اینکه تغیر رخ دهد باید نخبگان آغاز کننده آن باشند.
وی افزود: مسئله موجود در بحث بحران های اجتماعی، این است که مخاطب ما پیام ناپذیر شده است. متقاعد کردن، مرعوب کردن، مغلوب کردن از روش های تاثیر در مخاطب و پیام پذیری است. از بین همه اینها متقاعد کردن از همه سخت تر است.
سیاهپوش نیز در کارگاه مبانی و شاخصههای انقلابیگری، گفت: همه ما درگیر مسئله انقلاب و انقلابیگری هستیم، حتی کسانی که با انقلاب مخالفند مجبورند درگیر باشند. مسئله اصلی درون جبهه انقلاب است.
وی افزود: کانون بحث باید به امام و رهبری برگردد و نقطه توافق را از آنجا باید گرفت. مبانی انقلابیگری همان مبانی انقلاب اسلامی است منتهی با تعاریف جدید. تا در مملکت درونی عدالت نباشد، نمی توان در مملکت بیرونی عدالت برقرار کرد.
پایان پیام /