دستیار رئیسجمهور در امور مردمیسازی: حضور هیأتها در عرصه اقتصاد کمرنگ است
به گزارش خبرنگار حوزه مسجد و هیأت خبرگزاری فارس، نخستین رویداد همافزایی فعالان اقتصادی هیأت به صورت چند بُعدی در راستای توانمندسازی فعالان اقتصادی هیأت به مدت 2 روز برگزار شد. روز پنجشنبه 18 خردادماه مختص آموزشهای مرتبط با صنفهای تخصصی بازیافت و نساجی و همچنین افتتاح نمایشگاه تولیدات فعالان اقتصادی هیأتی بود. روز جمعه 19 خرداد مختص رویداد ملی همافزایی فعالان اقتصادی که با حضور 250 نفر از فعالان اقتصادی هیأتی برگزار شد.
اجتماع هیأتیها میتواند مشکلات اقتصادی جامعه را حل کند
حجتالاسلام حمزه معلی، مسئول دفتر اقتصاد جامعه ایمانی مشعر در این رویداد اظهار کرد: ظرفیت هیأتها در سطح کشور یک ظرفیت بینظیر و استثنائی است.
وی با اشاره به اینکه تجمع هیأتیها حول محور اقتصاد یک اتفاق مطلوب است، مطرح کرد: با جرأت میتوان اعلام کرد که هیچ جمع دیگری بجز هیأتیها نمیتوانند مشکلات تولید و اقتصاد کشور را رفع کنند.
مسئول دفتر اقتصاد جامعه ایمانی مشعر با بیان اینکه هیأتها در حوزه تولید محصولات مختلف توانستهاند به دستاوردهای خوبی برسند، عنوان کرد: میتوانیم این تولید کنندگان را به صورت شبکهای به یکدیگر متصل کنیم تا حمایتهای لازم از آنها انجام شود.
لزوم توجه به پیوست رزم اقتصادی در هیأتها
به گزارش روابط عمومی جامعه ایمانی مشعر، سیداحمد عبودتیان دستیار رئیس جمهور در امور مردمیسازی دولت در این رویداد اظهار کرد: در گام دوم انقلاب اسلامی، هیأت و هیأتیها به شیوه متفاوتی حضور پیدا کردهاند.
وی با اشاره به اینکه برخی از هیأتیها با رویکردهای ویژهای در عرصه جنگ اقتصادی ورود کردهاند، مطرح کرد: اگرچه همچنان جای کار بسیاری باقی است ولی همینکه پس از 40 سال وارد این عرصه شدیم، اتفاق مطلوب و مبارکی است.
دستیار رئیس جمهور در امور مردمیسازی دولت با بیان اینکه انقلاب اسلامی الگوهای ویژهای در دنیا ایجاد کرده است، عنوان کرد: این الگوها در عرصههای مختلفی وجود داشته است ولی در عرصه اقتصادی میتوان به تشکیل جهاد سازندگی، مواسات، اقتصاد صلواتی مانند اربعین حسینی و... اشاره کرد.
وی با اشاره به اینکه امروز مهمترین مشکل ما دولتی بودن اقتصاد جامعه است، خاطرنشان کرد: مقام معظم رهبری تاکید دارند که اقتصاد باید مردمیسازی شود و از هیأتها برای ورود به این عرصه دعوت کردهاند.
عبودتیان با بیان اینکه فعالیت اقتصادی هیأتها در ادامه مسیر اقدامات انقلاب اسلامی است، تصریح کرد: باید پیوست رزم اقتصادی در هیأتها باشد و به این موضوع توجه شود.
وی با اشاره به اینکه هیأتیها باید بدانند که به عرصه مهمی ورود کردهاند، یادآور شد: امروز در مقیاس جنگ اقتصادی، تعداد هیأتیهایی که به این عرصه ورود کردهاند کم هستند.
دستیار رئیس جمهور در امور مردمیسازی دولت با بیان اینکه تاکید مقام معظم رهبری برای در حل مشکلات به حضور مردم است، ابراز کرد: مسئله حلقه میانی یک الگوی ویژه ولی بدون پیچیدگی است.
وی با اشاره به اینکه الگوی مکتب انقلاب اسلامی از دو عنصر سادگی و فراگیری برخوردار است، بیان کرد: باید در عرصه حلقههای میانی اقدامات بیشتری انجام دهیم، تا بتوانیم مشکلات را رفع کنیم.
چگونه از بازیافت کسب درآمد کنیم؟
امین ارجمند مدیرعامل کارخانه پلیمر مدرن در این مراسم اظهار کرد: برای بازار مواد پلیمری هیچ مرجعی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه سایت ایران ضایعات یک سایت شخصی است که براساس مبادلات شخصی قیمت را اعلام میکند، مطرح کرد: گرانول حاصل فرآیندی بر ضایعات پلاستیک است.
مدیرعامل کارخانه پلیمر مدرن با بیان اینکه تمام صنایعی که با پلاستیک کار میکنند، ضایعات دارند، عنوان کرد: این صنایع یکی از منابع مهم درآمدی هستند.
وی با اشاره به اینکه برای فروش باید از ظرفیتهای مختلف استفاده کرد، خاطرنشان کرد: یکی از بهترین بسترها در این عرصه، نمایشگاهها است چراکه بهروزترین اطلاعات در نمایشگاهها ارائه میشود.
ارجمند با بیان اینکه خرید و فروش پتروشیمی در بازار آزاد ممنوع است، تصریح کرد: میتوان پتروشیمی در بورس کالا خریداری کرده و آنها را به نومواد تبدیل کرد.
وی با اشاره به اینکه حداقل سرمایه مورد نیاز برای راه اندازی یک خط تولید گرانول 5 میلیارد تومان است، یادآور شد: اگر دستگاه سه شیفت کار نکند و از تهیه مواد اولیه برای دستگاه مطمئن نباشیم، قطعا به سودآوری نخواهیم رسید.
مدیرعامل کارخانه پلیمر مدرن با بیان اینکه قیمت گرانول با قیمت جهانی نفت تغییر پیدا میکند، ابراز کرد: درنتیجه برای سودآوری بیشتر و جلوگیری از ضرر باید خرید و فروش همراه با تحلیل بازار نفت انجام شود.
چگونه با شهرداریها قرارداد پسماند ببندیم؟
شهرام توانا عضو کمیته تدوین فهرست بهای پسماند کشور در این رویداد اظهار کرد: تولید پسماند در ایران تقریبا دو برابر و نیم دنیا است. در دنیا 70 درصد پسماندها بازیافت خواهد شد ولی در ایران تنها 25 درصد از این حجم بازیافت پسماند خواهد شد.
عضو کمیته تدوین فهرست بهای پسماند کشور مطرح کرد: باتوجه به شرایط موجود از طریق وزارت کشور به دنبال این هستیم که ائمه جمعه به طور هفتگی نسبت به موضوع پسماند و بازیافت تذکراتی داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه پسماندها به پنج دسته پسماندهای عادی، ویژه کشاورزی، صنعتی و پزشکی تقسیم میشوند، عنوان کرد: برای پسماند باید مراحل مختلفی را طی کرد که مرحله نخست مدیریت جمع آوری است که به دو حالت تفکیک از مبدا و جمع آوری مکانیزه انجام میشود.
توانا با بیان اینکه پس از جمعآوری به ایستگاههای میانی انتقال پیدا میکنند، خاطرنشان کرد: پس از مرحله انتقال به ایستگاه، مجدد به کارخانه پسماند یا محل دفن منتقل میشود.
وی افزود: در این مرحله شاهد تقسیم به کود آلی، ضایعات خشک، شیرابه و ریجکت هستیم که شیرابه و ریجکت بلای جان انسانها هستند.
عضو کمیته تدوین فهرست بهای پسماند کشور با اشاره به اینکه باتوجه به اینکه در قانون مدیریت پسماند، فعالیت در این عرصه با شهرداری است برقراری ارتباط با شهردرای بسیار مهم است، تصریح کرد: در برخورد با شهرداری باید با برخی از مفاهیم پایه شامل مدیریت، بهرهوری و کار تیمی آشنا باشید.
وی با بیان اینکه مدیریت به معنای کار توسط دیگران با برنامهریزی مناسب است، یادآور شد: وظایف مدیریت شامل چهاربخش برنامهریزی، سازماندهی، رهبری و کنترل است.
توانا با اشاره به اینکه مدیریت ترکیب علم و هنر است، بیان کرد: به طور خلاصه سیستم موفقیت آمیز از روش مهندسی کار، فرهنگسازی و آموزش کار و همچنین انجام کار قانونی استفاده میکند.
وی با بیان اینکه امروز مشکل اصلی جامعه ما عدم بهرهوری است، ابراز کرد: برای بهرهوری نیازمند کارایی و اثربخشی هستیم که کارایی به معنای انجام درست یک کار و اثربخشی به معنای انجام درست یک کار درست است.
عضو کمیته تدوین فهرست بهای پسماند کشور با اشاره به اینکه برای عقد قرارداد با شهرداری باید برنامهریزی استراتژیک بلد باشیم، اظهار داشت: مطالعه قانون بیست ساله توسعه، شناخت محیط، ارزیابی ظرفیتها، تسلط بر مکاتبات اداری و... نیز باید در دستورکار باشد.
پایان پیام /