پنج‌شنبه 8 آذر 1403

در صحن پیگیر تبادل زندانیان ایران و برزیل هستید؛ اما هیچ‌وقت نوبت به شفافیت نمی‌رسد / فرهنگ سیاسی فعلی مجلس منجر به سفله‌پروری می‌شود

خبرگزاری دانشجو مشاهده در مرجع
در صحن پیگیر تبادل زندانیان ایران و برزیل هستید؛ اما هیچ‌وقت نوبت به شفافیت نمی‌رسد / فرهنگ سیاسی فعلی مجلس منجر به سفله‌پروری می‌شود

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم روز دانشجو امروز با حضور محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد که در این مراسم نمایندگان تشکل های دانشجویی به نمایندگی از دانشجویان در حضور رئیس مجلس سخنان و مطالبی را مطرح کردند که متن سخنرانی سید سجاد سجادی، نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی در دیدار با محمد باقر قالیباف به شرح زیر است: بسم الله الرحمن الرحیم ضمن...

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مراسم روز دانشجو امروز با حضور محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس در دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد که در این مراسم نمایندگان تشکل های دانشجویی به نمایندگی از دانشجویان در حضور رئیس مجلس سخنان و مطالبی را مطرح کردند که متن سخنرانی سید سجاد سجادی، نماینده جنبش عدالتخواه دانشجویی در دیدار با محمد باقر قالیباف به شرح زیر است:

بسم الله الرحمن الرحیم

ضمن عرض سلام به همه حضار و دانشجویان حاضر در جلسه سلامی هم عرض می کنیم به سر لیست وحدتی که پیروزی اش را مدیون عدم مشارکت مردم در انتخابات است.

مردم و مردم سالاری امروز جزو الفاظی شده است که اصولگرایان به یک نحو و اصلاح طلبان به نحوی دیگر آن را بازیچه خود کردهاند، این مفهوم را این سیاسیون به قدری ذلیل کردند که تعینش شده دیدارهای مردمی و سفرهای استانی آقایان. چه چیزی در میان مفاهیم جابجا شده که مردم سالاری عکس گرفتن با مشکلات مردم هست اما احترام به عقایدشان خیر. چرا باید در مجلس، نمایندگان مردم در موضوع بودجه نتیجه‌ای را مصوب کنند و رییس مجلس یا هیأت رئیسه، مصوبه‌ی کل نمایندگان را تغییر دهند؟ این چه مردم سالاری شد که حتی نمایندگان به نظر یکدیگر و قانون هم پایبند نیستند. از طرفی هم وقتی به همین سفرهای استانی نگاه می‌کنیم با انبوهی از وعده‌های اجرایی نشده مواجه می‌شویم. انگار که مسئولیت حرف هایتان را فقط تا قبل از بیان شدن قبول می‌کنید.

متاسفانه وقایع یکی دوساله گذشته، اعتبار مجلس و امید به این مجلس را مخدوش کرده‌است. قرار بود مجلس لاریجانی بشود مجلس شورای اسلامی اما امروز با مجلس قالیباف مواجهیم. چطور می‌شود که مجلس انقلابی همان برخوردی را با عنابستانی سیلی زن می‌کند که مجلس لیبرال با درازهی فحاش کرد. مگر قرار نبود سیلی عدالت بر صورت عنابستانی نواخته شود. پس چه شد؟ این بی توجهی ها به رفتار نمایندگان اوضاع را به جایی رسانده که امروز نیازمند نهادی برای صیانت از مردم در مقابل نمایندگان شان هستیم.

شاید از اولین اقدامات ناامید کننده مجلس بحث انتصاب رئیس دیوان محاسبات بود. مجلسی که خود باید تعین قانون مداری باشد در آن قضیه آنچنان قانون را بازیچه دست خود کرد که عرصه تبدیل به مزحکه‌ای خنده‌دار شد. و دیواری که از ابتدا با بازیچه گرفتن قانون در راستای منافع سیاسی چیده می‌شود، بی تردید اگر نریزد بر همین منوال ادامه پیدا خواهد کرد.

آقای قالیباف به ما بگویید که موضوع از چه قرار است. چطور با شعار شفافیت به مجلس می‌آیید ولی تا خرتان از پل می‌گذرد دچار آلزایمر می‌شوید؟ تازه وقتی هم که این طرح را مطرح می‌کنید میخواهید با دو شوری کردن آن به نوعی سر مردم شیره بمالید. این چه دوروریی است که در دستورکار قرار گرفته‌است. اولویت‌هایتان از چه قرار است که در صحن پیگیر تبادل زندانیان ایران و برزیل هستید ولی هیچوقت نوبت به شفافیت نمی‌رسد.

آقای قالیباف هیچ به این فکر کرده‌اید که چطور مجلسی که با شعار کار کشیدن از دولت روی کار میآید نه تنها قادر به آوردن رییس جمهور به مجلس نیست بلکه با اتکا به چهارتا کد و حرف‌های در گوشی طرح سوال از او را نیز از دستور کار خارج می‌کند.

حتی مجلس در طرح اقدام راهبردی برای رفع تحریم‌ها، پایان نظارت‌های فراپادمانی آژانس را تصویب می‌کند اما در موعد اجرا خود توجیه کننده زیر پا گذاشتن قانون می‌شود. خب مجلسی که خودش از خودش حراست نمی‌کند چطور از بقیه توقع دارد.

آقای رئیس و هیئت رئیسه محترم؛ خوب با سکوت خودتان از حیثیت مجلس دفاع می‌کنید. چطور یک هیئتی تحت عنوان نظارت بر سیاست های کلی نظام با وجود موافقت شورای نگهبان در طرح واردات خودرو مصوبه مجلس را ملغی می‌کند؟ شما چرا ساکتید و از حیثیت مجلس دفاع نمی‌کنید. حرف از آزادی میزنید و مردم مردم می‌کنید اما به یکباره همین مردم را با طرح صیانتی مواجه می‌کنید که محدود کننده آزادی های اجتماعی است و در خصوصی ترین امور مردم سرک می کشد و به همین مقدار اکتفا نمی‌کنید و طرح را در پستوهای مجلس با شیوه‌های غیرشفاف در جریان می‌اندازید. آخر سر هم وقتی کمی در اخبار جستجو می‌کنیم می‌بینیم که ظاهرا کسانی بیرون از مجلس طرح را هدایت می‌کنند. حقیقتا چه شد که مجلس اینگونه بازیچه این نهاد و آن نهاد شده‌است. اوضاع را به جایی رساندید که اگر فردا بگویند مجلس قصد تصویب طرحی برای مجازات مخالفانش دارد، مردم باور می‌کنند.

آقای قالیباف هیچ فکر کرده‌اید که چرا حتی امضا کنندگان منبری و سخنران بیانیه حمایتی از لیست وحدت نیز، از شما و آن لیست اعلام برائت می‌کنند. واقعا چه شد که سخنرانانی اصلی خود را نیز از دست دادید؟

رییس مجلس در جایگاه نظام اسلامی باید نماینده‌ی والاترین سطح از فرهنگ و شعور سیاسی باشد اما روزگار ما را با رییس مجلسی مواجه کرده که نه تنها توضیحی قانع کننده در مورد فساد منصوبانش با صاد و منسوبانش با سین نمی‌دهد بلکه همچنان بر استفاده از افراد شبهه دار مصر است. امری که حتی صدای نمایندگان را هم چند وقت پیش درآورد.

و چه طنازانه‌است عملکرد رئیسی که در رابطه با عدم تصویب طرح شفافیت می‌گوید: من هم فقط یک نماینده‌ام و نه بیشتر و در عین حال منفردا به تغییر در ردیف‌های بودجه مصوب دست می‌برد. گویی در پرده اول فردی مفلس و منزوی است که هیچ کس به حرفش گوش نمی دهد و در پرده دوم روح کل مجلس در او حلول پیدا کرده‌است.

راستی آقای قالیباف اخبار حکایت از امتناع مجلس در موضوع اعلام حقوق‌ها دارد. نظرتان چیست پیش قدم شوید و فیش حقوقی خود را منتشر کنید تا دستگاه مجلس به تبعیت از شما همراهی کند.

در آخر حرف ما این است، این فرایند و فرهنگ سیاسی جدای از اثراتش بر جایگاه مجلس، ابتذال سیاسی‌ای را رقم زده که به سفله پروری منجر می‌شود. آقای قالیباف ما از بدتر شدن اوضاع می‌ترسیم چرا که در حدیث می‌گوید الناس علی دین ملوکهم.

والاسلام علیکم و رحمته الله و برکاته