دوشنبه 5 آذر 1403

در شرایط کرونا به دانشجوی جامعه‌نگر نیاز داریم

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
در شرایط کرونا به دانشجوی جامعه‌نگر نیاز داریم

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: در شرایط شیوع ویروس کرونا متوجه شدیم که در آینده به دانشجوی همه بعدی نیاز داریم، دانشجویی که نگاه جامعه‌نگر و دغدغه‌مند داشته باشد.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت گفت: در شرایط شیوع ویروس کرونا متوجه شدیم که در آینده به دانشجوی همه بعدی نیاز داریم، دانشجویی که نگاه جامعه‌نگر و دغدغه‌مند داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت (مفدا)، نشست مشترک معاونان «فرهنگی و دانشجویی» و «آموزشی» وزارت بهداشت با موضوع «پاسخگویی اجتماعی» با حضور برخی از مدیران ارشد ستادی و معاونان فرهنگی و دانشجویی و آموزشی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور برگزار شد.

در این وبینار در خصوص اهمیت تعامل و ارتباط مستمر میان دو معاونت فرهنگی و دانشجویی و آموزشیدانشگاه‌های علوم پزشکی تاکید شد و از امکان ارائه پایان‌نامه‌های دانشجویان با موضوعات مرتبط با «پاسخ‌گویی اجتماعی» سخن به میان آمد. تأکید بر تربیت دانشجویان «چندبعدی، دغدغه‌مند، فداکار و پاسخگو» از مهمترین موضوعات مطرح شده در این وبینار بود.

در این نشست دکتر سیماسادات لاری معاون فرهنگی و دانشجوی وزارت بهداشت با ابراز خرسندی از اینکه معاونان فرهنگی و دانشجویی و آموزشی در کنار هم حضور دارند، گفت: تشکر ویژه دارم از دکتر حق‌دوست که با نگاه همه بعدی خود، بحث تربیت را در کنار تعلیم به صورت ویژه در نظر می‌گیرند؛ این دغدغه همیشگی معاونان فرهنگی و دانشجویی بوده است که به نظر می‌رسد در حال تحقق است.

وی گفت: در شرایط شیوع ویروس کرونا متوجه شدیم که در آینده به دانشجوی همه بعدی نیاز داریم، دانشجویی که نگاه جامعه‌نگر داشته باشد، دغدغه‌مند و پاسخ‌گوی نیازهای جامعه باشد.

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، گفت: در تاریخ ثبت خواهد شد که در برابر این بحران عظیم بین‌المللی و و تلاش جهت کنترل این بیماری بزرگ، چگونه دانشجویان در کنار مسئولان و دیگر کارکنان خط مقدم مبارزه با کرونا تلاشی شبانه‌روزی و جهادگونه داشته و دارند که از این بابت باید به همه آنها خداقوت و خسته نباشید بگوییم.

وی افزود: این کار بسیار سختی بود و من میدانم شما عزیزان چگونه در کنار یکدیگر و با هماهنگی با هم، متحمل سختی‌های زیادی شدید تا این بحران را پشت سر بگذاریم؛ به خصوص که معاونان فرهنگی و دانشجویی برای اسکان خوابگاهی دانشجویان، نگرانی‌های شدیدی از ابتلای دانشجویان به بیماری داشتند.

ذات وظایف معاونت‌های فرهنگی معطوف به «پاسخ‌گویی اجتماعی» است

لاری با بیان این‌که درحالی که همه دانشگاه‌های کشور به دلیل شیوع ویروس منحوس کرونا تعطیل بودند، ولی دانشگاه‌های علوم پزشکی به خاطر وجود دانشجویان بالینی در حال فعالیت هستند، تصریح کرد: این رسالت ما بود که در شرایط موجود، فارغ‌التحصیل داشته باشیم و این خود به نوعی یک پاسخ‌گویی اجتماعی به جا و به هنگام بود.

وی افزود: ذات معاونت‌های فرهنگی همان بحث پاسخ‌گویی اجتماعی است. دانشجویانی که علاوه بر تحصیل در این معاونت مشغول به فعالیت‌های فرهنگی می‌شوند از جمله دانشجویان دغدغه‌مند نسبت به دیگران و جامعه‌ای که در آن زیست می‌کنند هستند و همیشه آرزوی ما این بوده که بتوانیم اجتماع فعالان دانشجویی در حوزه فرهنگی را توسعه و رشد دهیم؛ امروز را به فال نیک می‌گیریم تا سازوکارهای مشخصی طراحی شود تا دامنه افرادی که در این فعالیت‌ها حضور دارند و حس مسؤولیت اجتماعی دارند، افزایش یابند.

معاون وزیر بهداشت به مصادیقی از نقش‌آفرینی دانشجویان، اساتید و کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در بحران‌های اجتماعی کشور اشاره کرد و گفت: در بحران سیل و زلزله اخیر کشور، خانواده بزرگ دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور حدود 2 میلیارد تومان برای ساخت خانه‌های تخریب‌شده سیل زدگان کمک کرد.

وی گفت: پیوستن 8 هزار دانشجو به پویش «زندگی دست یارگیر توست» در بحث مقابله با کرونا از دیگر مصادیق پاسخ‌گویی اجتماعی دانشجویان دغدغه‌مند دانشگاه‌های علوم پزشکی است. من اطمینان دارم با دغدغه‌ای که در بین برخی از مسئولان نظیر دکتر حق‌دوست دیده می‌شود، بتوانیم آینده را به دست فارغ‌التحصیلان دغدغه‌مند و پاسخ‌گوی بسپاریم.

از جمله مهمترین موضوعات مطرح شده از سوی معاونان آموزشی و معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی و دیگر مدیران ستادی و دانشگاهی حاضر در نشست می‌توان به «تعیین امتیازات فرهنگی جهت سوق دادن اساتید به سمت فعالیت‌های عام‌المنفعه، خیرخواهانه و اجتماعی، پیشنهاد افزودن دو واخد اختیاری درس مسئولیت‌های اجتماعی در کوریکولوم‌های درسی، بالا بردن سطح سواد اجتماعی دانشجویان، تربیت چند بعدی دانشجویان علوم پزشکی» اشاره کرد.

«اهمیت تربیت دانشجویان باکیفیت، تبدیل دانشجویان به افراد فداکار و دغدغه‌مند برای جامعه، اشاعه فرهنگ پاسخگویی در بین دانشگاهیان، تغییر در کوریکولوم‌های آموزشی، تبیین و آموزش مهارت‌های حل مسئله، تقویت ارتباطات اجتماعی دانشجویان از طریق تقویت نهادهای دانشجویی، ایجاد کارگروه پاسخ‌گویی اجتماعی، استفاده از پتانسیل دانشجویان فعال فرهنگی، برگزاری جشنواره تجربیات برتر پاسخ‌گویی اجتماعی در دانشگاه‌های علوم پزشکی و درهم تنیدن موضوع پاسخ‌گویی‌اجتماعی در مقوله آموزش» از دیگر مسائل طرح شده در این وبینار بود.