دستورالعمل جدید عرضه خودرو عامل افت بورس / بازار سرمایه در کف قیمتی قرار دارد
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بازار سرمایه در روزهایی که هنوز ریسکهای خارج از آن به بازار فشار میآورد، در حال دست و پنجه نرم کردن با فشار فروش از سوی سهامداران است.
خروجی پول که در 10 روز گذشته و معاملات امروز تداوم داشته و نشان میدهد که اعتماد به بازار کاهش یافته است. در این میان کارشناسان معتقدند سیاستگذار همچنان فرصت دارد که از مجرای قانون بودجه و عرضه خودرو در بورس کالا اعتماد سرمایهگذاران را جلب و احیا کند.
البته با انتشار دستورالعمل جدید شورای رقابت و انحصاری خواندن همه خودروها، عرضه خودرو در بورس کاملا متوقف شده و همین مساله نیز باعث افت سهام خودروییها و در نهایت کل بازار سهام شده است.
برخی دیگر از تحلیلگران بازار سرمایه بر ریسک های سیاسی و سیستماتیک تأکید بیشتری دارند. البته در شرایط فعلی اوضاع کشور از نظر سیاست خارجی و داخلی در حال طی کردن امور همراه با آرامش است.
* اطلاعیه شورای رقابت بدون اشاره به بورس کالا
به نظر بسیاری از کارشناسان دستورالعمل جدید شورای رقابت عامل افت بازار سرمایه در نیمه دوم بازار بوده است. شورای رقابت امروز با انتشار اطلاعیهای در مورد تصویب دستورالعمل تنظیم قیمت خودروی سواری به عرضه خودرو در بورس کالا هیچ اشارهای نکرد و همین موضوع شاخص بورس را با ریزش سنگین بهخصوص در گروه خودرویی همراه کرد.
* سیاستگذار ریسک جدید به بازار سرمایه تحمیل نکند
علی مومنی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: بازار سرمایه نسبت به بازارهای موازی در کف قیمتی قرار دارد و از نیمه سال 1399 تاکنون تقریباً تمامی بازارها رشد کردهاند و بازار طلا، خودرو و مسکن به نوعی در حداکثر قیمتی خود قرار دارند؛ اما بازار سهام رشد نکرده است.
وی ادامه داد: بنابراین در بلندمدت رویکرد سرمایه گذاران و انتظارات معامله گران باید سهامداری باشد و در آینده تمام ریسکهای بازار به حداقل خواهد رسید و این بازار نیز رشد خواهد کرد. متأثر از رخدادهای سیاسی خواهد بود. اما در میان مدت نگاه بازار به بودجه 1402 است. رویکردهای دولت و مجلس در بودجه منعکس خواهد شد. رویکردهایی که در حوزه سیاستگذاری ارزی و نرخ انرژی برای بورسیها اهمیت بیشتری دارند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: به نظر می رسد بازار پتانسیل رشد بالایی دارد. انتظارات تورمی عامل مهمی در جهت رشد قیمتهاست و گروه های لیدر مانند خودرو و بانکیها می توانند بازار را بالا بکشند که البته به تصمیمات سیاستگذار مشروط است.
مومنی تصریح کرد: سیاست گذاران امور اقتصاد در شرایط فعلی خودشان تبدیل به یک ریسک بزرگ برای بازار شدهاند و باید از تصمیماتی مانند دستورالعمل جدید عرضه خودرو که ریسک جدیدی را به بورس تحمیل میکند، خودداری کنند.
* افت یکپارچه شاخص های بورس
در جریان معاملات امروز بورس، شاخص کل با کاهش 17 هزار و 54 واحدی نسبت به روز کاری قبل تا سطح یک میلیون و 540 هزار و 189 واحد پائین آمد. بازدهی این شاخص منفی 1.1 درصد بوده است.
شاخص کل هموزن نیز با افت 7 هزار و 389 واحدی در رقم 480 هزار و 167 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز منفی 1.54 درصد بوده است. همچنین شاخص کل فرابورس، با ریزش 213 واحدی در سطح 20 هزار و 37 واحد قرار گرفت.
* افزایش ارزش معاملات خرد بازار سهام
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 19 هزار و 624 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 8 هزار و 140 میلیارد تومان بود که 41 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد سهام نیز با افزایش 9 درصدی به نسبت روز گذشته به رقم 5 هزار و 477 میلیارد تومان رسید.
* رشد خروج سرمایه از بورس
امروز ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار برای یازدهمین روز متوالی منفی بود و هزار و 115 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد.
در معاملات روز یکشنبه بیشترین خروج پول حقیقی به سهام فولاد (شرکت فولاد مبارکه)، وبملت (بانک ملت) شپنا (پالایش نفت اصفهان) و فملی (ملی صنایع مس ایران) اختصاص داشت
در سوی دیگر، دانا (بیمه دانا)، ثجنوب (سرمایه گذاری مسکن جنوب) و کیسون (شرکت کیسون) بیشترین ورود پول حقیقی را ثبت کردند.
* افزایش ارزش صفهای فروش بازار سهام
در پایان معاملات روز یکشنبه، 123 نماد رشد قیمت داشتند و 533 نماد کاهش قیمت داشتند. به عبارت دیگر، 19 درصد بازار رشد قیمت داشتند و 81 درصد بازار افت قیمت داشتند.
در معاملات یکشنبه، 42 نماد صف خرید داشتند و 194 نماد با صف فروش مواجه بودند. ارزش صفهای خرید با افت 66 درصدی به 177 میلیارد تومان رسید و ارزش صفهای فروش نیز 164 درصد افزایش یافت و هزار و 10 میلیارد تومان بود.
در پایان معاملات نماد غدانه (شرکت پنبه و دانههای روغنی خراسان)، ثجنوب (شرکت سرمایهگذاری مسکن جنوب) و غاذر (شرکت کشت و صنعت پیاذر) بیشترین صف خرید را داشتند.
در سوی دیگر، نمادهای خساپا (سایپا)، وساپا (سرمایه گذاری سایپا) و پخش (پخش البرز) بیشترین صف فروش را داشتند.
پایان پیام /