در دیدار سفیر ایران در دهلینو با مقام دولت هند چه گذشت
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «علی چگنی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلینو امروز (سهشنبه) با حضور در محل وزارت خارجه هند با «دیپاک میتال» مدیرکل سیاسی این وزارتخانه دیدار کرد. سفیر ایران در این دیدار ضمن تشریح آخرین وضعیت چگونگی مقابله دولت و همه ارگانهای جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با ویروس کرونا، گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای کنترل، غربالگری و درمان مسافران ورودی...
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، «علی چگنی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در دهلینو امروز (سهشنبه) با حضور در محل وزارت خارجه هند با «دیپاک میتال» مدیرکل سیاسی این وزارتخانه دیدار کرد.
سفیر ایران در این دیدار ضمن تشریح آخرین وضعیت چگونگی مقابله دولت و همه ارگانهای جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با ویروس کرونا، گزارشی از اقدامات صورت گرفته برای کنترل، غربالگری و درمان مسافران ورودی و خروجی و نیز راههای کمک به بازگشت اتباع ایرانی و هندی که با قطع پروازها دچار مشکل شدهاند، ارائه کرد.
طرف هندی ضمن اعلام مراتب همکاری برای کمک به بازگشت سریع و مطمئن اتباع دو طرف با لحاظ موارد بهداشتی، نسبت به مواضع اتخاذ شده از سوی مقامات جمهوری اسلامی ایران در خصوص حوادث اخیر دهلی، مراتب ناخشنودی مقامات متبوع خود را اعلام و خواهان اعلام سریع این موضع به دولت ایران شد.
سفیر ایران با یادآوری روابط دوستانه بین دو کشور، ضمن اشاره به سوابق خوب کشور هندوستان در دیدگاه مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران به عنوان کشوری که به همزیستی مسالمت آمیز و توام با صلح و تسامح به رغم تنوع قومی، دینی و مذهبی مشهور است، ابراز امیدواری کرد که با درایت دولت و مسئولان هند آرامش و دوستی بین همه شهروندان هندی در سایه قانون و تامین حقوق همگان برقرار شود.
چگنی اطمینان داد که نظرات طرف هندی را به تهران منتقل خواهد کرد.
گفتنی است پیش از این رسانههای هندی از احضار سفیر ایران در دهلینو به وزارت خارجه هند در پی توئیت شب گذشته محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران درباره خشونتهای سازمان یافته علیه مسلمانان هند خبر داده بودند.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دوشنبه شب (12 اسفند) در توئیتی در واکنش به اقدامات خشونت آمیز علیه مسلمانان در هند نوشت: ایران موج خشونت سازمان یافته علیه مسلمانان هند را محکوم میکند. ایران برای قرنها دوست هند بوده است. از مقامات هندی میخواهیم که رفاه همه هندیها را تضمین کنند و اجازه ندهند این آدمکشی بی معنا ادامه یابد. مسیر پیش رو باید براساس گفتگوی مسالمت آمیز و حاکمیت قانون باشد.
گفتنی است به دنبال اعتراضات گسترده اخیر در هند در اعتراض به قانون جنجالی شهروندی که علیه مسلمانان به شمار میرود، خشونت هندوها علیه مسلمانان در این کشور به شدت افزایش یافته است. در دسامبر سال 2019، مجلس اعیان پارلمان هند، لایحه اعطای شهروندی به مهاجران غیرمسلمان از کشورهای همسایه را به تصویب درآورد که منتقدان معتقدند که این لایحه بخشی از دستور کار دولت «نارندرا مودی» نخست وزیر این کشور برای به حاشیه راندن مسلمانان ین کشور و اهانت به اصول برابری در قانون اساسی هند است. طبق این قانون اقلیتهای دینی کشورهای منطقه از جمله هندوها، سیکها و مسیحیان میتوانند تابعیت هندی دریافت کنند، اما مسلمانان از دریافت آن محروم هستند.
در همین زمینه روزنامه انگلیسی گاردین گزارش داد که در خشونتهای اخیر در شمال شرق دهلی نو تعدادی از مساجد به آتش کشیده و مسلمانان زنده زنده در خانههایشان سوزانده شدهاند و یا آنها را به خیابانها کشانده و مورد ضرب و شتم شدید قرار دادهاند. فروشگاهها و اماکن متعلق به مسلمانان به آتش کشیده شده و در خیابانهایی که مسلمانان و هندوها پیش از این مسالمت آمیز در کنار هم زندگی میکردند اجساد کف خیابان دیده شده و مغازهها و منازل زیادی تخریب شده است.
لازم به ذکر است که شبکه ان دی تی وی هند گزارش داده است در درگیریها در دهلینو از 23 تا 26 فوریه تعداد 47 نفرکشته شدهاند که اغلب آنها مسلمان هستند.
منبع: خبرگزاری فارس